ΑΡΣΕΝΑΛ

Στην κορυφή Άρσεναλ και... Τσεχ

Στην κορυφή Άρσεναλ και... Τσεχ
© GETTY IMAGES

Το ματς κόντρα στην Άστον Βίλα ήταν ξεχωριστό για την Άρσεναλ καθώς ανέβηκε στην κορυφή της Premier League αλλά και για τον Πετρ Τσεχ ειδικότερα. Διαβάστε λεπτομέρειες.

Τέσσερις ημέρες μετα το επιβλητικό 3-0 στο "Καραϊσκάκης" κόντρα στον Ολυμπιακό με το οποίο εξασφάλισε την πρόκριση στους "16" του Champions League η Άρσεναλ ήταν το ίδιο εντυπωσιακή και στο "Villa Park" όπου νίκησε 2-0 με άνεση την Άστον Βίλα και σκαρφάλωσε στην κορυφή της βαθμολογίας της Premier League .

Πέρα πάντως από την αναρρίχηση στην κορυφή το ματς απέναντι στους "χωριάτες" έχει περίοπτη θέση στην καριέρα του Πετρ Τσεχ και για έναν ακόμα λόγο, που έχει να κάνει με το γεγονός ότι κράτησε ανέπαφη την εστία του στο παιχνίδι.

Χάρη σε αυτό το 2-0 των "κανονιέρηδων" ο Πετρ Τσεχ διατήρησε ανέπαφη την εστία του για 169η φορά σε 349 εμφανίσεις του στην Premier League και μοιράζεται πλέον την πρωτιά με τον Ντέιβιντ Τζέιμς ο οποίος όμως χρειάστηκε 572 παιχνίδια για το αντίστοιχο επίτευγμα.

Στην κορυφή Άρσεναλ και... Τσεχ

Σημειώνεται πως στην 3η θέση συναντάμε τον Μαρκ Σβάρτσερ που δεν δέχτηκε γκολ σε 151 αγώνες της Premier League (σε 514 παιχνίδια) και ο Ντέιβιντ Σίμαν που κράτησε το "μηδέν" σε 140 από τα 344 ματς που πήρε μέρος.

"Είναι ο καλύτερος τερματοφύλακες της Premier League;", είναι το ερώτημα της Premier League σε σχετικό τιτίβισμα στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter, ενώ ο ίδιος ο Τσεχ έγραψε στον επίσημο λογαριασμό του:

"Σπουδαία νίκη, μηδέν παθητικό, κορυφή στο πρωτάθλημα... Ευχαριστώ για όλα τα συγχαρητήρια... Είναι τιμή για μένα! 169".

TAGS ΑΡΣΕΝΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ