ΑΡΣΕΝΑΛ

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Άρσεναλ!

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Άρσεναλ!
© GETTY IMAGES

Η Άρσεναλ θυμίζει νοσοκομείο καθώς με τους τραυματισμούς των Αλέξις, Κοσιελνί και Καθόρλα έχει πλέον 10 παίκτες εκτός δράσης. Ποιοι χάνουν τον "τελικό" με τον Ολυμπιακό; Διαβάστε αναλυτικά.

Άρσεναλ και τραυματισμοί "πάνε πακέτο" τα τελευταία χρόνια και αυτός ο "κανόνας" συνεχίζεται και τη φετινή σεζόν.

Αποκορύφωμα ήταν ο κυριακάτικος αγώνας κόντρα στη Νόριτς στο "Carrow Road" όπου πέρα από τους δύο πολύτιμους βαθμούς που έχασε στην κούρσα του τίτλου, η ομάδα του Βορείου Λονδίνου έχασε επίσης με πρόβλημα τραυματισμών τρεις παίκτες: τους Αλέξις Σάντσες, Λοράν Κοσιελνί και Σάντι Καθόρλα!

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Άρσεναλ!
© KEVIN QUIGLEY

Μπορεί να ακούγεται απίστευτο όμως η πραγματικότητα είναι πως οι "κανονιέρηδες" μετρούν πλέον 10 απόντες λόγω τραυματισμών και πολλοί είναι εκείνοι που φοβούνται πως με αυτά τα προβλήματα το όνειρο της κατάκτησης του πρώτου πρωταθλήματος μετά το 2004 θα μείνει... όνειρο.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Άρσεναλ!
© KEVIN QUIGLEY

Πέρα όμως από τον στόχο της κατάκτησης της Premier League υπάρχει και ο "τελικός" κόντρα στον Ολυμπιακό στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" σε 9 ημέρες από τώρα, όπου και εκεί ο Αρσέν Βενγκέρ φαίνεται πως θα έχει αρκετές απουσίες. Ποιοί όμως δεν θα δηλώσουν "παρών" στη μάχη του Φαλήρου;

Αναλυτικά η κατάσταση των 10 τραυματιών άσων της Άρσεναλ:

Αλέξις Σάντσες

Ο πρώην επιθετικός της Μπαρτσελόνα ταλαιπωρείται φέτος από προβλήματα τραυματισμών αλλά μέχρι στιγμής ο Αρσέν Βενγκέρ ήταν αρνητικός στο να τον αφήνει εκτός αγώνων για να του δώσει ανάσες ξεκούρασης. Δυστυχώς για τους Λονδρέζους, ο Αλσατός "πλήρωσε ακριβά" την επιλογή του καθώς ο 26χρονος Χιλιανός άσος υπέστη τράβηγμα στο δεξί δικέφαλο στο κυριακάτικο ματς με τη Νόριτς στο "Carrow Road" (αντικαταστάθηκε από τον Τζόελ Κάμπελ στο 60ο λεπτό) και υπάρχει κίνδυνος να μείνει εκτός δράσης για τουλάχιστον δύο εβδομάδες. Σε περίπτωση φυσικά που επιβεβαιωθούν αυτοί οι φόβοι ο πιο φορμαρισμένος παίκτης της Άρσεναλ από την αρχή της σεζόν θα λείψει από τον "τελικό" της 9ης Δεκεμβρίου κόντρα στον Ολυμπιακό, εκεί που οι "κανονιέρηδες" θέλουν μόνο νίκη για να προκριθούν στους "16" του Champions League.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Άρσεναλ!

Λοράν Κοσιελνί

Ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός άντεξε μόλις 11 λεπτά στο ματς κόντρα στα "καναρίνια", πριν αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο λόγω τραυματισμού στο γοφό και δώσει τη θέση του στον Γκαμπριέλ Παουλίστα. Αναμένεται εντός της ημέρας να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις για να υπάρχει ακριβής εκτίμηση αναφορικά με το χρόνο της αποθεραπείας του.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Άρσεναλ!
© GETTY IMAGES

Σάντι Καθόρλα

Ο Αρσέν Βενγκέρ "σόκαρε" αρκετό κόσμο με τις δηλώσεις του μετά το Νόριτς-Άρσεναλ καθώς πέρα από την αποκάλυψή του πως ο Αλέξις Σάντσες έπαιξε παρότι αντιμετώπιζε μικροπρόβλημα τραυματισμού, παραδέχτηκε πως ο Σάντι Καθόρλα "έπαιζε με ένα πόδι". Ο Ισπανός playmaker κατάφερε να βγάλει όλο το ματς αλλά το πρόβλημα στο γόνατο ενδέχεται να τον θέσει νοκ-άουτ από το ματς πρωταθλήματος του ερχόμενου Σαββάτου, απέναντι στη Σάντερλαντ στο "Emirates".

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Άρσεναλ!

Κίραν Γκιμπς

Ο αριστερός μπακ της Άρσεναλ έλειψε από την αναμέτρηση με τη Νόριτς λόγω θλάσης στο γαστροκνήμιο αλλά σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα είναι στη διάθεση του Αρσέν Βενγκέρ την ερχόμενη εβδομάδα.

Τζακ Γουίλσιρ

Ο Ουαλός μέσος υποφέρει φέτος από προβλήματα τραυματισμών και δεν έχει αγωνιστεί σε κανένα ματς, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο πως θα προλάβει να επιστρέψει στη δράση λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Άρσεναλ!

Ντάνι Γουέλμπεκ

Ο Άγγλος διεθνής επιθετικός έχει τεθεί νοκ-άουτ από τον περασμένο Αύγουστο λόγω ενός σοβαρού τραυματισμού στο γόνατο και υπολογίζεται να επιστρέψει στα γήπεδα στις αρχές του 2016.

Θίο Γουόλκοτ

Ο Άγγλος άσος δεν μπορεί να ενισχύσει την Άρσεναλ από τα τέλη Οκτώβρη και έπειτα, μετά από έναν τραυματισμό στη γάμπα που αποκόμισε σε ματς κόντρα στη Σέφιλντ Γουένσντεϊ για το League Cup. Όλα δείχνουν πάντως ότι θέτει υποψηφιότητα για να επιστρέψει άμεσα στη δράση, αρχής γενομένης από τον εντός έδρας αγώνα με την Σάντερλαντ το ερχόμενο Σάββατο.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Άρσεναλ!

Φρανσίς Κοκελέν

Ένας ακόμα από τους μεγάλους άτυχους της φετινής σεζόν για την Άρσεναλ, καθώς αναμένεται να μείνει για τρεις μήνες εκτός δράσης ελέω σοβαρού τραυματισμού στο γόνατο. Το πιθανότερο είναι πως ο Αρσέν Βενγκέρ θα κινηθεί για αντικαταστάτη του την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου για να καλύψει το κενό του στο χώρο της μεσαίας γραμμής.

Μικέλ Αρτέτα

Ο αρχηγός της Άρσεναλ αντικατέστησε τον Κοκελέν στο ματς με τη Γουέστ Μπρομ, όπου τραυματίστηκε σοβαρά ο Γάλλος αμυντικός χαφ, όμως έπεσε και αυτός θύμα της κακοδαιμονίας τραυματισμών που έχει πλήξει (και) φέτος την ομάδα του Βορείου Λονδίνου. Άντεξε 35 λεπτά πριν αποχωρήσει από το γήπεδο λόγω προβλήματος τραυματισμού στη γάμπα και αναμένεται σύντομα να επιστρέψει στη δράση.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Άρσεναλ!

Τόμας Ροσίτσκι

Ο 35χρονος Τσέχος μέσος τραυματίστηκε σοβαρά τον περασμένο Ιούνιο και έκτοτε βρίσκεται στα... πιτ. Δεν προλαβαίνει το ματς με τον Ολυμπιακό όμως η επιστροφή του στα γήπεδα δεν θα αργήσει.

Βενγκέρ: "Δεν είναι δικό μου λάθος ο τραυματισμός του Σάντσες"

TAGS ΑΡΣΕΝΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ