ΑΡΣΕΝΑΛ

Ο πιο πλούσιος Αφρικανός θέλει την Άρσεναλ

Ο πιο πλούσιος Αφρικανός θέλει την Άρσεναλ

Ονομάζεται Αλίκο Ντανγκότε και σε τέσσερα χρόνια υπόσχεται να κάνει την Άρσεναλ δική του. Ποια είναι η περιουσία του και πόσο αξίζει ο σύλλογος.

Νέο ιδιοκτήτη ενδέχεται να έχει η Άρσεναλ σε τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με το πλάνο του πιο πλούσιου Αφρικανού αυτήν τη στιγμή, του Νιγηριανού Αλίκο Ντανγκότε.

Ο επιχειρηματίας, με περιουσία ύψους 9.600.000.000 ευρώ σύμφωνα με το "Bloomberg Billionaires Index", ανακοίνωσε πρώτη φορά την πρόθεσή του να αγοράσει τους Λονδρέζους τον Μάιο του 2015 και επανέλαβε το πρότζεκτ του σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του "Bloomberg" την Τετάρτη.

Όταν ρωτήθηκε για το αν θα αγοράσει τους "κανονιέρηδες" απάντησε ότι "δεν υπάρχει αμφιβολία" και ότι "δεν υπάρχει πρόβλημα" με τα χρήματα. Ακολούθως, του ζητήθηκε να προσδιορίσει χρονικά την κίνησή του, τοποθετώντας την σε "τρία με τέσσερα χρόνια. Το θέμα είναι ότι έχουμε πιο προκλητικά πρότζεκτ. Πρέπει πρώτα να βγάλω αυτά από τη μέση και να έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα και στη συνέχεια θα επικεντρωθώ σε αυτό (σ.σ. την εξαγορά της Άρσεναλ).

Ο 59χρονος δισεκατομμυριούχος υπέστη σοβαρό οικονομικό πλήγμα φέτος, αφού έχασε 3.900.000.000 ευρώ εξαιτίας κυρίως της υποτίμησης του νομίσματος στην πατρίδα του, με τις μετοχές της εταιρίας του "Dangote Cement Plc" να σημειώνουν πτώση 4,7% μέσα σε έναν χρόνο.

"Δεν θα αγοράσουμε την Άρσεναλ και θα συνεχίσουμε όπως τώρα. Θα αγοράσουμε την Άρσεναλ και θα την αλλάξουμε. Τρέχω μία πολύ επιτυχημένη επιχείρηση και νομίζω ότι μπορώ επίσης να τρέξω μία πολύ επιτυχημένη ομάδα. Τώρα, με αυτά που έχουμε μπροστά μας, πρότζεκτ ύψους 18.000.000.000 ευρώ, δεν μπορώ να κάνω και τα δύο".

Η εταιρία "Arsenal Holdings Plc", η μητρική του συλλόγου που είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο, έχει κεφαλαιοποίηση ύψους 1.150.000.000 ευρώ. Ο Αμερικανός μεγαλομέτοχος Στανκ Κρόνκι κατέχει το 67% της "Arsenal Holdings Plc".

TAGS ΑΡΣΕΝΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ