ΑΡΣΕΝΑΛ

Ο πανηγυρισμός που έγινε... τέχνη

Ο πανηγυρισμός που έγινε... τέχνη

Ο Τιερί Ανρί ανακοίνωσε το φινάλε της καριέρας του και το Sport24.gr θυμίζει τον περίφημο πανηγυρισμό του το 2002 σε ματς με την Τότεναμ, που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης (βίντεο και φωτογραφίες).

Ήταν Νοέμβριος του 2002 και η Άρσεναλ έπαιζε λονδρέζικο ντέρμπι στο "Highbury" με την μισητή συμπολίτισσα, Τότεναμ. Λίγο μετά το δεκάλεπτο και ενώ δεν είχε σημειωθεί κάποιο γκολ, ο Τιερί Ανρί πήρε την μπάλα λίγα μέτρα έξω από την περιοχή της ομάδας του, πέρασε έναν αντίπαλό του, μπήκε στην περιοχή και από το ύψος της με το αριστερό την έστειλε στα δίχτυα με τον δικό του μοναδικό τρόπο.

Ο Γάλλος, γνωστός για τον αλαζονικό και υπεροπτικό τρόπο που πανηγύριζε, διέσχισε όλο το γήπεδο, βρέθηκε στην απέναντι πλευρά και αντί να πανηγυρίσει με τους φίλους των "κανονιέρηδων", πήγε μπροστά απ' αυτούς της Τότεναμ, σύρθηκε στο χορτάρι και με ύφος χιλίων καρδιναλίων έδειξε με τον τρόπο του στους οπαδούς των "σπιρουνιών" πως αυτός ήταν ο δήμιός τους.

Το στιγμιότυπο αυτό έμελλε να αποτελέσει έναν από τους πιο θρυλικούς πανηγυρισμούς που έχουν καταγραφεί στα αγγλικά γήπεδα. Από τη μια ο ίδιος να τους προκαλεί με τον τρόπο του και από τις άλλη εκατοντάδες πρόσωπα που να ξεχειλίζουν από μίσος. Το απόλυτο κοντράστ...

Ο πανηγυρισμός του Ανρί, αποτέλεσε πηγή έμπνευσης. Έγινε πίνακας, έγινε παιχνίδι, έγινε άγαλμα που κοσμεί τον χώρο έξω από "Emirates", διότι πολύ απλά η Άρσεναλ δεν θα μπορούσε να μην τον τιμήσει και να μην θέλει να... θυμίζει πάντα την στιγμή αυτή στην αντίπαλο που λατρεύει να μισεί.

"Ξέρω πως δεν δείχνω συχνά τα συναισθήματά μου και γι’ αυτό κάποια ΜΜΕ συνηθίζουν να με σκοτώνουν επειδή δεν το πράττω. Αλλά να, σας δείχνω τώρα. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου που βρίσκεται εδώ, αλλά και τους φίλους μου, την κόρη μου, τη μητέρα μου", είπε την ημέρα των αποκαλυπτηρίων πριν τρία χρόνια και συνέχισε:

"Ποτέ δεν πίστευα πως θα συμβεί κάτι τέτοιο, ούτε στα πιο τρελά όνειρά μου, να έχω το άγαλμά μου μπροστά στο στάδιο της ομάδας που αγαπώ και υποστηρίζω. Το άγαλμα είναι τέλειο παράδειγμα αυτού που νιώθω για την ομάδα, να γονατίζω μπροστά από το "Emirates" και το "Highbury" (σ.σ. βρίσκονται δίπλα δίπλα). Είναι εκπληκτικό αν αναλογιστώ τον αριθμό και το μέγεθος των εκπληκτικών ποδοσφαιριστών που έχουν φορέσει τη φανέλα της Άρσεναλ".

Συμμετοχές - Γκολ

Μονακό: 141 συμμετοχές - 28 γκολ

Γιουβέντους: 19 συμμετοχές - 3 γκολ

'Αρσεναλ: 376 συμμετοχές - 127 γκολ

Μπαρτσελόνα: 127 συμμετοχές - 49 γκολ

Ρεντ Μπουλ: 132 συμμετοχές - 51 γκολ

Έγινε άγαλμα...

Ο πανηγυρισμός που έγινε... τέχνη

Έγινε πίνακας...

Ο πανηγυρισμός που έγινε... τέχνη

Έγινε σουμπούτεο...

Ο πανηγυρισμός που έγινε... τέχνη
COPYRIGHT, 2006

TAGS ΑΡΣΕΝΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ