ΑΡΣΕΝΑΛ

Ο Εζίλ πέρασε και τον "βασιλιά" Καντονά

Ο Εζίλ πέρασε και τον "βασιλιά" Καντονά

Ο Μεσούτ Εζίλ έγραψε ιστορία κόντρα στην Έβερτον καθώς είναι πλέον ο παίκτης που δίνει ασίστ συχνότερα από κάθε άλλον συνάδελφό του στην ιστορία της Premier League. Δείτε ποιοι απαρτίζουν την πρώτη δεκάδα.

Τα αγγλικά ΜΜΕ λατρεύουν να ασκούν κριτική στον Μεσούτ Εζίλ και να του επισημαίνουν τα (όποια) λάθη του κατά τη διάρκεια των αγώνων, όμως από το βράδυ του Σαββάτου ουδείς μπορεί να κλείσει τα μάτια απέναντι σε ένα ρεκόρ που έχει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του.

Με την ασίστ που έβγαλε στο 36ο λεπτό του αγώνα με την Έβερτον ( από τη συστημένη σέντρα του από τα δεξιά άνοιξε το σκορ ο Ζιρού με κεφαλιά ) ο Γερμανός άσος έφτασε τις 6 στο φετινό πρωτάθλημα, όσες και ο Νταβίντ Σίλβα, όμως το σημαντικότερο είναι πως απολαμβάνει πλέον τη μοναξιά της κορυφής στη λίστα με τους κορυφαίους assist-providers στην ιστορία της Premier League.

Ο Εζίλ πέρασε και τον "βασιλιά" Καντονά

Στα 57 παιχνίδια που έχει φορέσει τη φανέλα της Άρσεναλ έχει βγάλει 21 ασίστ, κάτι που σημαίνει ότι δίνει μία ασίστ ανά 2,71 ματς, αφήνοντας στη 2η θέση τον Ερίκ Καντονά με 1 ασίστ ανά 2,79 ματς (είχε 56 ασίστ σε 156 ματς Premier League) και στην 3η τον Σεσκ Φάμπρεγας.

Ο Εζίλ πέρασε και τον "βασιλιά" Καντονά

Είναι μάλιστα εντυπωσιακό πως στη λίστα με τους 10 κορυφαίους στις ασίστ στην ιστορία της Premier League, οι έξι είναι νυν ή πρώην παίκτες των "κανονιέρηδων".

Οι 10 παίκτες με το καλύτερο ποσοστό ασίστ στην Premier League:

1. Μεσούτ Εζίλ: Ασίστ ανά 2,71 ματς

2. Ερίκ Καντονά: Ασίστ ανά 2,79 ματς

3. Σεσκ Φάμπρεγας: Ασίστ ανά 2,88 ματς

4. Νταβίντ Σίλβα: Ασίστ ανά 3,21 ματς

5. Χοσέ Αντόνιο Ρέγιες: Ασίστ ανά 3,29 ματς

6. Ντέιβιντ Μπέκαμ: Ασίστ ανά 3,31 ματς

7. Ντένις Μπέργκαμπ: Ασίστ ανά 3,35 ματς

8. Νανί: Ασίστ ανά 3,42 ματς

9. Τιερί Ανρί: Ασίστ ανά 3,49 ματς

10. Σάντι Καθόρλα: Ααίστ ανά 3,52 ματς

TAGS ΑΡΣΕΝΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ