ΑΡΣΕΝΑΛ

Ιn Αrsene we trust!

Ιn Αrsene we trust!

Στις 22/10 συμπληρώνονται 65 χρόνια από την γέννηση του Αρσέν Βενγκέρ. Η ιστοσελίδα Telegraph δημιούργησε ένα βίντεο με τις χαρακτηριστικότερες στιγμές και τα ρεκόρ του Αλσατού στον πάγκο της Άρσεναλ.

Σε ένα βίντεο διάρκειας ενός λεπτού η ιστοσελίδα Telegraph παρουσιάζει τις σημαντικότερες στιγμές του Αρσέν Βενγκέρ στην καριέρα του ως προπονητής της Άρσεναλ. Οι τίτλοι και τα ρεκόρ που έχει δημιουργήσει τον καθιστούν έναν από τους καλύτερους προπονητές στην ιστορία των "κανονιέρηδων".

Με τον Βενγκέρ η Άρσεναλ έχει κατακτήσει τρία πρωταθλήματα Αγγλίας και πέντε κύπελλα ενώ έχει φτάσει σε δύο ευρωπαϊκούς τελικούς (2000, 2006).

Οι "κανονιέρηδες" έχουν 18 συνεχόμενες χρονιές που τερματίζουν στην πρώτη τετράδα της Πρέμιερ Λιγκ. Το ρεκόρ των 49 αήττητων αγώνων είναι το μεγαλύτερο στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Ο συνολικός αριθμός αγώνων του Αλσατού στον πάγκο της Άρσεναλ είναι 1024 ματς και το ποσοστό στις νίκες φθάνει το 56.93%. Κανείς άλλος προπονητής της Άρσεναλ δεν είχε πάνω από 50%.

1886(!) είναι ο συνολικός αριθμός των γκολ που έχει σημειώσει η Άρσεναλ στην 18χρονη θητεία του Βενγκέρ. Έχει βάλει γκολ στα 849 από τα συνολικά 1024 ματς! Δείτε το βίντεο.

TAGS ΑΡΣΕΝΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ