ΑΡΣΕΝΑΛ

Η σούπερ μεταγραφή της Άρσεναλ από την Ντόρτμουντ

Η σούπερ μεταγραφή της Άρσεναλ από την Ντόρτμουντ

Η Άρσεναλ κατέβαλε ρήτρα ύψους 1.000.000 ευρώ στην Ντόρτμουντ κι απέκτησε τον chief scout της ("ανακάλυψε" μεταξύ άλλων Ντεμπελέ, Λεβαντόβσκι, Ομπαμεγιάνγκ), Σβεν Μίσλιντατ.

Μπορεί να μην είναι κάποιο "λαμπερό" όνομα. Μπορεί το όνομά του να είναι εντελώς άγνωστο στο ευρύ (μη εξειδικευμένο) κενό. Αλλά είναι αυτός που φροντίζει για τα μελλοντικά έσοδα μιας ομάδας.

Ο Σβεν Μίσλιντατ ήταν ο μέχρι πρότινος chief scout της Ντόρτμουντ. Περίοπτη θέση στο βιογραφικό του έχουν οι "ανακαλύψεις" των Ντεμπελέ, Λεβαντόβσκι, Ομπαμεγιάνγκ, Χούμελς ή Γκιουντογάν.

Μέχρι πρότινος, γιατί πλέον ανήκει στο έμψυχο δυναμικό (στο ίδιο πόστο) της Άρσεναλ. Άφησε τη γερμανική ομάδα μετά από δέκα χρόνια κι αφού οι "gunners" κατέβαλαν τη ρήτρα ύψους 1.000.000 ευρώ μετακόμισε στο Λονδίνο.

"Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ο Σβεν είναι μαζί μας. Ο εντοπισμός και η ανάπτυξη του ταλέντου είναι κεντρικός τομέας της φιλοσοφίας μας. Έχει εξαιρετική καριέρα για πολλά χρόνια", υποστήριξε ο Αρσέν Βενγκέρ.

Ο αθλητικός διευθυντής της Ντόρτμουντ, Μίκαελ Ζορτζ, υποστήριξε από την πλευρά του: "Έχει κάνει εξαιρετική δουλειά. Μας ζήτησε την άδεια για να φύγει και δεν μπορούσαμε να σταθούμε εμπόδιο σε αυτή την ευκαιρία".

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι κατόπιν υπόδειξης του Μίσλιντατ η Ντόρτμουντ απέκτησε τον Λεβαντόβσκι από τη Λεχ Πόζναν έναντι 4.750.000 ευρώ, τον Ομπαμεγιάνγκ από τη Σεντ-Ετιέν έναντι 13.000.000 ευρώ, τον Ουσμάν Ντεμπελέ από τη Ρεν έναντι 15.000.000 ευρώ. Κατά την περασμένη (θερινή) μεταγραφική περίοδο πούλησε τον 20χρονο Γάλλο διεθνή στην Μπαρτσελόνα έναντι 105.000.000 ευρώ.

Επίσης, η Ντόρτμουντ (με τον Μίσλιντατ σε αυτό το πόστο) απέκτησε τον Ιλκάι Γκιουντογάν από τη Νυρεμβέργη έναντι 5.500.000 ευρώ και τον πούλησε στη Μάντσεστερ Σίτι έναντι 27.000.000 ευρώ.

TAGS ΑΡΣΕΝΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ