ΑΡΣΕΝΑΛ

Η μεταγραφή του Τσεχ άργησε 13 ολόκληρα χρόνια!

Η μεταγραφή του Τσεχ άργησε 13 ολόκληρα χρόνια!
© ARSENAL FC VIA GETTY IMAGES

Ο Πετρ Τσεχ πήρε μεταγραφή στην Άρσεναλ με... 13 χρόνια καθυστέρηση! Διαβάστε την αποκάλυψη του Τσέχου γκολκίπερ για το γεγονός ότι έφτασε πολύ κοντά σε συμφωνία με την ομάδα του Βορείου Λονδίνου το 2002.

Ο Πετρ Τσεχ δεν άντεχε να βρίσκεται στη σκιά του Τιμπό Κουρτουά στην Τσέλσι και επέλεξε το δρόμο της φυγής από το "Stamford Bridge" αυτό το καλοκαίρι, με τον Αρσέν Βενγκέρ να επωφελείται από αυτή την κατάσταση και να τον παίρνει στην Άρσεναλ δίνοντας το ποσό των 15.500.000 ευρώ στην Τσέλσι.

Το εντυπωσιακό πάντως είναι πως θα μπορούσε να γίνει ο βασικός τερματοφύλακας των "κανονιέρηδων" από το 2002, με τη μετακίνηση όμως αυτή να "χαλάει" και τελικά να πηγαίνει από τη Σπάρτα Πράγας στη Ρεν, για να γίνει μέλος της Τσέλσι το 2004 και να πέράσει 11 ολόκληρα χρόνια στην μπλε πλευρά του Λονδίνου.

"Υπήρχε μία δυνατότητα πριν πάω στη Γαλλία για λογαριασμό της Ρεν να υπογράψω στην Άρσεναλ, όμως ήμουν μόλις 18 ή 19, και τότε η Τσεχία δεν ήταν στην Ευρωπαϊκή Ένωση", δήλωσε αρχικά σε συνέντευξή του στην επίσημη ιστοσελίδα της Άρσεναλ, για να συμπληρώσει:

"Χρειαζόσουν άδεια εργασίας και οι προϋποθέσεις ήταν πως θα έπρεπε να είχες παίξει το 75% των αγώνων σου στην πρώτη ομάδα για την εθνική ομάδα, κάτι που τότε ήταν αδύνατο για μένα. Τελικά πήγα στη Γαλλία επειδή δεν μπορούσα να εξασφαλίσω άδεια εργασίας στην Αγγλία.

Η μεταγραφή του Τσεχ άργησε 13 ολόκληρα χρόνια!
© ARSENAL FC VIA GETTY IMAGES

Εκείνη την εποχή ελάχιστες ήταν οι ομάδες που ενδιαφέρονταν για μένα και η Άρσεναλ ήταν μία από αυτές που είχαν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον. Ήμουν πολύ ενθουσιασμένος επειδή μεγάλοι σύλλογοι και η Premier League έδειχνε ενδιαφέρον για μένα όμως δυστυχώς δεν ήταν η σωστή χρονική στιγμή για να έρθω στην Αγγλία.

Η σωστή χρονική στιγμή ήταν αργότερα με την Τσέλσι και προφανώς είμαι ευγνώμων για αυτό, όμως ποτέ δεν ξέρεις πού θα καταλήξεις. Εδώ είμαστε και ελπίζω να επαναλάβω εδώ αυτά που πέτυχα την προηγούμενη δεκαετία.

Εάν είχα πάρει άδεια εργασίας ίσως η ιστορία μου να ήταν εντελώς διαφορετική όμως εδώ είμαστε 10 χρόνια μετά και τώρα μπορούμε να γράψουμε ξανά την ιστορία".

TAGS ΑΡΣΕΝΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ