ΑΡΣΕΝΑΛ

Η γλυκιά εκδίκηση του Τσεχ

Η γλυκιά εκδίκηση του Τσεχ

Ο Πετρ Τσεχ είχε μία εφιαλτική πρεμιέρα με τη φανέλα της Άρσεναλ όμως στο ντέρμπι με τη Λίβερπουλ πήρε το αίμα του πίσω με δύο top-class επεμβάσεις. Αποθέωση για τον Τσέχο στο Twitter από Ντε Χέα και Ρέινα (videos)!

Στο πρώτο του ματς πρωταθλήματος ως παίκτης της Άρσεναλ ο Πετρ Τσεχ έμελε να είναι ο μοιραίος καθώς έφερε ακέραια ευθύνη και στα δύο γκολ που δέχτηκε η ομάδα του από τη Γουέστ Χαμ (από Κουγιατέ και Σάρατε) και τα οποία έφεραν την εντός έδρας ήττα.

Το βράδυ της Δευτέρας όμως ο 33χρονος κίπερ φρόντισε να διώξει οριστικά τις άσχημες αναμνήσεις καθώς στο ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής με τη Λίβερπουλ κράτησε όρθια την Άρσεναλ στο "Emirates" με δύο εκπληκτικές επεμβάσεις στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου.

Η γλυκιά εκδίκηση του Τσεχ
© ANDY HOOPER

Ο Πετρ Τσεχ "κατέβασε τα ρολά" στο μοναδικό τετ α τετ που είχε με τον Μπεντεκέ...

Αρχικά στο 39ο λεπτό "είπε όχι" στον Μπεντεκέ αποκρούοντας εντυπωσιακά το εξ επαφής πλασέ του Βέλγου σέντερ φορ της Λίβερπουλ από το ύψος της μικρής περιοχής ενώ στο 45ο λεπτό βρήκε -όσο έπρεπε- τη μπάλα με τις άκρες των δαχτύλων του στο διαγώνιο φαλτσαριστό πλασέ του Κοουτίνιο για να την στείλει στο αριστερό δοκάρι.

Η γλυκιά εκδίκηση του Τσεχ

... και λίγα λεπτά αργότερα στο υπέροχο φαλτσαριστό πλασέ του Κοουτίνιο

Ήταν μάλιστα τόσο θεαματικές οι επεμβάσεις του (είχε κάνει... προπόνηση λίγο νωρίτερα διώχνωντας σε κόρνερ το κοντινό πλασέ του Μίλνερ) που το Twitter "πήρε φωτιά", με τους συνάδελφούς του Νταβίντ Ντε Χέα και Πέπε Ρέινα να είναι μεταξύ αυτών που αποθέωσαν τον γκολκίπερ των Λονδρέζων.

Η γλυκιά εκδίκηση του Τσεχ

Σημειώνεται πως στο δεύτερο ημίχρονο οι ρόλοι άλλαξαν και εκείνη που πίεσε περισσότερο για το γκολ ήταν η Άρσεναλ, με τον Σιμόν Μινιολέ να ντύνεται όμως... Τσεχ σταματώντας με απίστευτο τρόπο τον Ζιρού και έτσι το 0-0 να μένει μέχρι το φινάλε.

Οι δύο τρομερές επεμβάσεις του Τσεχ:

Τα σχόλια στο Twitter για τον έμπειρο κίπερ:

TAGS ΑΡΣΕΝΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ