ΑΡΣΕΝΑΛ

Η "άλλη" Άρσεναλ

Η "άλλη" Άρσεναλ

Οι τρεις σημαντικές νίκες της Άρσεναλ στη φετινή σεζόν, έχουν επιτευχθεί με ένα διαφορετικό τρόπο από αυτόν που έχει συνηθίσει να παίζει με τον Αρσέν Βενγκέρ στην τεχνική ηγεσία.

Κατά καιρούς, όλοι έχουν θαυμάσει τον τρόπο που παίζει η Άρσεναλ, όμως συμφωνούν ομόφωνα ότι δεν είναι αποτελεσματικός για τη διεκδίκηση τίτλων στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, τόσο στις αγγλικές διοργανώσεις, όσο και τα κύπελλα Ευρώπης. Δυστυχώς για τον Αρσέν Βενγκέρ, τα αποτελέσματα φαίνεται ότι δικαιώνουν την άποψη των περισσότερων φιλάθλων.

Οι τρεις σημαντικότερες νίκες της Άρσεναλ μέχρι τώρα στη σεζόν, επιτεύχθηκαν με λιγότερη κατοχή της μπάλας σε σύγκριση με τον αντίπαλο.

Στον τελικό του Κομιούνιτι Σιλντ, που η Άρσεναλ νίκησε 1-0 την Τσέλσι, είχε κατοχή μπάλας στο 47%, ενώ στο 3-0 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την Premier League, επικράτησε 3-0 και είχε κατοχή στο 38%. Το αποκορύφωμα ήταν το 2-0 επί της Μπάγερν μοναχου, όταν το ποσοστό κατοχής έφτασε στο 27%!

Σίγουρα, αυτό δεν είναι η συνηθισμένη Άρσεναλ! Γενικότερα, πάντως, οι μεγάλες νίκες της Άρσεναλ τα τελευταία χρόνια έχουν επιτευχθεί με αυτό τον τρόπο! Από εκεί και πέρα, εάν θα αλλάξει ο Βενγκέρ τις ιδέες που ασπάζεται τόσα χρόνια, αυτό είναι μία άλλη συζήτηση...

Αναλυτικά:

Η "άλλη" Άρσεναλ
TAGS ΑΡΣΕΝΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ