ΑΡΣΕΝΑΛ

Επίσημο: Ανανέωσαν για δύο χρόνια Άρσεναλ και Βενγκέρ

Arsenal team manager Arsene Wenger, right, celebrates his team's victory next to Chelsea team manager Antonio Conte, left, during the English FA Cup final soccer match between Arsenal and Chelsea at the Wembley stadium in London, Saturday, May 27, 2017. (AP Photo/Matt Dunham)
Arsenal team manager Arsene Wenger, right, celebrates his team's victory next to Chelsea team manager Antonio Conte, left, during the English FA Cup final soccer match between Arsenal and Chelsea at the Wembley stadium in London, Saturday, May 27, 2017. (AP Photo/Matt Dunham) AP

Η Άρσεναλ επισημοποίησε την ανανέωση της συνεργασίας της με τον τεχνικό της, Αρσέν Βενγκέρ, για δύο ακόμη χρόνια. "Αισιόδοξος για το μέλλον", εμφανίστηκε ο Αλσατός στις πρώτες του δηλώσεις. (video)

Το ρεπορτάζ του "BBC", σύμφωνα με το οποίο ο Αρσέν Βενγκέρ ήρθε σε συμφωνία με τον ιδιοκτήτη της Άρσεναλ, Σταν Κρόνκι για νέο διετές συμβόλαιο, επιβεβαιώθηκε με τον πλέον επίσημο τρόπο μέσα σε λίγες ώρες.

Οι "gunners" επισημοποίησαν την ανανέωση της συνεργασίας τους με τον τεχνικό τους, Αρσέν Βενγκέρ, για δύο ακόμη χρόνια. Ο Αλσατός προπονητής έμενε χωρίς συμβόλαιο στις 30 Ιουνίου και για πρώτη φορά στα 20 χρόνια θητείας του (ανέλαβε τον Οκτώβρη του 1996) στους "κανονιέρηδες" βρέθηκε τόσο κοντά στην πόρτα εξόδου. Αλλά, ούτε αυτή τη φορά πέρασε αυτή την πόρτα.

Θα είναι τεχνικός της ομάδας του Λονδίνου και για τις δύο επόμενες σεζόν. "Αγαπώ αυτή την ομάδα και ατενίζω το μέλλον με αισιοδοξία. Κοιτάζουμε πώς μπορούμε να ενισχυθούμε παντού. Έχουμε δυνατή ομάδα και με μερικές προσθήκες μπορούμε να γίνουμε ακόμη πιο επιτυχημένοι. Ευχαριστώ για τη στήριξή του τον Σταν (Κρόνκι) και το Δ.Σ, οι οποίοι κάνουν τα πάντα για να κερδίσουμε περισσότερα τρόπαια. Είμαστε αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση του πρωταθλήματος κι αυτός θα είναι ο στόχος μας το καλοκαίρι και την επόμενη σεζόν", υποστήριξε ο Αρσέν Βενγκέρ.

"Η φιλοδοξία μας είναι να κατακτήσουμε την Premier League κι άλλα σημαντικά τρόπαια στην Ευρώπη. Είναι ο,τι οι οπαδοί, οι παίκτες, το προσωπικό, ο προπονητής και το Δ.Σ περιμένουν και δεν θα σταματήσουμε μέχρι να το πετύχουμε. Ο Αρσέν είναι ο καλύτερος άνθρωπος να μας βοηθήσει για να γίνει πραγματικότητα. Έχει ένα φανταστικό ρεκόρ και την πλήρη υποστήριξή μας", ανέφερε ο Σταν Κρόνκι.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Άρσεναλ έχει κατακτήσεις τρεις φορές την Premier League (1997–98, 2001–02, 2003–04), επτά φορές το FA Cup (1997–98, 2001–02, 2002–03, 2004–05, 2013–14, 2014–15, 2016–17) κι έξι το Community Shield (1998, 1999, 2002, 2004, 2014, 2015). Πολλές είναι, επίσης, και οι ατομικές διακρίσεις που έχει λάβει ως προπονητής της Άρσεναλ.

Photo credits: AP Photo/Matt Dunham

TAGS ΑΡΣΕΝΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ