ΑΡΣΕΝΑΛ

Αυτός είναι ο όρος της Άρσεναλ για να κρατήσει τον Βενγκέρ

Arsenal's manager Arsene Wenger watches from the sidelines prior to the start of the English Premier League soccer match between Liverpool and Arsenal at Anfield, in Liverpool, England, Saturday, March 4, 2017.(AP Photo/Dave Thompson)
Arsenal's manager Arsene Wenger watches from the sidelines prior to the start of the English Premier League soccer match between Liverpool and Arsenal at Anfield, in Liverpool, England, Saturday, March 4, 2017.(AP Photo/Dave Thompson) AP

Άρσεναλ και Αρσέν Βενγκέρ επιθυμούν να ανανεώσουν τη συνεργασία τους για δύο επιπλέον χρόνια, όμως ένας βασικός όρος της διοίκησης καθυστερεί την υπόθεση και δεν είναι απίθανο να ανατρέψει την κατάσταση.

Το μέλλον του Αρσέν Βενγκέρ βρίσκεται στον "αέρα" τους τελευταίους μήνες και παρότι μέχρι πριν από λίγο καιρό οι πιθανότητες δεν φαίνονταν να είναι υπέρ του, πλέον τα βρετανικά ΜΜΕ παρουσιάζουν την παραμονή του ως το επικρατέστερο σενάριο. Αυτό που αναφέρεται είναι ότι ο εκτελεστικός διευθυντής -και κατ' επέκταση εκπρόσωπος της διοίκησης- της λονδρέζικης ομάδας, Ιβάν Γκαζίδης, επιθυμεί να επεκταθεί η συνεργασία της ομάδας με τον Αλσάτο για δύο ακόμα χρόνια, όμως θέτει ένα βασικό όρο.

Το αίτημα του διοικητικού στελέχους της Άρσεναλ είναι να επιτραπεί από τον Γάλλο προπονητή να πραγματοποιηθούν ριζικές αλλαγές στο τεχνικό επιτελείο, κάτι στο οποίο ο Βενγκέρ δεν φέρεται να είναι θετικός, αλλά και να προσληφθεί αθλητικός διευθυντής εγνωσμένης αξίας για να βοηθήσει στη στελέχωση του ρόστερ της επόμενης σεζόν, σε ένα γενικότερο πλαίσιο ανασύνταξης εκτός των τεσσάρων γραμμών.

Σημειώνεται, δε, ότι αν κάτι τέτοιο γίνει πραγματικότητα, θα πρόκειται για την πιο εκκωφαντική αλλαγή στα 21 χρόνια που βρίσκεται ο Βενγκέρ στους "κανονιέρηδες". Από τη μεριά του, ο Γκαζίδης παρουσιάζεται πεπεισμένος ότι μια τέτοια αλλαγή θα αποτελέσει την ώθηση που ψάχνει το συγκρότημα του Αλσάτου, ώστε να πετύχει τους στόχους του την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Τέλος, τα σχετικά δημοσιεύματα υποστηρίζουν πως τα παραπάνω θα ισχύσουν είτε η Άρσεναλ πετύχει την είσοδό της στην πρώτη τετράδα και στο Champions League, είτε όχι. Με λίγα λόγια, η πρόθεση των δύο πλευρών για να ανανεωθεί η συνεργασία τους πρέπει να θεωρείται δεδομένη, ωστόσο η εν λόγω επιπλοκή καθυστερεί την υπόθεση και μένει να φανεί αν είναι ικανή να οδηγήσει τον 67χρονο τεχνικό εκτός "Emirates".

Αυτά, τη στιγμή που Αλέξις Σάντσες και Μεσούτ Εζίλ σκέφτονται πολύ σοβαρά να αποχωρήσουν από την ομάδα, κάτι που φυσικά θα επιφέρει σημαντικές αλλαγές και στον αγωνιστικό τομέα.

Photo Credits: AP Photo/Dave Thompson

TAGS ΑΡΣΕΝΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ