ΑΡΣΕΝΑΛ

Άρσεναλ, ο… Άγγλος ασθενής

Άρσεναλ, ο… Άγγλος ασθενής
Βενγκέρ

Τα ρεπορτάζ στην Αγγλία δεν στέκονται τόσο πολύ στα αποτελέσματα της Άρσεναλ, αλλά στο γεγονός ότι το Έμιρεϊτς έχει μετατραπεί σε… νοσοκομείο. Διαβάστε τις λεπτομέρειες.

Πριν από δέκα μέρες σύσσωμος ο ελληνικός Τύπος έγραψε ότι η Άρσεναλ αυτή τη φορά δεν θα έρθει στη χώρα μας με τα… δευτερότριτα, όπως είχε κάνει δηλαδή και στις προηγούμενες τρεις επισκέψεις της στο Φάληρο. Ποιος να το φανταζόταν όμως ότι ο… Άγγλος ασθενής θα ξαναπαιζόταν 19 χρόνια μετά (το 1996 έκανε πρεμιέρα η σπουδαία ταινία που κέρδισε εννιά βραβεία Όσκαρ); Αυτή τη φορά όχι στις κινηματογραφικές αίθουσες, αλλά στο βόρειο Λονδίνο και τοEmiratesStadium!

Την περασμένη εβδομάδα οι «κανονιέρηδες» πήγαν στο «CarrowRoad» για να αντιμετωπίσουν την Νόριτς. Ο Βενγκέρ είχε πει ότι δεν θα χρησιμοποιούσε τον Αλέξις Σάντσες και θα τον προφύλασε ενόψει Ολυμπιακού. Τελικά, όχι μόνο τον χρησιμοποίησε, αλλά τον έβαλε βασικό και στο62’τον είδε να φεύγει υποβασταζόμενος με θλάση.

Ο κόσμος της Άρσεναλ δεν τα έβαλε με τον Βενγκέρ για το 1-1 με την Νόριτς. Του τα «έχωσε» για το γεγονός ότι δεν έκανεσωστή διαχείριση του ρόστερ, με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται αρκετά«βασικά γρανάζια» και στο τέλος να τίθενται νοκ άουτ από τον αγώνα της χρονιάς, όπως έχει χαρακτηριστεί αυτός με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Πέρα απ' όλα αυτά, εκείνο που προβληματίζει τους φίλους των «κανονιέρηδων» επίσηςείναι και η συχνότητα των τραυματισμών.

Η «DailyMirror» είχε ένα ωραίο αφιέρωμα με τους ποδοσφαιριστές που έχουν δει το όνομά τους στο ιατρικό δελτίο μέσα στο 2015! Οι Ντεμπουσί, Μπεγερίν, Κοσιελνί, Μερτεζάκερ, Γκάμπριελ, Μονρεάλ, Τσέιμπερς, Γκιμπς, Κοκλέν, Ροζίτσκι, Ράμσεϊ, Καθόρλα, Αρτέτα, Γουίλσιρ, Φλαμινί, Οζίλ, Τσάμπερλεϊν, Ζιρού, Γουέλμπεκ, Γουόλκοτ και εσχάτως… Σάντσες.

« Αυτοί είναι οι 21 από τους 22 ποδοσφαιριστές της πρώτης ομάδας που έχουν τραυματιστεί σοβαρά μέσα στο 2015», ανέφερε χαρακτηριστικά το δημοσίευμα και κατέληγε: « Την γλίτωσε ο… Τζόελ Κάμπελ»! Δεν αποκλείεται με τόσους τραυματισμούς που έχει η Άρσεναλ, να δούμε τον Κάμπελ ακόμα και στο αρχικό σχήμα στο Καραϊσκάκη.

Γενικότερα στην Αγγλία δεν χαρίζονται τα ΜΜΕ. Ασκούν σκληρή κριτική και τον Βενγκέρ τον έχουν περάσει αρκετές φορές… πριονοκορδέλα. Όσοι θέλουν να τον «χτυπήσουν» πλαγίως για να μην χαλάσουν τις σχέσεις τουςμαζί του, γράφουν στα ρεπορτάζ τους περί ανησυχίας και προβληματισμούτου κόσμου, έτσι ώστε να γίνει μία πιο... χαλαρή κριτική.

Ενόψει Ολυμπιακού τα προβλήματα για την Άρσεναλ δεν είναι λίγα. Ο Σάντσες βρίσκεται στην Χιλή για να ξεκινήσει πρόγραμμα αποκατάστασης. Ο Καθόρλα θα μείνει εκτός δράσης για τρεις μήνες. Για τον Αρτέτα κανείς δεν μπορεί να απαντήσει πότε θα είναι σε θέση να επιστρέψει. Και δεν εννοούμε άμεσα. Μιλάμε από το νέο έτος. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Βενγκέρ στον «Independent», οι Γουίλσιρ, Γουέλμπεκ και Ροζίτσκι δεν θα είναι διαθέσιμοι για το Καραϊσκάκη.

Αμφίβολοι είναι οι Γκιμπς και Γουόλκοτ, για τους οποίους ο Αλσατός τεχνικός σημείωσε ότι ελπίζει να τους έχει το Σάββατο (5/12) με την Σάντερλαντ. Ειδάλλως θα κοιτάξει να τους έχει στο Καραϊσκάκη. Ένα ερωτηματικό είναι το τι συμβαίνει με τον Κοκλέν, ενώ και ο Γουέλμπεκ δεν θα δώσει το «παρών», καθώς σύμφωνα με τους Άγγλους ακόμα δεν έχει συνέλθει από το χειρουργείο που είχε κάνει στο γόνατο τον Σεπτέμβριο.

Μιλάμε λοιπόν για μία δεκάδα ποδοσφαιριστών που στην παρούσα φάση το όνομά τους βρίσκεται στο ιατρικό δελτίο! Οπότε, ο τίτλος «Άγγλος ασθενής» που έχουν δώσει στην Άρσεναλ τα βρετανικά ταμπλόιντ, δεν ήταν σε καμία περίπτωση άστοχος. Ταιριάζει γάντι στους Λονδρέζους.

TAGS ΑΡΣΕΝΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ