ΑΡΣΕΝΑΛ

Αναζητά αντικαταστάτες των Σάντσες, Εζίλ η Άρσεναλ

Arsenal's Olivier Giroud, from left, Arsenal's Mesut Ozil and Arsenal's Alexis Sanchez celebrate after scoring during the English Premier League soccer match between Arsenal and Bournemouth at Emirates stadium in London, Sunday, Nov. 27, 2016.(AP Photo/Frank Augstein)
Arsenal's Olivier Giroud, from left, Arsenal's Mesut Ozil and Arsenal's Alexis Sanchez celebrate after scoring during the English Premier League soccer match between Arsenal and Bournemouth at Emirates stadium in London, Sunday, Nov. 27, 2016.(AP Photo/Frank Augstein) AP

Ο Αρσέν Βενγκέρ ετοιμάζεται να υπογράψει νέο συμβόλαιο και οι Αλέξις Σάντσες, Μεσούτ Εζίλ βρίσκονται στην... πόρτα της εξόδου. Οι τέσσερις περιπτώσεις που εξετάζουν οι Λονδρέζοι για την αντικατάστασή τους.

Τα βρετανικά ΜΜΕ μιλούν για απόφαση του Αρσέν Βενγκέρ να βάλει την υπογραφή του σε νέο συμβόλαιο με την Άρσεναλ, παραβλέποντας την κάθετη διαφωνία μερίδας των οπαδών της ομάδας.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της " Mirror", μία εκ των πιο δύσκολων, αν όχι η πιο δύσκολη αποστολή που πρόκειται να αναλάβει ο Αλσάτος, είναι -σε συνεργασία με τη διοίκηση- να βρει απαντήσεις στο ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με τους Αλέξις Σάντσες και Μεσούτ Εζίλ. Είτε αυτό σημαίνει να πειστούν να υπογράψουν νέο συμβόλαιο, έργο το οποίο επρόκειτο να ήταν ευκολότερο σε περίπτωση που υπήρχε αλλαγή προπονητή, είτε να αναζητηθούν οι αντικαταστάτες τους.

Τα συμβόλαια και των δύο φτάνουν στη λήξη τους το καλοκαίρι του 2018. Κανείς τους δεν φαίνεται πρόθυμος να ανανεώσει και ειδικά ο Αλέξις Σάντσες παρουσιάζεται αποφασισμένος να αναζητήσει αλλού την τύχη του, με τις Παρί Σεν Ζερμέν και Γιουβέντους να ενδιαφέρονται πολύ έντονα.

Συνεπώς, οι αρμόδιοι έχουν ήδη αρχίσει να εξοικειώνονται με το επικρατέστερο ενδεχόμενο, δηλαδή ότι οι δύο "αστέρες" της αγγλικής ομάδας θα αποχωρήσουν άμεσα, και έχουν καταστήσει μία λίστα με τους υποψήφιους αντικαταστάτες τους. Αυτή περιλαμβάνει τους Κιλιάν Εμ'Μπαπέ της Μονακό, Μάρκο Ρόις της Ντόρτμουντ, Μουσά Ντεμπελέ της Σέλτικ και Αλεξάντρ Λακαζέτ της Λιόν.

Βεβαίως, η κάθε περίπτωση κρύβει διαφορετικές δυσκολίες. Ο Εμ'Μπαπέ έχει εκτινάξει την αξία του και το κόστος του αναμένεται να είναι τεράστιο, με κάμποσες κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες να ενδιαφέρονται για την απόκτησή του. Η Ντόρτμουντ δεν προτίθεται να πουλήσει τον Ρόις σε καμία ομάδα, αλλά και ο ίδιος ο Γερμανός δεν φέρεται να σκέφτεται την προοπτική της αποχώρησης από το "Signal Iduna Park". Οι πιο προσιτές λύσεις είναι εκείνες τον Λακαζέτ και Ντεμπελέ, με το κόστος του τελευταίου να είναι -κατά τα φαινόμενα- και το χαμηλότερο, ήτοι γύρω στα 47.000.000 ευρώ.

Κατά πάσα πιθανότητα, οι αποχωρήσεις των Σάντσες και Εζίλ θα εκκινήσουν άμεσα διαδικασίες διαπραγματεύσεων για ορισμένους εκ των παραπάνω. Εξάλλου, οι Λονδρέζοι θα αποκομίσουν και κάποια σημαντικά ποσά από τις δύο πωλήσεις του Χιλιανού και του Γερμανού, έστω κι αν δεν θα βρίσκονται σε θέση ισχύος, λόγω του γεγονότος ότι τα συμβόλαιά τους θα μπαίνουν στον τελευταίο χρόνο τους.

AP Photo/Frank Augstein

TAGS ΑΡΣΕΝΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ