ΑΡΣΕΝΑΛ

Ανακοίνωσε τον Τσεχ η Άρσεναλ

Ανακοίνωσε τον Τσεχ η Άρσεναλ

Μετά από 11 ολόκληρα χρόνια στην Τσέλσι ο Πετρ Τσεχ ανήκει επίσημα πλέον στην Άρσεναλ, όπως ανακοίνωσαν οι "κανονιέρηδες".

Ο Πετρ Τσεχ μετακομίζει αλλά δεν θα πάει μακριά. Μετά από 11 χρόνια και πάνω από 400 συμμετοχές με τη φανέλα των "μπλε" ο Πετρ Τσεχ αλλάζει γειτονιά και από το δυτικό Λονδίνο πηγαίνει στο Βόρειο, με τις Άρσεναλ και Τσέλσι να ανακοινώνουν σχεδόν ταυτόχρονα το απόγευμα της Δευτέρας (29/6) τη μεταγραφή του στους "κανονιέρηδες".

"Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που έρχομαι στην Άρσεναλ και ανυπομονώ να ξεκινήσει η νέα σεζόν. Έχω την ίδια αφοσίωση για το ποδόσφαιρο, τα ίδια κίνητρα και την ίδια πείνα για επιτυχία όπως είχα στο ξεκίνημα της καριέρας μου, και λατρεύω τις προκλήσεις που αντιμετωπίζω αγωνιζόμενος στην Premier League απέναντι σε παίκτες κορυφαίου επιπέδου.

Ανακοίνωσε τον Τσεχ η Άρσεναλ

Όταν ο Αρσέν Βενγκέρ μου μίλησε για τις φιλοδοξίες του για αυτό το σύλλογο, και πως με έβλεπε ως κομμάτι αυτής της ομάδας, η απόφαση ήταν ξεκάθαρη", τόνισε ο 33χρονος Τσέχος γκολκίπερ μετά την οριστικοποίηση του deal.

"Ο Πετρ Τσεχ είναι ένας παίκτης που θαύμαζα για πολύ καιρό και είμαι πολύ χαρούμενος που αποφάσισε να έρθει σε εμάς. Έχει αποδείξει για πολλές σεζόν ότι είναι ένας από τους κορυφαίους τερματοφύλακες στον κόσμο και θα προσθέσει μεγάλη δύναμη στην ομάδα μας", δήλωσε από την πλευρά του ο Βενγκέρ.

Ανακοίνωσε τον Τσεχ η Άρσεναλ

Την περασμένη σεζόν ο Τσεχ είχε μόλις έξι συμμετοχές στην Premier League με τη φανέλα της Τσέλσι έχοντας χάσει τη θέση του βασικού κίπερ από τον Τιμπό Κουρτουά ενώ να σημειωθεί πως η Άρσεναλ δεν γνωστοποίησε ούτε τη χρονική διάρκεια αλλά και ούτε τους οικονομικούς όρους της συνεργασίας της με τον έμπειρο γκολκίπερ.

"Πετρ Τσεχ σε ευχαριστούμε για όλα", αναφέρει η Τσέλσι στον λογαριασμό της στο Twitter ενώ στην επίσημη ιστοσελίδα των "μπλε" αναφέρεται χαρακτηριστικά: "Με 494 ματς κατέχει το ρεκόρ των περισσοτέρων συμμετοχών με τη φανέλα της Τσέλσι για ξένο παίκτη.

Τα 228 ματς που κράτησε ανέπαφη την εστία του τον έφεραν πάνω από τον θρυλικό Πίτερ Μπονέτι ο οποιός κρατούσε για χρόνια το ρεκόρ. Ο σύλλογος της Τσέλσι ευχαριστεί τον Πετρ για τις φανταστικές υπηρεσίες του τα τελευταία 11 χρόνια και ειδικότερα για την τεράστια συμβολή του στην επιτυχία μας αυτό το διάστημα".

Η Άρσεναλ καλωσορίζει τον Πετρ Τσεχ:

It’s official… Petr Čech has agreed to join Arsenal! Full story here: http://arsn.al/0YDBCD #WelcomeCech

Posted by Arsenal on  Monday, June 29, 2015

Η Τσέλσι αποχαιρέτησε τον Τσέχο κίπερ όπως του άρμοζε:

TAGS ΑΡΣΕΝΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ