ΑΡΣΕΝΑΛ

Ανακοίνωσε Μχιταριάν η Άρσεναλ

Ανακοίνωσε Μχιταριάν η Άρσεναλ

Παίκτης της Άρσεναλ είναι πλέον ο Χενρίχ Μχιταριάν, αφού το μεγάλο deal με την ανταλλαγή του Αλέξις Σάντσες ολοκληρώθηκε και ο Αρμένιος υπέγραψε στους "κανονιέρηδες".

Στην Άρσεναλ θα συνεχίσει την καριέρα του Χενρίχ Μχιταριάν, στο πλαίσιο της ανταλλαγής με τον Αλέξις Σάντσες, ο οποίος ακολουθεί αντίθετο δρομολόγιο, καταλήγοντας στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Το "ναι" του 29χρονου Αρμένιου αποτελούσε το τελευταίο εμπόδιο για την ολοκλήρωση της ανταλλαγής, ωστόσο τις προηγούμενες ημέρες αποδέχθηκε την πρόταση και τη Δευτέρα ολοκληρώθηκαν οι περισσότερες διαδικασίες για τη μεταγραφή.

Όπως επισημαίνει ο σύλλογος, η μεταγραφή υπόκειται στην ολοκλήρωση των κανονιστικών διαδικασιών, που έχουν να κάνουν με τη βίζα του ποδοσφαιριστή, μία τυπική κατάσταση που δεν θα μεταβάλει τα δεδομένα.

"Είμαι πολύ χαρούμενος που καταφέραμε να ολοκληρώσουμε τη συμφωνία και είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα, επειδή πάντα ονειρευόμουν να αγωνιστώ για την Άρσεναλ. Τώρα που είμαι εδώ, θα βάλω τα δυνατά μου γι' αυτόν τον σύλλογο, ώστε να γράψει ιστορία", δήλωσε ο διεθνής μεσοεπιθετικός.

"Ο Χενρίχ αποτελεί έναν πολύ ολοκληρωμένο ποδοσφαιριστή. Δημιουργεί ευκαιρίες, αμύνεται καλά, μπορεί να διανύσει αποστάσεις και είναι πολύ αφοσιωμένος επίσης. Πρέπει να πω ότι είναι ένας παίκτης ο οποίος έχει όλα τα στοιχεία", πρόσθεσε ο Αρσέν Βενγκέρ για τον καινούργιο παίκτη του.

Ο πρώην προπονητής του στη Γιουνάιτεντ, Ζοζέ Μουρίνιο, δήλωσε για τον Αρμένιο: " Του εύχομαι επιτυχία και ευτυχία και είμαι σίγουρος πως θα τα βρει. Είναι παίκτης που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ, κυρίως για την προσφορά του στην κατάκτηση του Europa League".

Ο 70 φορές διεθνής (με 25 γκολ) αγωνίστηκε 63 φορές (13 γκολ) με τη Γιουνάιτεντ τον τελευταίο 1,5 χρόνο σε όλες τις διοργανώσεις, προερχόμενος από τρεις σεζόν στην Ντόρτμουντ (140 αγώνες, 41 γκολ), 2,5 στη Σαχτάρ (106 αγώνες, 44 γκολ), 1,5 στη Μέταλουργκ (45 αγώνες, 16 γκολ) και 3,5 στην Πιουνίκ (87 αγώνες, 35 γκολ).

TAGS ΑΡΣΕΝΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ