ΑΡΗΣ

Ζαμπέτας: "Δεν υπάρχει καμία φωτογραφική ρύθμιση"

Ζαμπέτας: "Δεν υπάρχει καμία φωτογραφική ρύθμιση"
INTIME SPORTS

Για την ρύθμιση των χρεών της ΠΑΕ Άρης προς το δημόσιο, τα έσοδα από χορηγίες και τηλεοπτικά καθώς και την Κ-20 μίλησε ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, Αντώνης Ζαμπέτας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, Αντώνης Ζαμπέτας, μίλησε στον Aρης FM 92,8 για τα θέματα που αφορούν την ομάδα.

Αρχικά ο κ. Ζαμπέτας, μίλησε για τα ποσά που έχει πληρώσει ο Αρης στην εφορία, σημειώνοντας τα εξής:

" Έχει ξεκινήσει μία διαδικασία από πέρσι τον Αύγουστο για μία ρύθμιση ευνοϊκότερη από τις 17 δόσεις για χρέη στο δημόσιο. Τα τελευταία 2,5 χρόνια έχουμε πληρώσει 7 εκ. ευρώ στην εφορία, όταν σε προηγούμενες χρήσεις 4 ετών είχε δοθεί 1,5 εκ.Τα έσοδα από την ΟΥΕΦΑ πήγαν στην εφορία και δυστυχώς για τους παίκτες και το προσωπικό η αναγκαιότητα καταβολής αυτών των χρημάτων ήταν απαραίτητη ώστε να έχει η ΠΑΕ φορολογική ενημερότητα. Έτσι ήρθε το πρόβλημα ρευστότητας για την ομάδα, τους παίκτες και το προσωπικό".

Για τις επαφές που έγιναν και τη ρύθμιση που επιτεύχθηκε, δήλωσε: " Οι επισκέψεις μας και οι ενοχλήσεις προς το υπουργείο Οικονομικών και τον κ. Βενιζέλο ήταν αλλεπάλληλες για τις 60 ή 120 δόσεις. Δυστυχώς η τρόικα έχει σταματήσει αυτές τις διαδικασίες και δεν τους έδωσε τη δυνατότητα να το κάνουν.

Η επιθυμία από το υπουργείο υπάρχει, η δυνατότητα όχι με αποτέλεσμα να στραγγαλίζεται το ποδόσφαιρο, γιατί οι οφειλές είναι μετακυλούμενες από προηγούμενα χρόνια συν τα δικά μας. Η ΠΑΕ δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε δόσεις 300.000 ή 400.000 ευρώ με τα πενιχρά έσοδα που υπάρχουν

Εκμεταλλευτήκαμε ένα παραθυράκι για να γίνουν ρυθμίσεις στα ποσά που ‘στραγγάλιζαν’ την ΠΑΕ και αποφασίσαμε να μην πληρώσουμε από το Νοέμβριο και μετά, γι’ αυτό δεν είχαμε και φορολογική ενημερότητα.

Καταλήξαμε σε μία ρύθμιση 36 δόσεων, που δεν είναι αυτό που επιθυμούμε αλλά είναι μία τρομακτικά μεγάλη διευκόλυνση, ώστε να δώσουμε ένα ποσό από τον ΟΠΑΠ την Παρασκευή στην ΦΑΕ, για να πάρει η ομάδα φορολογική ενημερότητα την οποία θα συμπεριλάβει στο φάκελο της αδειοδότησης.

Δεν υπάρχει καμία φωτογραφική ρύθμιση για τον ΑΡΗ. Εκμεταλλευτήκαμε ρυθμίσεις του νόμου για χρέη άνω των 75.000 ευρώ στο δημόσιο. Υπάρχουν δύο ποσά, το ένα ρυθμίστηκε σε 27 δόσεις και το άλλο σε 36. Δεν πήγε ομαδοποιημένο το ποσό στις 36 δόσεις πράγμα που καταδεικνύει την τυπικότητα του νόμου".

Σχετικά με την προσπάθεια της Λίγκας για μία γενικότερη ρύθμιση για όλες τις ΠΑΕ με αποπληρωμή σε περισσότερες δόσεις, είπε: " Γίνεται μία προσπάθεια από τη Λίγκα να ομαδοποιήσουν τα αιτήματα όλων των ΠΑΕ για να υπάρξει μία συνολική ρύθμιση. Αυτό είναι πολύ δύσκολο γιατί η τρόικα είναι εμπόδιο. Ας ελπίσουμε συνολικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τον ΑΡΗ που μας ενδιαφέρει να μπει σε κάποια τέτοια ρύθμιση που θα είναι εξυπηρετήσει μη, γιατί τα έσοδα έχουν πέσει δραματικά", πρόσθεσε ο Ζαμπέτας.

Αναφορικά με την προσφυγή που κατέθεσε ο ποδοσφαιριστής της Κ-20, Θάνος Τοπούζης, σημείωσε: " Έχει καταντήσει κακόγουστη φάρσα και αστείο η ιστορία των προσφυγών. Οι παίκτες χωρίς να έρθουν να συζητήσουν με τη διοίκηση προχωρούν σε αυτή την κίνηση προφανώς γιατί έχουν κακούς συμβουλάτορες, είτε μάνατζερ, είτε δικηγόρους.

Κακό κάνουν στον εαυτό τους και όχι καλό γιατί θα τους συνοδεύει ότι έφυγαν από τον ΑΡΗ για 13.000 ευρώ. Θα μπορούσε πολύ εύκολα να έρθει στην ΠΑΕ, να ζητήσει την ελευθερία του και να την πάρει. Όποιος δεν θέλει να είναι στον ΑΡΗ δεν τον θέλουμε κι εμείς.

Θέλουμε ανθρώπους που σέβονται την ιστορία της ομάδας και την πονούν. Αντιλαμβάνονται ότι ενοχλήθηκε για μία αλλαγή που έγινε στην Κ20 αλλά αν είναι δυνατόν για μία αλλαγή να προχωρούν σε τέτοιες κινήσεις.

Αντιλαμβανόμαστε την επιθυμία του ποδοσφαιριστή να παίξει αλλά αυτό επιτυγχάνεται με άλλους τρόπους. Με εσωτερική πειθαρχία, προσπάθεια, δουλειά. Είχε υπερβάλλον ζήλο, δυστυχώς είχε κι έναν τραυματισμό στην Κ20. Πρέπει η υπομονή να είναι συνοδός τους.

Το έχω πει και στα παιδιά επειδή τελευταία είμαι κοντά τους, είναι πάρα μα πάρα πολύ σημαντικό για τα παιδιά αυτά να συμμετέχουν στην Κ20 και πιστέψτε με τους ζηλεύουν εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες άλλα παιδιά για το ότι φορούν τη φανέλα του ΑΡΗ.

Τους έχω πει να το διαχειριστούν αυτό με τον καλύτερο τρόπο για να μην απολέσουν αυτή την ευκαιρία. Με δεδομένη την οικονομική κρίση που υπάρχει η πόρτα για αυτά τα παιδιά έχει ανοίγει πλέον διάπλατα για την πρώτη ομάδα. Θέλει υπομονή, δεν είναι συνταξιούχοι, είναι 18 χρονών. Αλίμονο αν με αυτόν τον τρόπο προσπαθούν να παίξουν στην πρώτη ομάδα".

Σχολιάζοντας τη συμφωνία της Σούπερ Λιγκ με τον ΟΠΑΠ και τα χρήματα που θα πάρουν οι ομάδες ο Αντώνης Ζαμπέτας είπε: " Το ποσό που θα πάρει η ΠΑΕ ΑΡΗΣ δεν καλύπτει το συνολικό των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Είναι σαν να μην πήραμε καθόλου χρήματα από τον ΟΠΑΠ, αφού θα καλύψουν ουσιαστικά το κενό από τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Θα ήθελα να πω επίσης ότι πρέπει να σταματήσει η φαρσοκωμωδία ότι είμαστε ψεύτες ή ότι δίνουμε ψευδή στοιχεία. Σεβόμαστε τον κόσμο του ΑΡΗ, του δίνουμε πραγματικά και αληθινά στοιχεία και η ύπαρξη φορολογικής ενημερότητας ως τον Νοέμβριο του 2011 δείχνει ότι ο ΑΡΗΣ είναι τυπικός".

Για την προσπάθεια αδειοδότησης της ομάδας για τη νέα σεζόν και την επιστροφή των παικτών στις προπονήσεις, δήλωσε: " Είναι και το λογικό και το πιο σώφρων αυτό που κάνουν οι παίκτες, γιατί οι ποδοσφαιριστές όπως επεσήμανε σωστά ο Γιάννης Κόντης οι παίκτες θα κερδίσουν τα χρήματά τους μόνο αν η ομάδα λειτουργεί και υπάρχει.

Είναι πολύ σημαντικό να συνειδητοποιήσουν ότι δεν υπάρχει ποινή αν δεν βγουν Ευρώπη αλλά υπάρχει πριμ αν βγουν Ευρώπη. Είμαστε σίγουροι για τις ικανότητές τους, απομένει να το αποδείξουν στο γήπεδο και θα λειτουργήσει για δικό τους όφελος να βγάλουν την ομάδα στην Ευρώπη".

Τέλος ο κ.Ζαμπέτας αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα επάνδρωσης της πρώτης ομάδας απο τα τμήματα υποδομής του ΑΡΗ, είπε: " Στόχος της Κ20 είναι να επανδρώσει την πρώτη ομάδα, καθώς ο στόχος του πρωταθλήματος απομακρύνεται. Υπάρχουν και κάποια παιδιά τα οποία φτάνουν στο όριο της ηλικίας και θα πρέπει είτε να γίνουν επαγγελματίες είτε να αποχωρήσουν. Θα έχουν όμως την ευκαιρία να τους δει ο κ. Μασάδο".

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ