ΑΡΗΣ

Τα σενάρια για να ανέβει ο Άρης στη Football League

Τα σενάρια για να ανέβει ο Άρης στη Football League
INTIME SPORTS

Μπορεί ο Άρης να τερμάτισε 2ος στον όμιλό του στη Γ' Εθνική και να μην κατάφερε να ανέβει απευθείας στη Football League, όμως ελπίζει ότι έστω και... πλαγίως θα μπορέσει να επανέλθει στις επαγγελματικές κατηγορίες. Διαβάστε πως μπορεί να γίνει αυτό και τα "αγκάθια".

Την απευθείας άνοδο στη Football League κυνήγησε ο Άρης, όμως τερμάτισε 2ος πίσω από τον Πανσερραϊκό και ως εκ τούτου δεν κατάφερε να επανέλθει από τη νέα σεζόν στις επαγγελματικές κατηγορίες. Παρ' όλα αυτά, οι άνθρωποι της ομάδας ελπίζουν πως έστω και δια της πλαγίας οδού θα μπορέσουν να παίξουν στη Football League του χρόνου και να διεκδικήσουν την επάνοδό τους στα μεγάλα σαλόνια.

Αυτό μπορεί να συμβεί από τα... κενά που πιθανότατα θα υπάρξουν στη Football League, μια ας και υπάρχουν ομάδες που έχουν εκφράσει την σχετική επιθυμία, θέλοντας να αποβάλουν από πάνω τους τον βραχνά των χρεών τους και να "καθαρίσουν", κυνηγώντας στη συνέχεια την επάνοδό τους χωρίς βαρίδια στην πλάτη.

Ο ΟΦΗ και η Νίκη Βόλου το θέλουν πολύ, το ίδιο και ο Εργοτέλης στην περίπτωση που δεν μπορέσει να μείνει στη Super League, περιμένοντας το τι θα συμβεί με την Κέρκυρα. Όπερ σημαίνει ότι 2 με 3 θέσεις θα προκύψουν και ο Άρης θα διεκδικήσει να καλύψει ένα απ' αυτά τα κενά. Στο πρωτάθλημα θα πρέπει να συμμετέχουν 20 ομάδες, θα έχουν 17 ή 18, γι' αυτό και κάποιες θα πρέπει να βρεθούν στην θέση τους.

Το είχε κάνει και ο Πανηλειακός

Κάτι σχετικό είχε συμβεί πριν δυο χρόνια με τον Πανηλειακό, ο οποίος βρισκόταν σε αντίστοιχη θέση με τον Άρη. Τότε, είχε προσφύγει κατά της αρχικής απόφασης να διεξαχθεί το πρωτάθλημα της Football League με λιγότερες ομάδες, από τις 28 που προέβλεπε το σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΕΠΟ.

Η προσφυγή έγινε δεκτή καθώς λήφθηκε υπόψιν ότι οι ΑΕΚ, Σέρρες, Λάρισα και Κέρκυρα δεν θα έπαιρναν μέρος στο πρωτάθλημα και έτσι τέσσερις ομάδες από τoυς δύο ομίλους της Football League 2 προβιβάστηκαν (Πανηλειακός, Ζάκυνθος, Βατανιακός και Γλυφάδα) για να συμπληρωθεί ο αριθμός των 28 ομάδων και να γίνει πρωτάθλημα με δύο ομίλους των 14.

Υπάρχουν και δυσκολίες

Βέβαια, αυτή την επιθυμία δεν την έχει μονάχα ο Άρης, αλλά και οι άλλες δεύτερες ομάδες των υπόλοιπων τριών ομίλων της Γ' Εθνικής. Αν, δε, ο αριθμός των υποψήφιων ομάδων δεν είναι ο ίδιος σε σχέση με τα κενά που θα υπάρξουν, τότε θα πρέπει να βρεθεί η ενδεδειγμένη λύση για να προκύψει ο ακριβής αριθμός και στην Ομοσπονδία προβληματίζονται. Βάσει, ΚΑΠ προβλέπεται η διεξαγωγή αγώνων κατάταξης για τις ομάδες που διεκδικούν την άνοδό τους.

Ένα άλλο πρόβλημα αφορά το μέχρι πότε θα μπορούν οι ομάδες να δηλώσουν ή όχι συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Football League. Μέχρι τότε, κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τα ακριβή κενά στην κατηγορία, ώστε να ενεργοποιηθούν οι σχετικές διαδικασίες για τις ομάδες που θέλουν να διεκδικήσουν την άνοδό τους, αφού δεν βγήκαν πρώτες στον όμιλό τους στη Γ' Εθνική.

Αν μη τι άλλο, μια μπερδεμένη κατάσταση, αλλά ο Άρης θα κάνει ό,τι μπορεί για να κυνηγήσει την παρουσία του στην παραπάνω κατηγορία και να μην μείνει... μετεξεταστέος. Εν αναμονή, λοιπόν, των υπόλοιπων επεισοδίων του σίριαλ.

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ