ΑΡΗΣ

Ρόβας: "Σίγουρη η άνοδος στην Super League"

Ρόβας: "Σίγουρη η άνοδος στην Super League"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Βασίλης Ρόβας δηλώνει αισιόδοξος για τη φετινή σεζόν και τονίζει ότι η άνοδος στη Super League εξαρτάται μόνο από τους ποδοσφαιριστές του Άρη.

Ο Βασίλης Ρόβας σε ηλικία 31 ετών και έχοντας αγωνιστεί στο παρελθόν και στην Super League αποτελεί έναν από τους πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές του ρόστερ του Άρη αλλά και από τους βασικούς συντελεστές της ανόδου αποπ τη Γ΄Εθνική στη Football League.

Ο έμπειρος μέσος θεωρεί ότι η άνοδος στην Super League είναι σίγουρη και εξαρτάται μόνο από τα πόδια των ποδοσφαιριστών των "κιτρινόμαυρων" λέγοντας από το Καρπενήσι;

- Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από την προετοιμασία;
"Στην αρχή έχει πολύ τρέξιμο και είναι κουραστικό. Χρειάζεται όμως υπομονή και δουλειά. Είμαστε εδώ για να πετύχουμε τους στόχους μας και να εξασφαλίσουμε γρήγορα την άνοδο στη Super League, η οποία για μένα είναι σίγουρη".

- Πώς σου φαίνεται μέχρι στιγμής το ρόστερ;
"Αρχίσαμε σιγά-σιγά να φτιάχνουμε το ρόστερ. Δεν με φοβίζει κάτι, διότι έχουμε ακόμα αρκετό χρόνο. Πρέπει να κάνουμε σταθερά βήματα και σωστές κινήσεις, ώστε να μην έχουμε προβλήματα και να δημιουργήσουμε ένα ρόστερ το οποίο θα είναι πολυτέλεια για τη Football League. Όλες οι κινήσεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής είναι επιπέδου Super League. Το επίπεδο είναι υψηλό και πιστεύω ότι εάν δουλέψουμε σωστά και ως οικογένεια, δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα".

- Είναι εύκολο το πρωτάθλημα της Football League;
"Όλες οι ομάδες έχουν ενισχυθεί και στοχεύουν στις δύο θέσεις που οδηγούν στη Super League. Πιστεύω, όμως, η άνοδος θα κριθεί καθαρά από εμάς και τα... πόδια μας. Δηλαδή από το πόσο σοβαροί θα παρουσιαστούμε μέσα στο γήπεδο και το πόσο θα θέλουμε την διάκριση".

- Σας επηρέασαν τα οικονομικά προβλήματα την περσινή χρονιά;
"Η αλήθεια είναι ότι όλη η Ελλάδα έχει πρόβλημα στο οικονομικό. Το γεγονός ότι δύο μήνες ήμασταν απλήρωτοι, δεν σημαίνει ότι αποτελεί και σοβαρό πρόβλημα για την ομάδα. Είναι κάτι που θα λυθεί άμεσα. Φέτος πιστεύω ότι δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα στο οικονομικό και δεν θα υπάρχει ούτε ένας μήνας που να είμαστε απλήρωτοι. Είμαστε εις γνώσιν μας στην ομάδα. Ξέρουμε ότι ο πρόεδρος δίνει και την ψυχή του.

Το γουστάρουμε και περνάμε πολύ καλά. Αν κοιτάξετε στην καθημερινότητά μας, όλες οι ομάδες έχουν προβλήματα. Ακόμα και ομάδες Super League με μεγαλύτερα έσοδα λόγω χορηγιών. Θα λυθεί εύκολα το όλο ζήτημα και σε αυτό πιστεύω θα βοηθήσει και ο κόσμος, ώστε να έρθουν κάποια παραπάνω έσοδα".

-Η περσινή παρουσία του κόσμου σας ικανοποίησε;
"Στην πρεμιέρα ο κόσμος ήταν φανταστικός. Πιστεύω ότι στο πρώτο παιχνίδι που θα δώσουμε στην έδρα μας, το γήπεδο θα είναι γεμάτο. Όλοι βλέπουν ότι γίνεται μία τεράστια προσπάθεια από τη διοίκηση, τους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό τιμ. Όλοι μαζί θα πανηγυρίσουμε την άνοδο στη Super League, όπου και ανήκει πραγματικά ο Άρης".

- Το γεγονός ότι έμειναν πολλοί παίκτες από πέρσι, πως το κρίνεις;
"Το σημαντικό είναι ότι όλα τα παιδιά είναι γνώστες του ελληνικού πρωταθλήματος. Γνωρίζουν τις απαιτήσεις της ομάδας και ότι η φανέλα είναι μεγάλη. Με τα έντεκα παιδιά που παρέμειναν από πέρυσι υπάρχει μία βάση. Από τους παίκτες που θα έρθουν, οι περισσότεροι είναι Έλληνες και ξέρουν ότι αν δεν ματώσεις μέσα στο γήπεδο, δεν μπορείς να διεκδικήσεις τίποτα από το παιχνίδι. Οπότε πιστεύω θα δέσουμε γρήγορα. Ήδη υπάρχει πάρα πολύ καλό κλίμα στην ομάδα, σε συνέχεια από πέρυσι. Η επιτυχία θα είναι σίγουρη για τον Άρη".

- Φέτος θα ισχύσει η ατάκα του προπονητή στου για άνοδο από του… Αγίου Νικολάου;
"Ο στόχος μας πάντα είναι ίδιος. Δεν αλλάζουμε τον σχεδιασμό μας και τα πλάνα μας. Απλά επειδή είναι και το Κύπελλο στη μέση, εκεί πρέπει να δώσουμε το κάτι παραπάνω, για να τα πάμε καλά και στους δύο θεσμούς".

- Πίστευες, όταν έφυγες ότι θα επέστρεφες κάποια μέρα στον Άρη;
"Το είχα πει και τότε ότι κάποια στιγμή θα γυρίσω και θα μπορέσω να πετύχω πράγματα. Όντως πίστευα πολύ στον εαυτό μου. Δεν μπορώ όμως να κάθομαι σε μία ομάδα και να μην αγωνίζομαι. Δεν το δέχομαι ως Βασίλης. Θυμάμαι είχα μεγάλο συμβόλαιο τότε, όμως είχα το σθένος και την προσωπικότητα να πω στον Κούπερ ότι θέλω θα αποχωρήσω, γιατί δεν ήμουν ευχαριστημένος να παίζω σε έναν αγώνα και να κάθομαι σε άλλους πέντε. Θέλω να κατακτήσω και έναν τίτλο με τον σύλλογο, εκτός της ανόδου στη Super League. Να δικαιωθούμε όλοι οι παίκτες, να πάρουμε έναν τίτλο και να μείνουμε στην ιστορία του Άρη".

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ