ΑΡΗΣ

Πλατέλλας: "Έφυγα με μεγάλη πικρία από την ΑΕΚ"

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΡΗΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
Πλατέλλας MOTIONTEAM

Ο εξτρέμ του Άρη, Βαγγέλης Πλατέλλας, παραχώρησε συνέντευξη σε εφημερίδα του Άρη όπου αναφέρθηκε στην παρουσία του στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, τους φετινούς στόχους, το φιλικό με τη Μπόκα και τη συνεργασία του με τον Σπανό. Δεν παρέλειψε βέβαια να αναφερθεί και στην αποχώρηση του από την ΑΕΚ.

Ο Βαγγέλης Πλατέλλας είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Άρη σε αυτές τις πέντε πρώτες αγωνιστικές στη Football League και αποτελεί το κεντρικό πρόσωπο των "κιτρινόμαυρων". Ο εξτρέμ του Άρη παραχώρησε μια μεγάλη συνέντευξη στην εφημερίδα "Άρης Είσαι" όπου αναφέρθηκε φυσικά στην παρουσία του στον Άρη.

Ο Πλατέλλας μίλησε για τους στόχους της ομάδας, τη μέχρι στιγμής παρουσία στο πρωτάθλημα, τους στόχους που φτάνουν μέχρι και την επιστροφή στην Εθνική Ελλάδας αλλά και το φιλικό με τη Μπόκα.

Δεν θα μπορούσε να μην ερωτηθεί για την αποχώρηση του από την ΑΕΚ και τον Ατρόμητο τονίζοντας ότι έχει μεγάλη πικρία ενώ αναφέρθηκε και στην φυγή του από την ΑΕΚ.

– Η ομάδα έχει ξεκινήσει πολύ καλά, με το απόλυτο των νικών στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές. Τι σημαίνει αυτό για την ψυχολογία σας;
Αυτό το «4 στα 4» είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα, σε μία πολύ δύσκολη κατηγορία όπως είναι η Football League. Το ξέρει πολύ καλά ο Άρης. Μία μεγάλη ομάδα που δεν θα έπρεπε να βρίσκεται σε αυτή τη θέση. Από εκεί και πέρα, κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Έχουμε καλή ψυχολογία και πίστη για αυτό που κάνουμε. Πιστεύω ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε.

– Τι σημαίνουν για τον Άρη. οι νίκες στα Τρίκαλα και κόντρα στον Εργοτέλη, ειδικά με τον τρόπο που ήρθαν, δηλαδή στο τέλος;
Οι παίκτες, μαζί με τον προπονητή, έχουμε μία διαφορετική φιλοσοφία. Δεν παρατάμε κανένα παιχνίδι. Ολοι μας γνωρίζουμε το μέγεθος της ομάδας στην οποία αγωνιζόμαστε και ότι πρέπει να τη βγάλουμε από τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται.

-Μήπως ο τρόπος που ήρθε η νίκη στο Ηράκλειο, ήταν τελικά πιο ωφέλιμος από μία πιο εύκολη επικράτηση;
Σίγουρα ήταν πολύ δύσκολο, αλλά όντως αποδείχθηκε πιο ωφέλιμο για όλους μας. Ελπίζω να μην ξαναβρεθούμε σε αυτή τη θέση. Ακόμα κι έτσι όμως, ήρθε ένα αποτέλεσμα που μας δίνει μεγάλη ψυχολογία για τη συνέχεια.

– Σε προβλημάτισε καθόλου η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου; Ηταν το χειρότερο για τον Άρη φέτος.
Πρέπει να το ξεχάσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται. Φυσικά οφείλουμε να δούμε τι κάναμε λάθος και ο καθένας να αναλογιστεί τις ευθύνες του. Για αυτό δουλεύουμε καθημερινά. Σημασία έχει ότι στο δεύτερο ημίχρονο είδαμε όλοι μία άλλη ομάδα. Το καταλάβαμε και εμείς οι ίδιοι. Για αυτό γύρισε το παιχνίδι.

-Τα όσα είπατε στο ημίχρονο, έπαιξαν τόσο καταλυτικό ρόλο για να δούμε αυτή τη διαφορετική εικόνα στο δεύτερο μέρος;
Ο προπονητής είπε κάποια πράγματα. Σημασία όμως έχουν αυτά που είπαμε μεταξύ μας. Εμείς κάναμε ένα κακό πρώτο ημίχρονο και εμείς έπρεπε να το διορθώσουμε, όπως και κάναμε.

-Η φετινή χρονιά είναι για σένα πιο εύκολη; Με δεδομένο ότι έχεις ξαναζήσει ανάλογη κατάσταση με την ΑΕΚ.
Από τη μία είναι πιο εύκολο. Από την άλλη όμως όταν παίζεις σε μία μεγάλη ομάδα, δεν υπάρχει εύκολο ή δύσκολο. Υπάρχει μόνο η νίκη και η πίεση. Πρέπει να προσέχεις πολλά πράγματα γενικά. Από εδώ και πέρα πιστεύω ότι θα έρθουν καλύτερες ημέρες για τον Άρη.

-Ηταν δύσκολο για σένα να επιλέξεις τον Άρη προερχόμενος από καλές χρονιές στη Super League;
Δεν ήταν δύσκολο, διότι ήξερα που ήρθα. Από την πρώτη στιγμή το ήθελα πολύ. Γνωρίζω το μέγεθος του Άρη και τον κόσμο του. Ειδικά το τελευταίο με βοήθησε για να πάρω την τελική μου απόφαση. Η στήριξη του κόσμου είναι πολύ σημαντική για έναν αθλητή. Τώρα είμαι εδώ και θα δώσω ό,τι έχω και δεν έχω για αυτή την ομάδα.

-Μίλησες με κάποιους νυν ή και πρώην παίκτες της ομάδα, πριν πάρεις την απόφαση να έρθεις στον Άρη; Έχω εδώ τον κολλητό μου, τον Δημήτρη (σ.σ. Ανάκογλου) με τον οποίο μίλησα. Όπως επίσης μίλησα και με τον Ρόβα τον οποίο γνωρίζω από την ΑΕΚ. Το κλίμα είναι πολύ καλό και φέτος θα κάνουμε κάτι καλύτερο. Δηλαδή να ανεβάσουμε την ομάδα και μετά θα έρθουν τα υπόλοιπα.

– Μιας και είπες αυτό το καλύτερο, όταν ήσουν με την ΑΕΚ στη Football League φτάσατε μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου. Ο φετινός Άρης, μπορεί να συνδυάσει την άνοδο μαζί και με μία καλή πορεία στο Κύπελλο;
Ο πρώτος στόχος, είναι το πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα, όταν είσαι σε μία ομάδα με υψηλές απαιτήσεις όπως ο Άρη, κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό. Θα μπούμε στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα για να κερδίσουμε. Αυτός είναι ο στόχος της ομάδας. Και εγώ έχω στόχους και όνειρα. Δεν θα τα παρατήσω ποτέ. Αν τελειώσουν τα όνειρα μου, θα πεθάνω. Το Κύπελλο λοιπόν αποτελεί στόχο για εμάς. Μακάρι να προκριθούμε στην επόμενη φάση και να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται.

-Πως βλέπεις το φετινό πρωτάθλημα της Football League;
Υπάρχουν πολλοί «μνηστήρες», αλλά πιστεύω ότι τρεις ομάδες ακόμα θα διεκδικήσουν την άνοδο μέχρι το τέλος. Λογικά η κατάσταση θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει σε 1,5-2 μήνες. Δηλαδή ποιοι πραγματικά αντέχουν τον πρωταθλητισμό και ποιοι όχι.

-Κάποιοι συμπαίκτες σου έχουν πει, «φέτος ψάξτε τον 2ο». Εσύ το αποδέχεται αυτό;
Όσο εμείς είμαστε καλά, δεν πρόκειται να φοβηθούμε κανέναν. Εμείς παίζουμε μέσα στο γήπεδο και μόνοι μας μπορούμε να κρατηθούμε στην κορυφή, για να ψάχνουν οι άλλοι τον 2ο. Είναι μία δύσκολη έκφραση αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Οταν είσαι σε μία ομάδα που λείπει τόσα χρόνια από τη Super League, φέτος είναι ξεκάθαρο τι πρέπει να γίνει.

-Είναι στο μυαλό σου η επιστροφή στην Εθνική; Επειδή φαίνεται ότι σχεδιάζεται μία ανανέωση ενώ υπάρχει και το παράδειγμα του Μάνταλου που κλήθηκε όταν η ΑΕΚ έπαιζε στη Football League.
Η Εθνική είναι στόχος για κάθε Ελληνα ποδοσφαιριστή. Το εθνόσημο είναι ό,τι πιο σημαντικό για έναν παίκτη. Να ακούς τον εθνικό ύμνο… Σου προκαλεί ανατριχίλα. Σίγουρα είναι στόχος για μένα και ελπίζω να τον πετύχω. Θέλω όμως να κληθώ επειδή το αξίζω. Υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες βέβαια. Εγώ θα κάνω αυτό που πρέπει μέσα στο γήπεδο και αν οι αρμόδιοι κρίνουν ότι πρέπει να με καλέσουν, καλώς.

-Αποδέχεσαι τον τίτλο του ηγέτη;
Το θέμα του ηγέτη είναι ένα άλλο κομμάτι. Εγώ νιώθω ότι έχω μεγάλη βοήθεια από τους συμπαίκτες μου. Ο ένας παίζει για τον άλλον και αυτό είναι το πιο σημαντικό για μένα. Ολοι θα χρειαστούμε. Ο τίτλος του ηγέτη είναι βαρύ φορτίο. Δεν θέλω να το πάρω, πιστεύω όμως ότι μπορώ να βοηθήσω πάρα πολύ την ομάδα.

-Η συνεργασία σου μέχρι στιγμής με τον Δημήτρη Σπανό;
Είναι πολύ καλή. Μας βοηθάει. Και αυτός έχει πολύ μεγάλη πίεση αλλά δουλεύει καθημερινά για να βοηθήσει την ομάδα και κατ’ επέκταση εμάς.

-Πήρες πάντως μία καλή «γεύση» του κόσμου στο φιλικό με τη Μπόκα Τζούνιορς.
Είναι πολύ σημαντικό αυτό που ζήσαμε. Ετσι ώστε να καταλάβουμε όλοι μας, σε ποια ομάδα αγωνιζόμαστε. Εχουν γίνει πολλά λάθη στο παρελθόν. Τώρα όμως ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε.

-Ποιος προπονητής ήταν αυτός που σε σημάδεψε στην έως τώρα πορεία σου;
Στην Καλλιθέα είχαμε τον Σάκη Δέδε μαζί με τον Βαγγέλη Γούτη που με βοήθησαν πολύ. Ειχα έρθει μόνος μου από την Κω τότε και ήταν δίπλα μου. Αυτός που δεν θα ξεχάσω ποτέ είναι ο Τραϊανός Δέλλας. Με έχει βοηθήσει εντός και εκτός γηπέδου. Είναι ένα αξιοσέβαστος και πολύ συμπαθής άνθρωπος. Τον σέβεσαι για αυτό που είναι. Ενας απλός άνθρωπος. Τέτοιους ανθρώπους, δεν πρέπει να τους ξεχνάς ποτέ.

-Αποχώρησες με κάποιο παράπονο από την ΑΕΚ;
Όταν ένας παίκτης δεν παίζει, θα είναι στεναχωρημένος. Θα πονάει και θα κλαίει από μέσα του, που δεν μπορεί να βοηθήσει. Ειδικά αν αξίζει κιόλας. Έφυγα με μεγάλη πικρία, γιατί είχα δώσει πολλά. Πιστεύω ότι κάποιοι το έχουν καταλάβει. Άλλοι πάλι, όχι. Δεν με ενδιαφέρει όμως πλέον.

Όταν μου δόθηκε η ευκαιρία, μπήκα και την άρπαξα. Είναι χαρακτηριστικό αυτό που έγινε στη Λάρισα. Εβαλα δύο γκολ και την επόμενη αγωνιστική ήμουν εκτός αποστολής. Από εκεί και πέρα δεν θέλω να πω κάτι. Ολος ο κόσμος γνωρίζει τι έχει γίνει και μπορεί να κρίνει.

-Στον Ατρόμητο τι συνέβη και αποχώρησες;
Δημιουργήθηκαν κάποια θέματα λόγω του προηγούμενου προπονητή. Ηρθε άλλος. Από εκεί και πέρα δεν τα βρίσκαμε σε κάποια κομμάτια και έπρεπε να πάρω μία απόφαση.

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ