ΑΡΗΣ

Ο Καρυπίδης κερδίζει το στοίχημα του Άρη προς τη Super League

Ο Καρυπίδης κερδίζει το στοίχημα του Άρη προς τη Super League
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το τέταρτο φιλικό παιχνίδι του Άρη στα πλαίσια της προετοιμασίας του για τη νέα αγωνιστική περίοδο και την παρουσία του στο πρωτάθλημα της Football League κόντρα στην ΑΕΚ αποτέλεσε ένα πρώτης τάξης δείγμα συνόλου Super League με στόχο την επίτευξη της ανόδου.

Στο "Κλεάνθης Βικελίδης" όλα δείχνουν να κινούνται σε ρυθμούς που αναλογούν στην ιστορία της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Της παρουσίας της στη μεγάλη τη τάξη κατηγορία της χώρας και σε καμία περίπτωση στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής όπου αγωνίστηκε τη τελευταία διετία ή σε αυτό της Football League της προσεχής περιόδου. Τόσο σε πάγκο και ρόστερ αλλά και τεχνικό τιμ με τις επιλογές της διοίκησης του Θόδωρου Καρυπίδη όσο πολύ περισσότερο στην κερκίδα.

Στις κερκίδες του "Κλεάνθης Βικελίδης" έδωσαν το παρών 10.000 και πλέον φίλαθλοι του Άρη στέλνοντας για μία ακόμη φορά το δικό τους μήνυμα. Της δίψας για την επιστροφή της Super League και της αμέριστης στήριξης που είναι αποφασισμένοι να παρέχουν στην αγαπημένη τους ομάδα ώστε να γίνει πράξη.

Ο κόσμος του Άρη φώναξε "παρών" στο φιλικό με την ΑΕΚ και παρά την ήττα με 1-2 μετά το τέλος του παρέμενε στη θέση του και συνέχιζε να χειροκροτεί τους ποδοσφαιριστές του Νίκου Αναστόπουλου. Ακόμη και όταν αυτοί κατευθύνθηκαν και μπήκανε στα αποδυτήριά τους και ειδικότερα στη Θύρα 3 όπου συνέχισαν να τραγουδούν. Σε ένα ακόμη δείγμα πως η εικόνα των επόμενων μηνών στο "Κλεάνθης Βικελίδης" θα είναι εντελώς διαφορετική σε σχέση με τα δύο προηγούμενα χρόνια.

Εμπιστοσύνη σε Καρυπίδη

Συνάμα η παρουσία αυτού του αριθμού των φιλάθλων του Άρη στις κερκίδες του δείχνει ξεκάθαρα πως ο νέος πρόεδρος της ΠΑΕ Θόδωρος Καρυπίδης κερδίζει μέσα από την καθημερινή του δουλειά του με τους συνεργάτες τουυ το προσωπικό του στοίχημα. Να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους. Σε ένα χρονικό λιγότερο του ενός μηνός για την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων, σε Football League και Κύπελλο Ελλάδος, καθώς έχει ολοκληρωθεί το 80% των μεταγραφών, έγινε πράξη η νέα ΠΑΕ και προχωράει η εκκαθάριση. Με βάση τα παραπάνω ο απαιτητικός κόσμος του Άρη δείχνει να έχει αρχίσει να τον εμπιστεύεται με το άρωμα της κερκίδας να θυμίζει κάτι από τις καλές εποχές αρχίζοντας να αφήνει στην άκρη την πικρία του.

Κι όσο για το αγωνιστικό κομμάτι στο φιλικό παιχνίδι με την ΑΕΚ σε σχέση με αυτήν τρεις μέρες νωρίτερα κόντρα στην Κέρκυρα και πάλι στο "Κλεάνθης Βικελίδης"; Ο Άρης τη φορά αυτή απέναντι στην πιο έτοιμη όπως αναμενόταν "Ένωση" του Τιμούρ Κετσπάγια είχε ένα πολύ δυνατό δεκάλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο με ασφυκτική πίεση όπως επιθυμεί και ο τεχνικός του με αποτέλεσμα να έρθει και το γκολ του αλλά και οι ευκαιρίες για την ισοφάριση.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Άρης έδειξε τη διάθεση να παίξει επιθετικά αλλά δέχθηκε εύκολα αντεπιθέσεις με αποτέλεσμα και να βρεθεί πολύ γρήγορα πριν το πρώτο 20λεπτο πίσω στο σκορ με 0-2 από τα δύο γκολ του Μάνταλου. Γεγονός που έστειλε το δικό του μήνυμα στο Νίκο Αναστόπουλο για το που θα πρέπει να ρίξει το βάρος του τις επόμενες μέρες τη στιγμή που ο Σωκράτης Διούδης έδειξε να είναι σε καλή κατάσταση. Για επιπλέον δουλειά στο μοντάρισμα της αμυντικής του γραμμής κατά κύριο λόγο.

Αντίθετα στο δεύτερο ημίχρονο οι πολλές αλλαγές έκαναν τον Άρη μετά από το πρώτο τέταρτο να βρει ρυθμό και να γίνει απειλητικός με εκφραστές τους Ανδρέα Τάτο και Ντάρσι Νέτο. Αμφότεροι ωστόσο είδαν τον Γιάννη Ανέστη να τους αρνείται με εντυπωσιακές επεμβάσεις το γκολ σε σουτ και απευθείας χτύπημα φάουλ στο 66΄και 68΄αντίστοιχα. Κάτι όμως που δεν συνέβη και στο 69΄ με την καρφωτή κεφαλιά του Χρήστου Ιντζίδη που μείωσε στο τελικό 1-2 μετά από τη σέντρα του Δημήτρη Ανάκογλου. Μάλιστα ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ είπε δις όχι στο Νίκο Τσουμάνη στα δύο σουτ του στο 85΄και 86΄ λέγοντάς του όχι στην ισοφάριση του Άρη.

Ελπιδοφόρα μηνύματα

Εν ολίγοις ο Άρης άφησε με την εμφάνισή του στο δεύτερο ημίχρονο απέναντι στην ΑΕΚ άφησε ελπιδοφόρα μηνύματα εν όψει της επίτευξης του βασικού του στόχου στη νέα αγωνιστική περίοδο. Της ανόδου του στη Super League. Κι αυτό γιατί με δεδομένο το υλικό που θυμίζει ομάδα Super League που διαθέτει αναμένεται να μην έχει προβλήματα εφόσον είναι σοβαρός σε σχέση με τις άλλες ομάδες της κατηγορίας στο κυνήγι των δύο προνομιούχων εισιτηρίων.

Στα θετικά της εμφάνισης του φιλικού του Άρη κόντρα στην ΑΕΚ και αυτή του Πασχάλη Βουτσιά, ως αλλαγή στη θέση του Χρήστου Μπούρμπου. Αμυντικά δεν αντιμετώπισε πρόβλημα και επιθετικά είχε αρκετές καλές στιγμές βοηθώντας τα μέγιστα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού του Άρη από τα δεξιά. Μία εμφάνιση που προσφέρει έναν ευχάριστος πονοκέφαλο στο Νίκο Αναστόπουλο για το δεξί άκρο της άμυνας μεταξύ των δυο τους. Της εμπειρίας του Μπούρμπου και της φρεσκάδας του Βουτσιά.

Κι όσο για τα μμεταγραφικά; Ακόμη και στη διάρκεια της σημερινής ημέρας αναμένεται ο Γιάννης Ποτουρίδης που έχει συμφωνήσει να συνεχίσει την καριέρα του στον Άρη να υπογράψει το συμβόλαιό του για τα επόμενα δύο χρόνια. Ο 24χρονος αριστερός μπακ, θέση όπου είχε αγωνίστηκε στην περσινή χρονιά με τη φανέλα του Πανθρακικού, μπορεί να αγωνιστεί και ως κεντρικός αμυντικός χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχει σταματήσει η αναζήτηση μίας ακόμη λύσης.

Επόμενο ραντεβού για το Νίκο Αναστόπουλο και τους ποδοσφαιριστές του με τον κόσμο της ομάδας τους το φιλικό παιχνίδι το απόγευμα της Κυριακής με την Skoda Ξάνθη στο "Κλεάνθης Βικελίδης".

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ