ΑΡΗΣ

Ο Άρης έγινε 100+2 ετών

Ο Άρης έγινε 100+2 ετών
Άρης οπαδοί ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ανήμερα της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου του 1914, 22 νεαροί ίδρυσαν τον Άρη στην περιοχή του Ναύαρχου Βότση. Σήμερα εν έτη 2016 η ομάδα της Θεσσαλονίκης μετράει 102 χρόνια ζωής και ιστορίας.

102 χρόνια ζωής. 102 χρόνια ιστορίας. 102 χρόνια προσπάθειας από όλους όσους ενεπλάκησαν στα κοινά του για πορεία επιτυχιών και ταυτόχρονα πίστη από τους φιλάθλους του που δεν έπαψαν να βρίσκονται στο πλευρό των τμημάτων της ομάδας όπου και αν αγωνίζεται εντός ή εκτός Ελλάδος.

Όσον αφορά την ιστορία του Άρη έχει ως εξής:

Στην περιοχή του Ναυάρχου Βότση, πριν από 102 χρόνια, 22 νεαροί της εποχής, γεμάτοι με όρεξη και οδηγούμενοι από ένα κοινό όραμα, ίδρυσαν ανήμερα της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου ένα αθλητικό σωματείο, το οποίο έμελλε να πρωταγωνιστήσει, να δοξαστεί, να ταλαιπωρηθεί, αλλά πάνω απ' όλα, να αποτελέσει το καμάρι της Μακεδονίας. Το όνομα που του έδωσαν; Άρης.

Έμπνευσή τους ήταν ο Θεός του πολέμου και τα χαρακτηριστικά του που ήθελαν να δώσουν στο σωματείο. Να είναι μαχητής, γενναίος, περήφανος και ανεξάρτητος.

Γιάννης Αγγέλου, Λάζαρος Αγοραστός, Γρηγόρης Βλαχόπουλος, Λάζαρος Βλαχόπουλος, Πέτρος Γκοτζαμάνης, Αγγελος Ζέγας, Θεόδωρος Θεοδωρίδης, Δημήτρης Ιωαννίδης, Τηλέμαχος Καραγιαννίδης, Δημήτρης Κοτρότσης, Πέτρος Κρέης, Μήνωας Κυδωνάκης Λάζαρος Κωστίδης, Γιώργος Λάμπρου, Γιάννης Νακόπουλος, Θανάσης Παπαγεωργίου, Γιάννης Πλιάτσικας, Ρούσσος Ρωσσιάδης, Κάρολος Σαλούστο, Τάσος Τσιατσιαπάς, Πρόδρομος Κότσανος και Δήμου.

Αυτοί ήταν οι 22 που πριν 102 χρόνια δημιούργησαν τον σύλλογο Άρη και φρόντισαν στο πέρας των ετών να αυξάνουν συνεχώς ολοένα και περισσότερο τους φιλάθλους του. Ακόμη και σήμερα που σε καθημερινή βάση παλεύει για να αντιμετωπίσει σε λάθη που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια και οι μόνοι που δεν φταίνε είναι οι φίλαθλοί του.

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ