ΑΡΗΣ

Μυροφορίδης: "Συμφωνία με Μπόκα, λεπτομέρειες για το φιλικό"

Μυροφορίδης: "Συμφωνία με Μπόκα, λεπτομέρειες για το φιλικό"
Μυροφορίδης ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο τεχνικός διευθυντής του Άρη, Παύλος Μυροφορίδης, υποστήριξε ότι υπάρχει συμφωνία με την Μπόκα Τζούνιορς για φιλική αναμέτρηση στη Θεσσαλονίκη καθώς κι ότι μένουν λεπτομέρειες για να ανακοινωθεί αυτή.

Από την Κυριακή έγινε γνωστό ότι ο Αρης προσπαθεί να ξαναφέρει την Μπόκα Τζούνιορς στην Ελλάδα στις 27 Σεπτεμβρίου για φιλικό αγώνα, ώστε να ξαναζήσει το "Κλεάνθης Βικελίδης" τις στιγμές του 2009. Μάλιστα, ο τεχνικός της Μπόκα Τζούνιορς, Γκιγιέρμο Μπάρος Σκελότο, επιβεβαίωσε στο Sport24.gr ότι οι "σενέισες" βρίσκονται σε συζητήσεις με τον Άρη για τη διεξαγωγή φιλικής αναμέτρησης στη Θεσσαλονίκη.

Ο τεχνικός διευθυντής του Άρη, Παύλος Μυροφορίδης, υποστήριξε με δηλώσεις του στον "Yellow Radio" ότι υπάρχει συμφωνία με την Μπόκα Τζούνιορς για φιλική αναμέτρηση στη Θεσσαλονίκη καθώς κι ότι μένουν λεπτομέρειες για να ανακοινωθεί αυτή. Αναλυτικά όσα είπε:

Για το φιλικό με την Μπόκα είπε: "Την πρώτη μέρα που ήρθα στον Άρη, σκέφτηκα ότι για να συσπειρώσουμε τον κόσμο και να έρθει στο γήπεδο ώστε και οι καινούριοι ποδοσφαιριστές να καταλάβουν τι εστί Άρης, ήταν αυτό να ξαναφέρουμε την Μπόκα. Η απάντηση της Μπόκα εδώ και δέκα μέρες είναι θετική, το φιλικό και από τις δύο μεριές έχει συμφωνηθεί, απλά έχουνε μείνει μερικές λεπτομέρειες οι οποίες περιμένουμε μέχρι σήμερα το βράδυ η μέχρι αύριο να λυθούν ώστε να μπορέσουμε να το ανακοινώσουμε και επίσημα".

Για το αν περιμένει να επαναληφτεί εκείνη η ατμόσφαιρα που είχε δημιουργήσει ο κόσμος στο τότε φιλικό είπε: "Πιο πολύ πιστεύω είναι κάτι που το θέλει πολύ ο Άρης, γιατί τα τελευταία πέντε χρόνια έχει περάσει δύσκολα και είμαι σίγουρος ότι πιο πολύ από όλους το περιμένει ο κόσμος. Οπότε είμαι σίγουρος ότι θα γίνει κάτι μαγικό. Μπορεί όμως να πάμε να δημιουργήσουμε κάτι καλό αλλά πρέπει να μείνουμε προσγειωμένοι στον στόχο μας. Αυτό απλά πρέπει να είναι το έναυσμα για όλους για να καταλάβουν που πρέπει να φτάσει η ομάδα και που ανήκει".

Για το που που πιστεύει ότι ο ίδιος μπορεί να κάνει την διαφορά σε σχέση με πέρσι και ο Άρης να πάρει την άνοδο είπε: "Το έχω ξαναπεί δεν κάθομαι να σκεφτώ το πέρσι και να κάνω συγκρίσεις. Το μόνο που με νοιάζει είναι το τι μπορώ να κάνω στο τώρα. Υπάρχει ένας πάρα πολύ αξιόλογος προπονητής, ένα ποιοτικότατο ρόστερ με παιδιά γνώστες της κατηγορίας αλλά και παιδιά που προέρχονται από την Super League. Το σημαντικό είναι όλο αυτό να δέσει σωστά ώστε να μπορέσουμε να καταλάβουμε όλοι την αλλαγή. Μαγικά ραβδάκια στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν το μόνο που υπάρχει είναι «σκληρή» αλλά σωστή δουλειά".

Για την κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου είπε: "Κοιτάξτε σε 15 μέρες δεν γίνεται να φτιαχτεί ένα γήπεδο αλλά να βελτιωθεί μπορεί και θα βελτιωθεί είναι το μόνο σίγουρο. Σε 15 μέρες το χορτάρι να γίνει «χαλί» δεν γίνεται. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε από την πλευρά μας εμείς είναι να δώσουμε στους ειδικούς τα «εργαλεία» που χρειάζονται για να μπορέσουν να δουλέψουν και να κάνουν σωστή δουλειά".

Στο αν μπορεί αν μεταφέρει ο ίδιος στον κ. Καρυπίδη την κρισιμότητα του γηπέδου παρ’όλο που δεν είναι στην αρμοδιότητα του είπε: "Κάνετε λάθος στο ότι δεν είναι στον δικό μου τομέα, σίγουρα θα υπάρχουν πολλές βελτιώσεις στο γήπεδο και μάλιστα πάρα πολλές".

Για τα περσινά συμβόλαια με μεγάλες αποδοχές είπε: "Δεν κοιτάω τι έγινε πέρσι, αυτό που έγινε, έγινε δεν αλλάζει κάτι".

Για το πού κυμαίνεται το μπάτζετ του φετινού Άρη είπε: "Κοντά στο 1.000.000 ευρώ θα είναι το μπάτζετ φέτος και πιο λίγο, αλλά παραμένει το πιο υψηλό της Football League".

Για τον μεταγραφικό σχεδιασμό είπε: "Στο μυαλό μου έχει ολοκληρωθεί, από την στιγμή που γίνεται μια προσπάθεια η οποία στηρίζεται σωστά από τον κύριο Καρυπίδη στο οικονομικό κομμάτι, γιατί ο άνθρωπος προσπαθεί πολύ. Το σημαντικό για εμάς δεν είναι να πάρουμε έναν ακόμα παίκτη το σημαντικό είναι να είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις απέναντι στα παιδία και να τηρήσουμε τα όσα έχουμε υποσχεθεί. Δεν το βρίσκω λογικό να πάρω κάποιον άλλον παίκτη απλά για να πάρω τώρα, η ομάδα θα μας δείξει τι χρειάζεται αν χρειάζεται κάτι στα πρώτα δέκα παιχνίδια γιατί τόσα περίπου θα προλάβουμε να παίξουμε μέχρι τον Δεκέμβριο".

Για το αν πιστεύει ότι το ρόστερ είναι πλήρης είπε: "Εγώ θεωρώ ότι αν φέρω έναν παίκτη ακόμα ίσως να "πνίξω" την ομάδα".

Για το αν διακρίνει κάποια αδυναμία στην επίθεση είπε: "Όχι! Άμα κάποιος δεν σταθεί στα πρόσωπα και σταθεί στην ομάδα θα δει ότι η ομάδα φτιάχνει τα πρόσωπα. Και αυτήν την στιγμή η ομάδα είναι σε πάρα πολύ καλό επίπεδο. Με τι λογική να πάρουμε έναν παίκτη τώρα; Το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να μετριάσουμε τον χρόνο του Διαμαντόπουλου και του Καπνίδη. Άμα δεν θεωρούσαμε ικανά τα δύο αυτά παιδιά τότε θα παίρναμε άλλους δύο αλλά τα παιδιά είναι ικανότατα".

Για το πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα είπε: "Σύμφωνα με τον κ. Λεουτσάκο που επικοινώνησα πρόσφατα μαζί του μου είπε από τις 1 Οκτωβρίου και μετά. Και επιμένει ότι θα είναι 17 οι ομάδες".

Για την συνεργασία του με τον Θοδωρή Καρυπίδη είπε: "Είναι σε πάρα πολύ καλό επίπεδο. Εγώ σαν Παύλος έχω ένα κακό, μπορώ να ανεχτώ μια η δύο καταστάσεις, όταν όμως βλέπω απέναντι μου κάποιον που προσπαθεί και βλέπω ότι ένα, ένα λύνει τα προβλήματα τότε και εγώ είμαι ευχαριστημένος. Μέχρι τώρα τα πάμε πολύ καλά".

Για το αν ο Καρυπίδης παρεμβαίνει στην δουλειά του είπε: "Όχι δεν παρεμβαίνει, όταν προσλαμβάνεις κάποιον να σου κάνει μια δουλειά τότε πρέπει να του αφήσεις και τον κατάλληλο χώρο για να στην κάνει και μέχρι στιγμής μου τον παρέχει. Λειτουργούμε μόνο για το καλό της ομάδας".

Για το αν δυσκολεύτηκε να συμβιβαστεί με τα οικονομικά δεδομένα του Άρη είπε: "Ο Απόλλων Σμύρνης είναι από τα πιο οργανωμένα σωματεία στην Ελλάδα, αλλά όταν σου έρχεται πρόταση από τον Άρη τα κάνεις όλα στην άκρη".

Για το πώς θα χειριστούν το θέμα της διαιτησίας είπε: "Όταν μας δώσει το δικαίωμα τότε θα πράξουμε αναλόγως αλλά δικαίωμα δεν πρόκειται να δώσει".

Για περίπτωση απόκτησης κάποιου αμυντικού είπε: "Ο Μαραγκός έχει παίξει 40-50 παιχνίδια στην Super League ως κεντρικός αμυντικός. Ο νεαρός ο Κλιγγόπουλος είναι μεγάλο αρχείο για τον Άρη και θέλουμε να τον εξελίξουμε όσο γίνεται. Αν φέρουμε κάποιον αμυντικό θα τον «πνίξουμε» και θα είναι κρίμα για τον νεαρό και για τον Άρη".

Για τον Ντάγκρα ανέφερε: "Ο Ντάγκρας είναι ένα παιδί που παράλληλα με το ποδόσφαιρο σπουδάζει και στο Πολυτεχνείο, στην προοπτική να παίξει στον Άρη και να παρατήσει τις σπουδές ήταν σύμφωνος αλλά στο να παρατήσει το πανεπιστήμιο για να παίξει κάπου αλλού όχι δεν ήθελε. Εμείς θέλαμε να τον δώσουμε σε κάποια ομάδα της επιλογής μας δανεικό αλλά αυτός δεν ήθελε και έτσι αποφασίσαμε από κοινού να «χωρίσουν» οι δρόμοι μας".

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ