ΑΡΗΣ

Κωστένογλου: "Όσο δυνατόν περισσότερες νίκες μέχρι τέλους"

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΥ ΑΡΗ ΝΙΚΟΥ ΚΩΣΤΕΝΟΓΛΟΥ (MOTION TEAM)
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΥ ΑΡΗ ΝΙΚΟΥ ΚΩΣΤΕΝΟΓΛΟΥ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο τεχνικός του Άρη Νίκος Κωστένογλου τοποθετήθηκε αναφορικά με την πρώτη του εμπειρία στον πάγκο της ομάδας, στο παιχνίδι που ακολουθεί με τον Κισσαμικό και τη συνέχεια της Stoiximan.gr Basket League.

Ο τεχνικός του Άρη Νίκος Κωστένογλου τοποθετήθηκε στη σημερινή media day αναφορικά με την πρώτη του εμπειρία στον πάγκο της ομάδας στο ντεμπούτο του στο Αιγίνιο κόντρα στον Αιγινιακό, στο παιχνίδι που ακολουθεί μεθαύριο Κυριακή στο "Κλεάνθης Βικελίδης" με τον Κισσαμικό και τη συνέχεια της Stoiximan.gr Basket League στη μάχη της ανόδου με βασικούς αντιπάλους τους Απόλλωνα Σμύρνης και Λαμία που τη στιγμή αυτή έχουνε αέρα 8 βαθμών από τους "κίτρινους".

Για την παρουσία του στον Άρη: "Όπως είχαμε πει και στις πρώτες μου δηλώσεις είχα αναφερθεί στην ιστορία και στο μέγεθος του Άρη. Η βαθμολογική θέση είναι και παραμένει δύσκολη. Ο Άρης είναι συνυφασμένος με την πρωτιά, άρα και την άνοδο. Τα προβλήματα δεν λύνονται από τη μία μέρα στην άλλη. Υπάρχει διάθεση, δυνατότητα και ικανότητα να αλλάξουμε την εικόνα. Να έχουμε καλύτερη αγωνιστική παρουσία. Αν θυμάστε στο ματς με τον Αιγινιακό είπα ότι κρατάμε τους τρεις βαθμούς.

Το θέμα ως προς την επιθετική ανάπτυξη δεν εκφράζει τον Άρη. Είναι σημαντικό που κερδίσαμε. Ήταν εμφανές ότι οι παίκτες είχαν διάθεση, την τάση να βοηθήσουν ο ένας τον άλλο. Παρότι υπήρχε κόπωση, προσπάθησε ο καθένας να δώσει το μέγιστο από την πλευρά του. Είναι λίγες οι μέρες, είμαι πολύ ευχαριστημένος από την προπόνηση. Ευχαριστημένος καθημερινά. Ελπίζω η εικόνα μας την Κυριακή να είναι καλύτερη ως προς το θέαμα. Βέβαια στην παρούσα φάση έχει σημασία το αποτέλεσμα".

Για το αν θα κάνει αλλαγές είπε: "Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι όλοι θεωρούσαν, ότι ο Άρης θα είναι πρώτος. Συγχρόνως ο βαθμός γίνεται μεγαλύτερος. Με την ίδια σκέψη παίξαμε στον Αιγινιακό, αυτό περνάμε καθημερινά. Δουλεύουμε περισσότερο την επιθετική τακτική και λιγότερο την αμυντική. Ασχολούμαστε λιγότερο με τους αντιπάλους. Χτίζω την αυτοπεποίθηση των παικτών. Ευελπιστώ ότι είναι νωρίς, αισιοδοξώ ότι η εικόνα μας θα είναι καλύτερη στο εντός έδρας παιχνίδι. Πιστεύω ότι θα έχουμε καλύτερη εικόνα, με βάση όσα βλέπω στις προπονήσεις. Στον αγώνα υπάρχουν πολλοί αστάθμητοι παράγοντες, η πίεση, η διαιτησία, η βαθμολογική κατάσταση. Σε αυτό το σημείο θα έλεγα ότι από την δική μου την πλευρά, επιθυμώ πιο έντονη στην παρουσία του κόσμου. Ο Άρης θα αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες, όταν παίζεις με τον Άρη θες να τον κερδίσεις.

Ο βαθμός δυσκολίας αυξάνεται. Για να μεγαλώσουμε τις πιθανότητες της επιτυχίας, χρειαζόμαστε τον κόσμο που μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση κάθε αγώνα. Η δική του παρότρυνση θα βοηθήσει, υπάρχει μία αμφισβήτηση προς τους παίκτες για τις δυνατότητές τους. Χρειάζεται ένα εξωτερικό κίνητρο, αυτό είναι η παρουσία του κόσμου. Γνωρίζω ότι είναι απογοητευμένος. Εύλογα, δικαιολογημένα, όμως η αγάπη δεν έχει όρια και συγχωρεί. Πιστεύω ότι η αγωνιστική παρουσία θα αναγκάσει τον κόσμο του Άρη να έρθει στο πλευρό μας".

Για τη ψυχολογική κατάσταση των παικτών υποστήριξε: "Το ποδόσφαιρο είναι απλό και συγχρόνως πολύ περίπλοκο. Θα πρέπει να συντονίσεις σε σύντομα χρονικό διάστημα σώμα και ψυχή όλων των παικτών, υπάρχει σίγουρα ανασφάλεια. Δεν έχουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Φόβος, ανασφάλεια. Πλέον μπαίνει και η λέξη «πρέπει». Όλα αυτά δημιουργούν αρνητικές παρενέργειες, ώστε το αποτέλεσμα να μην είναι αναμενόμενο. Ζούμε σε δύσκολους καιρούς. Αναγνωρίζω ότι υπάρχουν αντιξοότητες, αλλά θέλει και θάρρος να αξιολογούμε τα λάθη μας. Χρειάζεται περηφάνια και εγωισμός".

Για τη διαφορά από την κορυφή και το ότι δεν χάνουν Απόλλων και Λαμία: "Δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα όταν δεν χάνουν.Κάποια στιγμή στο ματς με τον Αιγινιακό άκουσα ότι η Λαμία είναι ισοπαλία. Έχει γίνει μία λάθος εξ΄αρχής προσέγγιση. Ήταν δεδομένο ότι ο Άρης θα βγει. Δεδομένο στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει. Δεν ασχολείσαι με τους αντιπάλους, βλέπεις πως να βελτιώσεις την δική σου ομάδα. Όσο θα κοιτάζουμε τους αντιπάλους και θα θεωρούμε δεδομένη τη νίκη, τόσο θα απομακρυνόμαστε. Όσο για το -8 θα πρέπει ν’ αφήσουμε την σκέψη αυτή στην άκρη. Θέλουμε όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες μέχρι τέλους. Αυτό που στο τέλος θα δούμε είναι αν κάναμε την προσπάθειά μας.

Συνέβησαν στο παρελθόν πολλά. Θα πρέπει να πάρουμε την σκέψη μας από αυτά. Έχω την αίσθηση ότι τα πράγματα πλέον αλλάζουν, ευελπιστώ ότι θα αλλάξουν για να έχουμε ένα αξιοκρατικό πρωτάθλημα στις δύο κατηγορίες. Αυτός είναι και ο λόγος που φεύγει ο κόσμος από τα γήπεδα. Σειρήνες μπορεί να ακούγονται, εσύ όμως πρέπει να κλείσεις τα αυτιά σου. Να βελτιώσεις την εικόνα σου. Δεν είναι εύκολο, δημιουργούν μία σύγχυση στον παίκτη όλα αυτά. Ο καθένας θα πρέπει να αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Ήδη δύο μέρες πριν το ματς, δίνω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την εικόνα στις προπονήσεις εδώ τις δέκα μέρες".

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ