ΑΡΗΣ

Καπνίδης: "Με επιθετικό ποδόσφαιρο στη Super League"

Καπνίδης: "Με επιθετικό ποδόσφαιρο στη Super League"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Αντώνης Καπνίδης μίλησε από το Καρπενήσι για τον κόσμο του Άρη, την παρουσία του Νίκου Αναστόπουλου, τον Θοδωρή Καρυπίδη, αλλά και τα όσα ο ίδιος βίωσε τα τελευταία χρόνια στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Πρώτος σκόρερ του Άρη στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής κι εκ των βασικών συντελεστών της ανόδου στη Football League, ο Αντώνης Καπνίδης, από το Καρπενήσι όπου διεξάγεται το βασικό στάδιο προετοιμασίας των "κιτρίνων", έθεσε ως στόχο τον συνδυασμό επιθετικού ποδοσφαίρου και ανόδου στη Super League.

- Πώς κυλάει η προετοιμασία στο Καρπενήσι;

"Δουλεύουμε πολύ σκληρά με διπλές προπονήσεις και ο καθένας από εμάς προσπαθεί στον ελεύθερο του χρόνο να συμπληρώσει την αποκατάστασή του ή να πετύχει κάποια βελτίωση στα σημεία που ο ίδιος κρίνει ότι χρειάζεται".

-Τα πρώτα χρόνια παρουσίας σου στην ομάδα δέχθηκες αρκετή αμφισβήτηση. Πως νιώθεις που πέρσι βγήκες πρώτος σκόρερ και φέτος είσαι εδώ και μάλιστα με συμβόλαιο δύο χρόνων;

"Μου αρέσει η πίεση και κάθε παίκτης δεν αντιδρά το ίδιο με κάποιον άλλον. Εμένα μου έκανε καλό, την άντεξα και προσπαθώ να βελτιωθώ. Μου έδωσε ένα κίνητρο για να αποδείξω στον εαυτό μου , αλλά και στους άλλους που μπορώ να φτάσω και πιστεύω ότι έχω ακόμη να δώσω πάρα πολλά. Με τον κόσμο έχω πολύ καλή σχέση και αυτό ήταν ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για να συνεχίσω στην ομάδα".

-Ο στόχος φέτος είναι η άνοδος, υπάρχει όμως στο μυαλό σας και το Κύπελλο;

"Υπάρχει το κίνητρο να παίξεις με ομάδες που είναι σε μεγαλύτερες κατηγορίες, να έρθει και περισσότερος κόσμος, σε μία χρονιά που έχει ως μοναδικό στόχο την άνοδο στην Super League".

Καπνίδης: "Με επιθετικό ποδόσφαιρο στη Super League"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

-Υπάρχει κάποιος αγώνας ή ένα γκολ που έχεις πετύχει και θέλεις να θυμάσαι περισσότερο;

"Τα γκολ που θα κρατήσω είναι από δω και πέρα που θα είναι και επαγγελματική κατηγορία και θα μετράει πιο πολύ και για τον κόσμο, αλλά και για την ομάδα".

-Με βάση την προετοιμασία τι Άρη πρόκειται να δούμε;

"Θα πάμε καθαρά για ένα επιθετικό ποδόσφαιρο, γιατί όταν παίζεις στον Άρη στόχος είναι πάντα η νίκη και αυτή έρχεται μόνο αν σκοράρεις και κερδίζεις. Από κει και πέρα όμως και με σφιχτή άμυνα και σοβαρή ομάδα".

-Σε έχει βοηθήσει το ποδοσφαιρικό παρελθόν του προπονητή σου;

"Ο Νίκος Αναστόπουλος καταλαβαίνει τι μπορεί να σκέφτεται ο κάθε επιθετικός, καθώς ήταν ο κορυφαίος σ’ αυτή τη θέση. Κάθε πληροφορία που σου δίνει είναι πολύ χρήσιμη και εσύ πρέπει να εκτελέσεις όσο το δυνατόν πιο καλά τις εντολές του".

-Ποιες ήταν οι σκέψεις σας το καλοκαίρι, όταν και μεγαλύτερη σημασία είχαν τα διοικητικά;

"Ο καθένας είχε τις δικές του σκέψεις, αλλά καθώς ήμασταν στην τρίτη χρονιά που κάθε φορά καταλήγαμε Αύγουστο και Σεπτέμβριο να υπάρχει λύση, φέτος ήταν πιο ήρεμα τα πράγματα, υπήρχε ένα μονοπάτι που ξέραμε ότι θα καθυστερήσουμε, αλλά όταν θέλεις να παίξεις στον Άρη πρέπει να τα υπομένεις αυτά. Πιστεύω όμως από δω και πέρα ότι δεν θα υπάρχουν τέτοια προβλήματα".

-Το καλοκαίρι είχες προτάσεις και από ομάδες της Super League;

"Υπήρχαν προτάσεις, αλλά είχα ξεκαθαρίσει από την αρχή ότι η προτεραιότητά μου είναι να μείνω στον Άρη, γιατί εδώ νιώθω σαν την οικογένειά μου".

1-0
1-0 ACTION IMAGES PRESS AGENCY

-Ο Θόδωρος Καρυπίδης είναι αυτός που μπορεί να δώσει όραμα σε εσάς, αλλά και στον κόσμο του Άρη;

"Είναι ένας νέος επιχειρηματίας, ήρθε πέρσι και μέσα σε δέκα μέρες κατάφερε να κάνει ένα σύνολο που από την πρώτη στιγμή έδειξε ότι η ομάδα θα ανέβει χωρίς κανένα πρόβλημα. Το ρόστερ είναι πολύ καλό και φέτος και αν είμαστε αυτοί που πρέπει στον αγωνιστικό χώρο η άνοδος είναι αναμενόμενη".

-Τι περιμένετε από την παρουσία του κόσμου φέτος; Σας δημιουργεί πίεση το γεγονός ότι από την πρώτη προπόνηση είναι μαζικά κοντά σας;

"Είμαι από Θεσσαλονίκη και ξέρω τι εστί Άρης. Ήταν κάτι πολύ όμορφο αυτό που ζήσαμε στην πρώτη προπόνηση και εφόσον είχαμε τόσο κόσμο μέσα στο καλοκαίρι, ξέρουμε τι μπορεί να γίνει και μέσα στη χρονιά. Εμείς όμως πρέπει να δώσουμε το κίνητρο στον κόσμο να έρθει με ευχαρίστηση να μας υποστηρίξει".

-Υπάρχει κάτι που κρατάει η ομάδα και εσύ από τη Γ’ Εθνική;

"Προσπαθούμε να την ξεχάσουμε γιατί δεν είναι κάτι θετικό στην ιστορία του Άρη. Το να παίξεις και να πετύχεις είναι κάτι ξεχωριστό για τον καθένα, αλλά από κει και πέρα πρέπει να λειτουργήσει σαν μια ώθηση για τη συνέχεια".

-Γιατί δεν ανέβηκε ο Άρης από τη Γ’ Εθνική την πρώτη χρονιά;

"Δεν είναι κάτι εύκολο. Είχαμε καλούς παίκτες, αλλά δεν είχαμε μεγάλη εμπειρία. Στο μυαλό μας δεν ξέραμε πώς να αντιμετωπίσουμε τη συγκεκριμένη κατηγορία, αλλά από κει και πέρα δεν θέλω να αναφερθώ περισσότερο σ’ αυτή τη χρονιά".

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ