ΑΡΗΣ

Ο Κόκε πάει Χιούστον

Ο Κόκε πάει Χιούστον
INTIME SPORTS

Στα γραφεία της ΠΑΕ Άρης βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης (12/04) ο Σέρχιο Κόκε, ο οποίος αποκάλυψε στους διοικούντες της ομάδας πως έχει πρόταση από τους Χιούστον των ΗΠΑ που αγωνίζονται στο MLS.

Ο Ισπανός επιθετικός συζήτησε με τη διοίκηση της ομάδας και τον Σάκη Τσιώλη – επίσης χθες το βράδυ αμέσως μετά - και υπήρξε συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών ώστε να παραχωρηθεί στον αμερικάνικο σύλλογο και να αποτελέσει παρελθόν.


Το σίγουρο είναι πως πρόκειται για μια πολύ καλή πρόταση που αφήνει ικανοποιημένες και τις δύο πλευρές, αφού ο Άρης θα πάρει ένα σεβαστό ποσό από την παραχώρηση του Κόκε γλιτώνοντας και το ιδιαίτερα υψηλό συμβόλαιο που έχει για τις επόμενες δύο αγωνιστικές περιόδους.

Επίσης, ο Κόκε, που δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το 2013, συμφώνησε ουσιαστικά να εξαγοράσει την ρήτρα του για να λύσει το συμβόλαιό του με αποτέλεσμα η διοίκηση της ΠΑΕ Άρης να εξοικονομεί ένα συνολικό ποσό της τάξης του 1.000.000 ευρώ και να γλιτώσει τις επόμενες δύο αγωνιστικές περιόδους που αντιστοιχεί σε 1,6 εκ. ευρώ αφού οι απολαβές του είναι ουσιαστικά 800.000 ευρώ ανά αγωνιστική περίοδο.

Ο ουσιαστικά πρώην επιθετικός και αρχηγός του Άρη θα αποχωρήσει άμεσα για την Αμερική ώστε να ενσωματωθεί στη νέα του ομάδα δεδομένου ότι η μεταγραφική περίοδος για το MLS ολοκληρώνεται μεθαύριο Παρασκευή (15/04) και η αμερικανική ομάδα του Χιούστον δεν έχει περιθώρια για καθυστερήσεις.

Σχετικά με το ΟΚ του Τσιώλη είχε να κάνει με το ότι ο Κόκε στο τετ α τετ που είχε μαζί του χθες το βράδυ του έδειξε ξεκάθαρα όπως είχε κάνει νωρίτερα και στην διοίκηση της ΠΑΕ Άρης πως είναι ανένδοτος στο να παραμείνει οπότε δεν υπήρχε λόγος να τον μεταπείσει.

Εξάλλου ο Ισπανός δεν υπήρχε περίπτωση να αγωνιζόταν ούτε την Κυριακή στα Πηγάδια κόντρα στην Skoda Ξάνθη αλλά ούτε και στο μίνι πρωτάθλημα των πλέι οφ που θα ακολουθήσει σε περίπτωση παρουσίας του Άρη σε αυτό για τον λόγο ότι από μέρα σε μέρα είναι να μπει στο χειρουργείο για να υποβληθεί σε επέμβαση σκωληκοειδίτιδας.

Τέλος θα πρέπει να σημειωθεί πως ο Κόκε είχε έρθει στον Άρη το καλοκαίρι του 2006 και δύο χρόνια μετά είχε υπογράψει νέο συμβόλαιο πενταετούς χρονικής διάρκειας μέχρι το 2013 που είναι και το τρέχον του. Κι όσο για την πρόταση από το Χιούστον πληροφορίες κάνουν λόγο πως προέκυψε από κινήσεις του Αντόνιο Καλσάντο όπως και αυτή της μετακίνησης του Κάρλος Ρουίζ στην ομάδα της Φιλαδέλφεια.

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ