ΑΡΗΣ

Γαλανός: "Έκλεισε ο Κόκε"

Γαλανός: "Έκλεισε ο Κόκε"

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο Γιώργος Γαλανός τόνισε πως έχει κλείσει ο Σέρχιο Κόκε στον Άρη και πως απομένουν μόνο οι υπογραφές.

Ο Σέρχιο Κόκε έκλεισε στον Άρη όπως ανακοίνωσε στην διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου του ο Γιώργος Γαλανός και πως απομένουνεμόνο οι υπογραφές κάτι που μετά από το τέλος της έγινε με τον Φίλιππο Δάρλα.

"Κλείσαμε τον Κόκε, έρχεται να παίξει στον Άρη! Μέχρι και πριν λίγη ώρα μιλούσαμε με τον δικηγόρο του, τα έχουμε βρει και απομένουν μόνο που οι υπογραφές", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο λόγος πέρασε πρώτα στον άμεσο συνεργάτη του επικεφαλή του ποδοσφαιρικού τμήματος του Άρη Περικλή Τράιο δήλωσε:

«Το πρόβλημα του Άρη ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2011. Ο Άρης δεν μπορούσε να εξασφαλίσει άδεια και κανένας δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός Βόλου είχε μείνει εκτός Ευρώπης.Όλοι καταλαβαίνουμε για τον Άρη τι σήμαινε που δεν βγήκε στην Ευρώπη. Το 2012 όλοι άρχισαν να πηδούν από το καράβι για να φτάσουμε πέρυσι και ο Άρης να πέφτει από τον Μάρτιο. Δεν κουνήθηκε φύλλο. Η σιωπή των αμνών στο σωματείο, για να κάνουμε μία παραβολή.

Η ομάδα διασύρθηκε και ξεφτιλίστηκε. Πάλι οι παράγοντες, βετεράνοι, δημοσιογράφοι, τίποτα. Και φτάσαμε σε αυτά που φτάσαμε και τα έχουμε ξαναπεί.Ήταν μονόδρομος η Γ΄ Εθνική από τη στιγμή που υποβιβάστηκε ο Άρης. Όποιος έλεγε κάτι άλλος, ήταν απατεώνας, ψεύτης ή βλάκας. Όταν παρουσιάστηκε η πρόταση, τότε άρχισαν να ξυπνούν όλοι και να ασχολούνται με τα του Άρεως. Υπάρχουν ευθύνες για αυτό και σε κάποιους από εσάς (σ.σ. δημοσιογράφους), στον κόσμο.

Χάθηκε ένα ολόκληρο καλοκαίρι να ασχολούμαστε με τα τερτίπια του Στεφανίδη.Διέλυσαν την ομάδα, την Κ-20 και την Κ-17, έφτιαξαν μία ομάδα 16-17 παικτών και την έστειλαν για προετοιμασία. Μήπως δεν έγιναν αυτά; Αυτά δεν γίνονται πουθενά. Ο Άρης έκανε προετοιμασία στη Βουλγαρία και δεν συμπλήρωνε δύο ενδεκάδες για να κάνει διπλό. Έκανε μόνο ένα φιλικό. Έχει γίνει ποτέ αυτό ξανά; Άλλο ποδόσφαιρο ξέρω εγώ; Και ξαφνικά πετάχτηκε ο Ψηφίδης με το ΑΦΜ.

Φτάσαμε 10 Σεπτεμβρίου, 48 ώρες πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, να πάρεις μία ομάδα με 16 παίκτες. Αυτό που έπρεπε να γίνει από τον Ιούνιο. Η ΑΕΚ από τότε οργανώθηκε, έκανε μεταγραφές και έβαλε το άλλο πλαίσιο της εκκαθάρισης να τρέχει. Φτάνουμε σε ένα σημείο, να πάρουμε μία ομάδα με 15 παίκτες και μία αποχή από τις προπονήσεις για μία εβδομάδα, πάνω σε περίοδο προετοιμασίας.Από τότε που αναλάβαμε, αρχίζει η μία μαχαιριά πίσω από την άλλη.

Πήραμε τον δρόμο της Γ΄ Εθνικής γιατί ήταν μονόδρομος. Έτσι θα βγει ένας Άρης καθαρός, χωρίς προβλήματα αδειοδότησης και μεταγραφών. Έχουμε έναν Άρη υγιή και καθαρό. Το τέλος αυτού του δρόμου οδηγεί πραγματικά σε έναν Άρη καθαρό, υγιή, αξιόπιστο και πρωταγωνιστή. Θέλω να αντιληφθούμε κάτι.Δεν έχουμε να κάνουμε πλέον με έναν Άρη διαχειριστή. Ξεκάθαρο αυτό και όσοι δεν το καταλαβαίνουν, τους παρακαλάω να το κάνουν. Είναι μία επένδυση αυτή που γίνεται.

Κάτι για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Παρακολουθούμε με πολύ προσοχή όσα συμβαίνουν και διαδραματίζονται. Όταν είσαι Άρης, απαγορεύεται να αδιαφορείς. Με τη νέα χρονιά θα έχουμε και εμείς μία πρόταση. Ο Άρης είναι ένα τεράστιο μέγεθος, για αυτό πρέπει να έχει θέσεις, προτάσεις και παρουσία.Χτες παίξαμε ένα παιχνίδι για το Κύπελλο της Γ΄ Εθνικής. Αντί να παίξουν όλοι μαζί, έχει γίνει το κωμικοτραγικό. Κύπελλο Α΄ και Β΄ Εθνικής και ξεχωριστό για την Γ΄.

Δώστε ενδιαφέρον σε αυτόν τον θεσμό και στηρίξτε τα σωματεία. Η καρδιά του ποδοσφαίρου είναι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.Στις 27 και 28 Δεκεμβρίου έχει οργανωθεί ένα τουρνουά με τις ακαδημίες του συλλόγου, προς τιμήν του Αγγελου Τσιπούρα. Καλό θα είναι να το στηρίξουμε και εσείς και ο κόσμος».

Γαλανός: "Ηλεκτρική η καρέκλα που κάθομαι"

Ο λόγος πέρασε στον Γιώργο Γαλανό που τόνισε στην αρχική του τοποθέτηση:

«Είναι τιμή μου που ηγούμαι του Άρη. Η καρέκλα που κάθομαι είναι ηλεκτρική. Παραφιλολογίες στον Άρη υπάρχουν πολλές τον τελευταίο καιρό και για αυτό κάνουμε αυτή την συνέντευξη Τύπου. Προχτές πήγαινα σπίτι μου και άκουγα έναν σταθμό και άκουγα απίστευτα πράγματα.Με αυτά δεν μπορούμε να προχωρήσουμε και να πάμε μπροστά. Είμαστε πρώτοι και κανονικά πληρωμές. Μέχρι τέλη Οκτωβρίου, οι παίκτες έχουν πάρει το 34% των μισθών τους, δηλαδή το 1/3 των συμβολαίων τους. Αυτός που γράφει πληρωμές γιοκ, είναι πληρωμένος;

Περί της ομάδας, έχω ένα χαρτί από τον προηγούμενη προπονητή για μία ομάδα που στοιχίζει 514 χιλιάδες ευρώ. Ο Γαλανός ξεκίνησε με την τσέπη του. Δεν έχουμε έσοδα πλην τηςNOVA, από τα οποία πήραμε ένα μέρος χτες.Καλό είναι να προχωρήσουμε όλοι μαζί ενωμένοι. Θα παρακαλούσα, δεν ζητάω αβάντα, αλλά δικαιοσύνη. Μπορεί να γράφετε κάτι πιο απλό, όχι τόσο σκληρά. Έτσι δεν πάμε μπροστά.

Ο προπονητής που πήραμε είναι πιο ακριβός. Προσωπικό, συνεργάτες, Κ-19, Κ-17, εκκαθάριση, ξεπερνούν ένα πολύ μεγάλο ποσό. Όσον αφορά το τι βάζω, στην τύχη θα πάρω δύο άτομα να πάμε στον ΑΣ και να δούμε αν έχω βάλει πάνω από μισό εκατ.

Σχετικά με τα συμφωνητικά και την απεργία που πήρε τρελή διάσταση, όπως και το πετρέλαιο. Απεργία στην Γ΄ Εθνική δεν υπάρχει. Εγώ στην προκειμένη περίπτωση είπα να φέρουν συμφωνητικά τη Δευτέρα. Εγώ δεν είδα να τα φέρνει κάποιος παίκτης. Τι να κάνω; Δικαιοσύνη θέλω. Μας συμφέρει να κάνουμε συμφωνητικά. Θέλουμε να κάνουμε και θα κάνουμε. Κάναμε και την ασφάλεια των παικτών επί τόπου.

Κάναμε μία επιλογή προπονητή, του κ. Τοπαλίδη, οι οποίες έχουν βγει. Πρέπει να κάνουμε κάποιες μεταγραφές ακόμα. Για κάποιους λόγους είμαστε στεναχωρημένοι και λέμε. Εμείς είμαστε εδώ αγαπάμε τον Άρη και τον πληρώνουμε. Δίνουμε τα κλειδιά στον ΑΣ και λέμε. Όποιος θέλει μέχρι τις 22 του μήνα μπορεί να καταθέσει την πρόταση του, να ελεγχθεί και αν μπορεί να προχωρήσει και να πάρει την ομάδα.

Αν δεν έρθει μέχρι τότε, συνεχίζουμε και τηρούμε ό,τι έχουμε πει.Στις 16:30 έχουμε ραντεβού για υπογραφές με τον κ. Δάρλα. Έχουμε κλείσει σχεδόν με τον κ. Κόκε και απομένουν κάποια διαδικαστικά. Ανεβάσαμε την προσφορά μας και τα βρήκαμε. Αναλαμβάνω τα συμβόλαια και των δύο, όποιος και αν έρθει. Οι πληρωμές των παικτών γίνονται αύριο στις 14:00 και θα γίνει δεύτερη πληρωμή μέσα στον μήνα. Οι υπάλληλοι θα πληρωθούν Τρίτη-Τετάρτη».

Ακολούθησε η διαδικασία των ερωτήσεων.Για την εκκαθάριση τόνισε:
«Αυτά που έπρεπε να κάνω από τη μεριά μου τα έκανα. Έχω δικηγόρο, τον κ. Σιμόπουλο, εκκαθαριστές και τον πρόεδρο του ΑΣ. Αργήσαμε πάρα πολύ και δεν είναι δική μου ευθύνη. Έξοδα υπάρχουν χιλιάδες, δεν πάει το μυαλό σας και θα τα δείτε».

Για το που πιστεύει ότι οφείλεται ο πόλεμος που του γίνεται είπε:
«Δεν θέλω να πιστεύω ότι υπάρχουν ίντριγκες. Απλά το σωματείο νοσεί. Τα έσοδα είναι μόνο οι 30 χιλιάδες τηςNOVAπου πήραμε χτες. Θέλουμε τουλάχιστον 2-3 χιλιάδες ευρώ καθημερινά για τα έξοδα μας. Χαμός γίνεται με λίγα λόγια. Αυτό που ήθελα πάντα και μου άρεσε, είναι η ενότητα. Μ' αρέσει να είναι ο Άρης ενωμένος. Κάναμε μία ήττα, αλλά καλό είναι να βοηθήσουμε όλοι τον Άρη. Να ερχόμαστε όλοι στο γήπεδο. Περνάμε μια συγκυρία δύσκολη, στην οποία ο λαός του Άρη είναι πολύ πικραμένος».

Για το ότι δεν έχει πείσει τον κόσμο να έρχεται στο γήπεδο υποστήριξε:
"Δεν ξέρω. Δεν ήρθα να μπαστακωθώ εδώ. Μπορεί όμως να υπάρχουν μεγάλες φιλοδοξίες. Δεν ξέρω τι να πω».

Για τις σχέσεις τους με τους παίκτες τόνισε:
«Οι παίκτες καλώς ή κακώς ήταν προτού έρθω εγώ. Αν δεν πάμε αγαπημένοι και ενωμένοι μαζί, δεν γίνεται. Φέραμε τον κ. Τοπαλίδη για να φτιάξει την κατάσταση μεταξύ διοίκησης και ομάδας».

Για τους Ισπανούς που αρχικά τους απαξίωσε και τώρα συναντιέται μαζί τους σχολίασε:
«Εγώ δεν είπα τους Ισπανούς αναξιόπιστους, αλλά έκρινα λάθος τη στάση του ΑΣ. Μιλάμε με όλο τον κόσμο. Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα. Ένα ραντεβού κάναμε. Αν αυτός ο Ισπανός φέρει 1,5 εκατ. θα μιλήσουμε με τον ΑΣ και θα κρίνουμε αν πρέπει να έρθουν. Δεν υπήρξε νέο ραντεβού τελευταία. Μου είπαν να μου δώσουν τα λεφτά μου πίσω, αλλά τους είπα ότι δεν θέλω φράγκο».

Για το οικονομικό κομμάτι με τους παίκτες δήλωσε:
«Είναι σημαντικό, αλλά όχι το πιο σημαντικό. Είπαμε θα κάνουμε μισθοδοσία».

Για τον Σέρχιο Κόκε δεν έκρυψε πως:
« Θα έρθει περίπου στις 3-4 του μήνα».

Για τα χρήματα που έχει βάλει περίπου σημείωσε:
«Περίπου μισό εκατ. ευρώ».

Τέλος για την αλλαγή των αρχηγών υπογράμμισε:
«Με τους αρχηγούς συνέβη ένα γεγονός που ήταν κακό προς το πρόσωπο μου. Συγχωρώ αυτό που έγινε τότε γιατί προσβλήθηκα και είπα προχωράμε. Μετά έγινε η απεργία, κάτι που δεν μου άρεσε και έκρινα πως δεν είναι άξιοι για αρχηγοί».

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ