ΑΡΗΣ

Ερέρα: "Προπονητής και τεχνικός διευθυντής μαζί"

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΥ ΑΡΗ ΠΑΚΟ ΕΡΕΡΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
Πάκο Ερέρα MOTIONTEAM

Ο Πάκο Ερέρα ανέφερε στην παρουσίασή του ως προπονητής του Άρη ότι μπορεί παράλληλα με τα χρέη του στην άκρη του πάγκου, μπορεί να συμβάλει και στο χτίσιμό της, έχοντας το ρόλο του τεχνικού διευθυνή.

Τις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής του Άρη έκανε τη Δευτέρα (11/06) ο Πάκο Ερέρα. Ο Ισπανός αναφέρθηκε στη φιλοσοφία του, στα στοιχεία που πρέπει να έχουν οι παίκτες, αλλά και στη φιλία του με τον Ερνέστο Βαλβέρδε και τι τον συμβούλευσε.

Αρχικά ο Πάκο Ερέρα δήλωσε:

« Ευχαριστώ τον Άρη για το ενδιαφέρον του για μένα. Δεν ήταν στην αρχή στις σκέψεις μου να αλλάξω χώρα και να αφήσω την πατρίδα μου, αλλά όταν είδα πόσο έντονο ήταν το ενδιαφέρον του Άρη και μαζί εικόνες από τον κόσμο και τη θερμότητα που βγάζει το γήπεδο είπα το ναι. Αξιολόγησα θετικά την πρόταση και είμαι χαρούμενος για την απόφασή μου».

Για το πώς ήρθε στον Άρη:

«Πριν από έναν μήνα έγινε η πρώτη επαφή με τον Θόδωρο Καρυπίδη και ακολούθησαν δυο με τρεις συζητήσεις ακόμη. Θεώρησα σημαντικό το ενδιαφέρον του και αποφάσισα να έρθω. Αποτελεί και για μένα ένα στοίχημα η θητεία μου στον Άρη. Τις τελευταίες μέρες, που βρίσκομαι και εδώ, συλλέγω πληροφορίες για το υπάρχον ρόστερ, και τις επόμενες μέρες θα δούμε και ποιοι παίκτες θα έρθουν στην ομάδα».

Για το ποιόν συμβουλεύτηκε πριν πει το ναι και ποιος είναι ο τρόπος παιχνιδιού που προτιμά:

«Ο Κίκε Ερνάντεθ είναι φίλος μου, μίλησα μαζί του πριν έρθω και μου είπε να μην το σκεφτώ καθόλου και να έρθω στη Θεσσαλονίκη. Μοιραζόμαστε την ίδια φιλοσοφία γύρω από το ποδόσφαιρο. Δεν έχει σημασία αν το σύστημα θα είναι 4-2-3-1 ή 4-3-3. Αυτό που θέλω είναι να έχω στα χέρια μου καλούς ποδοσφαιριστές, που θα παίξουν επιθετικό ποδόσφαιρο, ελκυστικό στον κόσμο. Ο πρώτος που θέλω να διασκεδάζω από τον πάγκο είμαι εγώ. Δεν θα διστάσω να αλλάξω κάποιες φορές στάση, αλλά αυτή είναι η βασική μου φιλοσοφία».

Για το αν θα έρθουν κυρίως Ισπανοί παίκτες:

«Μιλάμε με διάφορους ποδοσφαιριστές, θέλουμε να φέρουμε τους καλύτερους δυνατούς στην ομάδα. Επιθυμία είναι να είναι κάποιοι Ισπανοί, αλλά δεν πειράζει να είναι και από Αργεντινή ή ευρωπαϊκές χώρες. Είναι σημαντικό να έχει και γηγενείς το ρόστερ γιατί ο Άρης είναι ελληνική ομάδα».

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΥ ΑΡΗ ΠΑΚΟ ΕΡΕΡΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
Ερέρα MOTIONTEAM

Για το ποιοι θα είναι οι στόχοι της ομάδας τη νέα σεζόν:

«Ανεξαρτήτως αντιπάλου θέλω πάντα να κερδίζω, θα δούμε στο τέλος που έχουμε φτάσει. Η διάθεση που είδα από τον πρόεδρο και με βάση την ομάδα αλλά και τη φιλοσοφία τη δική μου είναι να φτάσει ο Άρης όσο πιο ψηλά γίνεται. Δεν μπορώ να μιλήσω για συγκεκριμένες θέσεις και μεταγραφές προς το παρόν, αλλά στον μήνα που τρέχει θα έχω πιο συγκεκριμένα στοιχεία».

Για την έντονη παρουσία των οπαδών:

«Αυτό που πρέπει να καταλάβουν οι ποδοσφαιριστές είναι ότι δέχονται την εξωτερική πίεση του κόσμου αλλά αυτοί παίζουν στο γήπεδο. Να αφήνουν απ’ έξω τα αρνητικά στοιχεία και να κρατούν τα θετικά. Προφανώς αν κάποιος επηρεάζεται αρνητικά δεν είναι ένας παίκτης που κάνει για τον Άρη και θα πρέπει να βρει κάποιον άλλο με πιο ισχυρή προσωπικότητα».

Για τη σχέση του με τον Βαλβέρδε και αν θα έρθουν ποδοσφαιριστές της Μπαρτσελόνα Β:

«Συζητάμε σε μόνιμη βάση με Βαλβέρδε για ποδόσφαιρο, δυο με τρεις φορές τον μήνα. Με έφερε ως τεχνικό διευθυντή στην Εσπανιόλ, και από τότε αναπτύχθηκε μεταξύ μας μια μεγάλη φιλία. Η Μπαρτσελόνα Β εξετάζεται ως μια ακόμη ομάδα από την οποία μπορεί να πάρει ποδοσφαιριστές ο Άρης. Όμως, έπεσε πλέον στην Τρίτη κατηγορία Ισπανίας, επομένως δεν αξίζουν όλοι να αγωνίζονται εδώ».

Για το αν θα ανακοινωθούν σύντομα παίκτες:

«Καταλαβαίνω ότι υπάρχει επικοινωνιακή ανάγκη να ανακοινωθεί μια μεταγραφεί αλλά δεν νιώθω πίεση γι’ αυτό, γιατί πρέπει να έρθει και κατάλληλος παίκτης. Εδώ ταιριάζει μια φράση του Βαλβέρδε: “Στην Ελλάδα πρέπει να διαλέξεις παίκτες με καρδιά”. Ενδεχομένως να ανακοινωθεί παίκτης μέσα στην εβδομάδα, αλλά πρωτίστως με ενδιαφέρει μη γίνει λάθος. Πιστεύω πως πρέπει να έχεις υπομονή σε τέτοιες περιπτώσεις και ο χρόνος θα σε ανταμείψει».

Για τον αριθμό των παικτών που θα μείνουν:

«Η απόφαση δεν είναι απόλυτα δική μου. Για παράδειγμα, οι συζητήσεις ενός παίκτη με τον πρόεδρο μπορεί να μην ευοδωθούν. Έχω εμπιστοσύνη σε όλο το σταφ. Ελπίζω σε λίγες μέρες να έχω πιο ξεκάθαρη εικόνα για ποιοι θα μείνουν για να φανεί και ποιες θέσεις θέλουν ενίσχυση».

Για τις εργασίες στον αγωνιστικό χώρο του Κλεάνθης Βικελίδης:

«Με καλό γρασίδι παίζεται και καλό ποδόσφαιρο. Οπότε χρειάζεται αυτή η διαδικασία με το σκάψιμο που βλέπουμε. Η επιθυμία μου είναι το ελκυστικό ποδόσφαιρο αλλά προέχει η νίκη. Αν δω ότι ο Άρης έχει αντίπαλο μια πιο δυνατή ομάδα θα προσαρμόσω τα πλάνα μου. Στο τέλος της ημέρα, ο προπονητής κρατάει τα κλειδιά της ομάδας».

Για τον Ραούλ Μπράβο και τον ρόλο του:

«Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν θα είναι στην ομάδα, παρόλο που υπάρχει θετικό κλίμα και προδιάθεση, οπότε δεν έχει συγκεκριμένο ρόλο. Το σίγουρο είναι ότι θα παραμείνει ο νυν προπονητής τερματοφυλάκων, ο Τέλμο Ντε Αντρές θα είναι υπεύθυνος φυσικής κατάστασης και θα αποκτηθεί ακόμη ένα πρόσωπο για το τεχνικό τιμ».

Για το αν θα έχει ρόλο προπονητή αλλά και τεχνικού διευθυντή:

«Όταν δούλεψα αποκλειστικά ως τεχνικός διευθυντής, είχε προηγηθεί μια περίοδος που είχα και τους δυο ρόλους. Εγώ θέλω να είμαι στο γρασίδι. Αν έχω και την υποχρέωση της δόμησης της ομάδας είναι κάτι που μπορώ να φέρω εις πέρας. Βρίσκομαι εδώ αντί να πάω διακοπές γιατί θέλω να συμβάλω ενεργά στη δημιουργία της νέας ομάδας».

Για τον Θόδωρο Καρυπίδη:

«Είδα έναν άνθρωπο με πάθος και διάθεση να φτιάξει μια μεγάλη ομάδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτές τις μέρες δούλευα από τις εννιά το πρωί μέχρι τις εννιά το βράδυ και ο πρόεδρος ήταν συνεχώς παρών. Θέλει μια ομάδα που θα δίνει πράγματα στον κόσμο και να νιώθει γεμάτος και ο ίδιος βλέποντάς τη».

Για τις ακαδημίες:

«Είναι πάθος μου να δουλεύω με νεαρούς παίκτες. Όταν ήμουν στη Θέλτα τη δεύτερη σεζόν, που ανέβηκε κατηγορία ήρθαν στην ομάδα οχτώ ποδοσφαιριστές από την ομάδα Νέων, μέσα σε αυτούς ο Ιάγο Άσπας, που είναι στην εθνική Ισπανίας για το Μουντιάλ, και ο Σάντι Μίνα της Βαλένθια. Δυο φορές τον μήνα είχαμε συνάντηση με τους προπονητές ακαδημιών για να τους περάσω τη φιλοσοφία μου. Δεν ξέρω αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα στον Άρη αλλά θα το ήθελα πολύ».

Για το αν ενδιαφέρεται η ομάδα για την απόκτηση του Αρνάιθ, όπως ακούστηκε:

«Δεν θα ήθελα να μιλήσω με ονόματα, συζητάω με όλο το ισπανικό ποδόσφαιρο για να έρθουν παίκτες υψηλού επιπέδου, αν δεν μπορέσει να γίνει αυτό θα πάμε σε πιο χαμηλό. Η περίπτωση του Αρνάιθ είναι μάλλον ανέφικτη, προέρχεται από επέμβαση στη Γερμανία και θα επιστρέψει σε τρεις με τέσσερις μήνες, οπότε δεν ενδιαφέρει τον Άρη».

Για το αν το επιπλέον άτομο που θα προσληφθεί στο τεχνικό τιμ θα είναι από την πατρίδα του:

«Ο μοναδικός Ισπανός θα είμαι εγώ. Θα ήθελα έναν ακόμη άνθρωπο στο τιμ που να έχει συναίσθηση του τι είναι Άρης και να δίνει περαιτέρω πληροφορίες για την ομάδα και τη λειτουργία της».

Για την προετοιμασία:

«Το πρώτο στάδιο προετοιμασίας θα γίνει στην Ελλάδα και στο βουνό. Το πιο σημαντικό είναι να υπάρχει καλό γήπεδο, δεν ενδιαφέρομαι τόσο για τη φυσική κατάσταση γιατί μπορείς να τη δουλέψεις με ασκήσεις. Γίνονται συζητήσεις σε τελικό στάδιο για προπονητικό κέντρο της Ολλανδίας και θέλω η ομάδα να δώσει τρία με τέσσερα φιλικά εκτός Ελλάδας».

Ο συνεργάτης του Πάκο Ερέρα, Τέλμο Ντε Αντρές, ανέφερε: «Με τον Πάκο Ερέρα γνωριζόμαστε από το 1995, όταν ήμασταν στη Μπαδαχόθ και στη συνέχεια στη Μέριδα. Είμαστε από την ίδια πόλη και η σχέση μας είναι επαγγελματική και φιλική, οπότε δεν είχα αμφιβολίες. Ο Άρης είναι ομάδα με πρεστίζ στην Ισπανία αλλά και άλλες χώρες. Αυτό φαίνεται από τον κόσμο και τα 40 άτομα που ήρθαν στη συνέντευξη Τύπου σήμερα. Οι πληροφορίες μου ήταν ότι πρόκειται για ομάδα ιστορική, με υπόβαθρο και μεγάλη. Μοιραζόμαστε την ίδια φιλοσοφία με τον Πάκο, να μη διαχωρίζεται δηλαδή η φυσική κατάσταση από την υπόλοιπη προπόνηση, αλλά να γίνεται συνδυασμός του τακτικού και αγωνιστικού κομματιού με αυτή».

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ