ΑΡΗΣ

Έκλεισε τα 98 του χρόνια ο Άρης

Έκλεισε τα 98 του χρόνια ο Άρης
Έκλεισε τα 98 του χρόνια ο Άρης

Το πρωί της Κυριακής πραγματοποιήθηκε στο Αλεξάνδρειο η "Γιορτή του Άρη" για τα 98 χρόνια ζωής του συλλόγου.

Ο Άρης Θεσσαλονίκης συμπλήρωσε ανήμερα της 25ης Μαρτίου τα 98 χρόνια ζωής και πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Αλεξάνδρειο η «Γιορτή του Συλλόγου».

Κι αν η παρουσία του κόσμου δεν ήταν η αναμενόμενη το παρόν έδωσαν μέλη όλων των διοικήσεων των τμημάτων του συλλόγου αλλά και αθλητές αυτών.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Άρη Βασίλης Ψηφίδης που ήρθε από την Αμερική, ο πρώην πρόεδρος Μιχάλης Ζορπίδης και η ομάδα βόλεϊ ανδρών του 1997 για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

« Είναι μεγάλη μου τιμή που βραβεύτηκα σήμερα. Ούτε στα όνειρα μου θα μπορούσα να το φανταστώ. Ο Άρης δεν με ξέχασε και φυσικά δεν θα μπορούσε να με ξεχάσει καθώς κάθε χρόνο είμαι ανάμεσα στους Αρειανούς.

Εύχομαι η ομάδα να τα χιλιάσει. Στα 100 να θυμηθεί ποιους να βραβεύσει και οι αθλητές του συλλόγου να σκεφτούν όχι τι έχει κάνει ο Άρης για αυτούς αλλά τι έχουν κάνει αυτοί για τον Άρη», υποστήριξε στις δηλώσεις του ο Βασίλης Ψηφίδης.

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, Γιάννης Δαμιανίδης, υπογράμμισε: « Σήμερα, όλο εμείς που θεωρούμε τον Άρη σπίτι και έχουμε γεννηθεί μέσα στο σύλλογο νιώθουμε ιδιαίτερη χαρά.

Κάθε χρόνο η γιορτή του Άρη δείχνει πολλά πράγματα, τουλάχιστο στη συνείδηση και την αντίληψη μας. Έτσι θα πρέπει να λειτουργούμε για να φτάσουμε τα 99, τα 100 και όχι μόνο.

Τα 98 χρόνια μας βρίσκουν σε δύσκολες στιγμές. Η οικονομική κατάσταση στη χώρα είναι η χειρότερη των τελευταίων ετών. Αυτό το οποίο θα πρέπει κατά τη γνώμη μου να κάνουμε όλοι είναι να συσπειρωθούμε όσο το δυνατόν περισσότερο και να μπορέσουμε την οικονομική λαίλαπα.

Πρέπει να είμαστε σοβαροί και σε αυτά που λέμε και κάνουμε και όσον αφορά το μπάσκετ, να εκμεταλλευτούμε τον χρόνο γιατί δεν έχουμε πολύ. Εγώ είμαι αισιόδοξος όταν υπάρχει κλίμα Αρειανοσύνης και συνεργασίας. Αν ο καθένας κοιτάει τον εαυτό του, τότε δεν θα υπάρχει αποτέλεσμα».

Ο αρχηγός της ομάδας μπάσκετ του Άρη, Χρήστος Ταπούτος, δήλωσε: « Εύχομαι ο σύλλογος να συνεχίσει να φέρνει επιτυχίες στον κόσμο. Ο Άρης είναι από τις πιο ιστορικές ομάδες της Ελλάδας και της Ευρώπης. Έχει φέρει πολλούς τίτλους.

Έχει κάνει έναν ολόκληρο λαό την δεκαετία του ’80 να ασχολείται με τον Άρη και το μπάσκετ. Ελπίζω κάποια στιγμή να μπορέσει να το ξανακάνει και να ξεπεράσει τα οποία προβλήματα έχει σε όλα τα τμήματα».

Ο πρώην πρόεδρος του Άρη, Μιχάλης Ζορπίδης, δήλωσε: « Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα. Όταν η οικογένεια του Άρη σε βραβεύει, πάει να πει ότι αναγνωρίζει αυτά που προσέφερες. Ευχαριστώ την διοίκηση του ΑΣ για την προσπάθεια που κάνει και την αναγνώριση των υπηρεσιών που προσέφερα όλα αυτά τα χρόνια.

Εκείνη η ομάδα που είχε ο Άρης στο βόλεϊ άφησε εποχή. Αλλά ήταν και μια εποχή που αγαπούσαμε το βόλεϊ. Ήταν η ζωή μας», με το «βαρύ πυροβολικό» εκείνης της ομάδας του Λιούμπο Γκάνεφ να δήλωσε: « Νιώθω πολύ όμορφα καθώς έχω όμορφες αναμνήσεις από τη Θεσσαλονίκη και είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι και πάλι εδώ.

Θυμάμαι την πολύ καλή ομάδα που είχαμε τότε. Ήμασταν μια οικογένεια και νιώθαμε τον κ. Χαριτωνίδη σαν πατέρα μας. Και για αυτούς ακριβώς τους λόγους πήραμε το πρωτάθλημα».

Όσο δε για τον προπονητή της, Κώστα Χαριτωνίδη, τόνισε: «Μια πόλη η Θεσσαλονίκη έχει ομάδες που έχουν φτάσει τα 100 χρόνια με τόσο μεγάλη προσφορά στην αθλητική νεολαία, όπως ο Άρης. Και μιλάμε για προσφορά σε όλα τα αθλήματα.

Το πρωτάθλημα που κατέκτησε ο Άρης στο βόλεϊ το 1997 ήταν κάτι το πρωτοπόρο, γιατί ήταν η πρώτη ομάδα που το πήρε μετά τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και έχει πολύ μεγάλη σημασία γιατί κερδίθηκε μέσα από μια διαδικασία υπομονής και επιμονής. Μια διαδικασία που τα περισσότερα παιδιά ήταν από τα σπλάχνα του συλλόγου, κάτι που δεν το βλέπουμε σήμερα και οι εποχές ορίζουν να το ξαναδούμε αυτό.

Με αφορμή αυτή την τιμητική βράβευση, θέλω να πω ότι σε ομάδες και αν δούλεψα, αυτό που κατορθώσαμε με τον Άρη, να έχουμε δηλαδή ένα δεμένο σύνολο με άτομα που αγαπούν το άθλημα, δεν το έχω δει. Είναι μοναδικό και θέλω να τους ευχαριστήσω για αυτό το πράγμα».

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ