ΑΡΗΣ

Αθανασιάδης: "Λύση μετά από πολλή συζήτηση"

Αθανασιάδης: "Λύση μετά από πολλή συζήτηση"
INTIME SPORTS

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Αθανάσιος Αθανασιάδης, τοποθετήθηκε με αφορμή την πρόταση που δέχτηκε ο Σέρχιο Κόκε από ομάδα του MLS – σύμφωνα με πληροφορίες το Χιούστον, αλλά και την επιθυμία του Ισπανού να αποχωρήσει από τον σύλλογο.

Στην αρχική του τοποθέτηση στον ΑΡΗΣ FM 92,8 είπε: « Συνεκλήθη Διοικητικό Συμβούλιο, παρουσία όλων των μελών. Οι φορείς του Άρη επίσης ήταν παρόντες και εξετάστηκε ένα αίτημα που όλως αιφνιδίως μεταφέρθηκε από την πλευρά του Κόκε.


Ο ποδοσφαιριστής θεώρησε ότι έκλεισε ο κύκλος του στην ομάδα. Επίσης, ήταν δεδομένη η κατάσταση της σωματικής του υγείας, καθώς όπως όλος ο κόσμος γνωρίζει, έπαιξε με κάποιο ρίσκο στον αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου.

Εξέφρασε την επιθυμία να του δοθεί η ευκαιρία να πάει να δοκιμαστεί ως δανεικός σε μια ομάδα των ΗΠΑ, κάτι που αρνηθήκαμε ως Άρης, διότι τη δεδομένη στιγμή δεν μπορούσαμε να συναινέσουμε σε κάτι τέτοιο.


Η επομένη λύση που ήταν εφικτό να πραγματοποιηθεί, ήταν να λυθεί η συνεργασία μας, κάτι που εξετάζεται. Αυτή τη στιγμή, οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη», για να συνεχίσει: « Το δεδομένο είναι ότι είμαστε σε μια διαδικασία, ώστε η ΠΑΕ Άρης και ο ποδοσφαιριστής να απεμπλακούν αμοιβαία από το εναπομείναν συμβόλαιο.

Το θέμα τον οικονομικών ανταλλαγμάτων έχει συμφωνηθεί, απλώς μένει να διευθετηθούν κάποιες λεπτομέρειες, ώστε να φτάσουμε σε ένα αποτέλεσμα μετά από πολύ συζήτηση, παρόντων όλων των μελών του ΔΣ αλλά και των φορέων του Συλλόγου.


Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Με τον τρόπο λειτουργίας μας, υποστηρίζουμε τη δομή και τους θεσμούς μας και προσπαθούμε για το καλύτερο της ομάδας. Όλοι πρέπει να είναι ενημερωμένοι, να πουν τη γνώμη τους και να ληφθεί μια απόφαση.


Μόλις προέκυψε το συγκεκριμένο ζήτημα, ήρθε αμέσως ο κ. Τσιώλης για να ενημερωθεί. Μίλησε με τον Κόκε και έδωσε τη συγκατάθεσή του για τη λύση της συνεργασίας με τον παίκτη. Δεν μπορούμε να κρατήσουμε κάποιον που δεν έχει διάθεση και δεν είναι αφοσιωμένος στην ομάδα και τους στόχους της. Τη δεδομένη στιγμή και μετά από αυτά που μας είπε, αυτό δεν ήταν δυνατό να γίνει».


Για το αν είχε εκφραστεί το τελευταίο διάστημα από τον Κόκε κάποια επιθυμία αποχώρησής του από την ομάδα, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης ανέφερε: « Δεν υπήρχε κάτι τέτοιο. Ο ποδοσφαιριστής έχει μια πρόταση από ένα Πρωτάθλημα, στο οποίο οι ημερομηνίες είναι διαφορετικές.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο τελικό στάδιο των μεταγραφών, η περίοδος των οποίων λήγει στις 15 Απριλίου. Είναι μια πρόταση που ήρθε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, δελεαστική για τον ποδοσφαιριστή - για τους δικούς του λόγους.


Ο Κόκε μάς εξέφρασε έντονα την επιθυμία του να την κάνουμε αποδεκτή. Δεν μπορούσαμε να επιμείνουμε, παρότι προσπαθήσαμε. Αρνηθήκαμε την προοπτική να του επιτρέψουμε να πάει στις ΗΠΑ για ένα χρονικό διάστημα στο οποίο δεν θα μπορούσε να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ομάδα».


Όσον αφορά τον σχεδιασμό της ομάδας μετά από την αποχώρηση του Κόκε, τόνισε: « Η διαδικασία αυτή θα πραγματοποιηθεί όπως γίνεται κάθε χρόνο. Ο σχεδιασμός και η δημιουργία δεν σταματάει ποτέ σε μια ανώνυμη εταιρία.


Σε συνεργασία με τον προπονητή, αξιολογούμενων των αποτελεσμάτων και των δεδομένων της φετινής χρονιάς, θα πραγματοποιήσουμε τον σχεδιασμό της ομάδας, στοχεύοντας πάντα στη μέγιστη αγωνιστική ισχύ με το ανάλογο οικονομικό κόστος, στο οποίο φυσικά μπορούμε να αντεπεξέλθουμε».


Τέλος, μιλώντας για τον κρίσιμο αγώνα του Άρη με την Ξάνθη (17/04, 19:00), σχολίασε: « Εμείς θα πάμε στην Ξάνθη για να πάρουμε τη νίκη, με τη μεγίστη ένταση και την πιστή για το θετικό αποτέλεσμα. Η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση. Δυστυχώς, όμως, δεν εξαρτάται μόνο από εμάς η είσοδος στα πλεί οφ. Ευελπιστούμε με τη λήξη των αγώνων να πετύχουμε τον στόχο μας».

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ