ΑΡΗΣ

Άρης από Super League

Άρης από Super League

Το χτίσιμο του Άρη για τη νέα αγωνιστική περίοδο και την επίτευξη του βασικού στόχου έχει ξεκινήσει. Της ανόδου από τη Football League στη Super League με το ρόστερ που δημιουργεί ο Νίκος Αναστόπουλος να θυμίζει εν πολλοίς τη μεγάλη κατηγορία.

Ο Άρης μετά από τρία χρόνια απουσίας του θέλει να επιστρέφει στη φυσική του θέση. Στη Super League. Στο πρώτο τη τάξει πρωτάθλημα της χώρας αφήνοντας πίσω του και τη Football League την προσεχή αγωνιστική περίοδο μετά από τη διετή παρουσία του στη Γ΄ Εθνική. Ήδη ωστόσο πνέει αέρας της μεγάλης κατηγορίας στις τάξεις της ομάδας της Θεσσαλονίκης, τόσο στη διοίκησή της και στο τεχνικό τιμ με το ρόστερ που δημιουργεί ο Νίκος Αναστόπουλος όσο και στον απαιτητικό κόσμο που διψάει ίσως περισσότερο από κάθε άλλον για την επιστροφή.

Μετά τις πρώτες μέρες στη Θεσσαλονίκη έπειτα από την "πρώτη" στο "Κλεάνθης Βικελίδης" ο "Αλενατόρε" πήρε τους "εκλεκτούς" του και μετακόμισαν στο Καρπενήσι. Εκεί όπου ήταν προγραμματισμένο να μπουν οι πρώτες και ουσιαστικές βάσεις του Άρη της νέας αγωνιστικής περιόδου. Αυτές που θα επιτρέψουν στους "κίτρινους" να καθαρίσουν την υπόθεση "άνοδος" όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Ο Νίκος Αναστόπουλος γνωρίζει πως η Football League μόνο για μία εύκολη κατηγορία δεν πρόκειται. Γι' αυτό και έχει φροντίσει να είναι πολύ προσεκτικός στις μέχρι στιγμής επιλογές του. Επιλογές που χαρακτηρίζονται από ποδοσφαιριστές με εμπειρία από τη Super League και συνάμα από αυτή της Football League σε συνδυασμό με γνώση του τι εστί Άρης, τους βάρους της φανέλας και της πίεσης των απαιτήσεων.

Οι αλλαγές στο ρόστερ που πέτυχε την άνοδο στη Football League από τη Γ΄ Εθνική ήταν επόμενο να υπάρξουν και να είναι αρκετές. Ωστόσο, παρέμεινε ένας κορμός που έχει να κάνει κυρίως με την αμυντική γραμμή του Άρη. Αυτήν πάνω στην οποία ο Νίκος Αναστόπουλος θέλει να χτίσει την περαιτέρω λειτουργία της ομάδας του προς την επίτευξη των γκολ που σε συνδυασμό με καλή ανασταλτική λειτουργία θα δώσουν τις νίκες και τα τρίποντα της ανόδου στη Super League.

Τα γάντια στον Διούδη

Κι επειδή η αρχή είναι το ήμισυ του παντός ο "Αλενατόρε" επέλεξε ο βασικός του τερματοφύλακας να έχει γνώση και Super League αλλά και Άρη. Ο λόγος για τον Σωκράτη Διούδη που "επέστρεψε στο σπίτι του", όπως παραδέχθηκε στις δηλώσεις του. Ο διεθνής τερματοφύλακας που είχε φορέσει τη φανέλα του Άρη στη μεγάλη κατηγορία επέστρεψε έχοντας παραστάσεις από το πρωτάθλημα του Βελγίου με την Κλαμπ Μπριζ αλλά και μετά από μία γεμάτη και συνάμα πετυχημένη χρονιά στον Πανιώνιο. Κι όσο για τους δύο παρτενέρ του; Ο ένας που έχει αποκτηθεί έχει παραστάσεις από τη Super League και ο άλλος που εξετάζεται έχει παραστάσεις από τη Football League. Ο λόγος για τον Αλέξανδρο Αναγνωστόπουλο αφήνοντας πίσω του τον Παναθηναϊκό και όσο για τον τρίτο της παρέας οι συζητήσεις συνεχίζονται.

Από τον Νέτο στον Μπούρμπο

Στην άμυνα του Άρη παραμένοντες και νεοφερμένοι γνωρίζουν πολύ καλά τι θα πει Super League. Καταρχήν επέστρεψε ένα ακόμη από τα αγαπημένα παιδιά της κερκίδας του Άρη. Ο Βραζιλιάνος Ντάρσι Νέτο που ήταν από τους πρωταγωνιστές της πορείας του Άρη στο Europa League και έχει αγωνιστεί στη μεγάλη κατηγορία μετά τον Άρη στη Βέροια.

Επιστροφή μετά από έξι μήνες και για τον Ραούλ Μπράβο μετά το σύντομο δεύτερο πέρασμά του τη φορά αυτή ενός εξαμήνου στη Βέροια. Ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός εκτός των άλλων και της εμπειρίας του στη Super League έχει γεύση και από το Champions League. Εκεί όπου έχει αγωνιστεί και με τη φανέλα του Ολυμπιακού που είχε αποτελέσει τον πρώτο του εν Ελλάδι σταθμό.

Κι επειδή στην προκειμένη περίπτωση στους δύο ο τρίτος χωρεί, εμπειρία Super League έχει και ο Χρήστος Μπούρμπος (ΠΑΣ Γιάννινα, ΑΕΚ, Κέρκυρα, Ηρακλής, ΟΦΗ και Παναθηναϊκός). Από τις πρώτες επιλογές του Νίκου Αναστόπουλου δεδομένου ότι είχαν συνεργαστεί στο παρελθόν στον ΟΦΗ. Μάλιστα ο πρώην αμυντικός του Παναθηναϊκού είχε αποτελέσει και την πρώτη μεταγραφή του Άρη.

Γνώστες του τι εστί Super League και οι παραμένοντες Νίκος Τσουμάνης και Χρήστος Ιντζίδης, έστω και αν οι συζητήσεις με τον δεύτερο χρειάστηκαν κάποιες μέρες. Κάτι που σημαίνει ότι δίπλα τους δεν θα έχει πρόβλημα και ο Στέφανος Ντόγος με τις δικές του εικόνες από την Βέροια.

Η παραμονή Τάτου και οι Ανάκογλου - Μιλούνοβιτς

Ένα σίριαλ που είχε αίσιο τέλος για τον Άρη ήταν αυτό της παραμονής του Ανδρέα Τάτου (Ατρόμητος, Ολυμπιακός, Άρης και Βέροια). Ο έμπειρος μέσος καλείται σε ρόλο οργανωτή να οδηγήσει την ομάδα της Θεσσαλονίκης στην επίτευξη του στόχου της ανόδου της στη Super League. Εκεί όπου φόρεσε τη φανέλα της. Δεν θα είναι ωστόσο μόνος του αφού αποκτήθηκε ο Δημήτρης Ανάκογλου (Πανσερραϊκός, ΑΕΚ και Βέροια). Ο 24χρονος Σερραίος είχε παίξει αυτόν τον ρόλο πριν από δύο χρόνια, την αγωνιστική περίοδο 2014-2015, στην ΑΕΚ με την οποία αγωνίστηκε στη μεγάλη κατηγορία την χρονιά που ολοκληρώθηκε στο πρώτο της μισό και στο δεύτερο με τη Βέροια.

Τους δύο θα κληθεί να πλαισιώσει το τελευταίο μέχρι στιγμής μεταγραφικό απόκτημα του Άρη. Ο Λούκα Μιλούνοβιτς που άφησε πίσω του τον Πλατανιά με τον οποίο αγωνίστηκε στη Super League, αλλά και ο 33χρονος Ισπανός μέσος Αντρέου Γκεράο. Στο χώρο της μεσαίας γραμμής ο Άρης διαθέτει τρεις ακόμη ποδοσφαιριστές που γνωρίζουν τη Super League. Τον Βασίλη Ρόβα που επέστρεψε, τον Πασχάλη Βουτσιά αλλά και τον Μάρκο Ντούνη στη δεύτερή του χρονιά ο οποίος προ διετίας είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα της Football League με την ΑΕΚ.

Κίνηση ματ με Ίλιτς

Ο χώρος στον οποίο ο Άρης έπρεπε να κάνει και έκανε την υπέρβασή του ήταν με την απόκτηση του Μπράνια Ίλιτς. Του Σέρβου πρώην έμπειρου επιθετικού του ΠΑΣ Γιάννινα τα τέσσερα τελευταία χρόνια από το 2012 που καλείται να δώσει τη δική του σφραγίδα στη γραμμή κρούσης των "κιτρίνων". Κοντά του ο Μπάμπης Παυλίδης με τις δικές του εικόνες από τη Super League όπως τις αποκόμισε στη Βέροια αλλά και ο διψασμένος Αντώνης Καπνίδης σε συνδυασμό με την άγνοια κινδύνου του Γκαέλ Ν΄Λουντούλου.

Η σειρά του κόσμου

Με τις μεταγραφές του Άρη ωστόσο να μην έχουν ολοκληρωθεί, με τις ματιές να παραμένουν σε ποδοσφαιριστές επιπέδου Super League, η διοίκηση της ομάδας περιμένει να υπάρξει η επιβράβευσή της από τους φίλους της ομάδας.

Μετά την πρώτη τονωτική εικόνα στην "πρώτη" στο "Κλεάνθης Βικελίδης" ο Θόδωρος Καρυπίδης με τους συνεργάτες του ευελπιστούν σε σημαντική διάθεση εισιτηρίων διαρκείας.

Αυτών που θα αποτελέσουν τη βάση του μπάτζετ που έχει οριοθετηθεί για την επίτευξη του στόχου της ανόδου στη Super League αλλά και διορθωτικών κινήσεων που όπως συνηθίζεται θα χρειαστούν στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ