ΑΡΗΣ

Αναστόπουλος: "Πρέπει να φτύσεις αίμα"

Αναστόπουλος: "Πρέπει να φτύσεις αίμα"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Νίκος Αναστόπουλος μίλησε στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε της ισοπαλίας του Άρη με τον Αιγινιακό για το στόχο της ανόδου στη Super League και όχι μόνο. Στήριξη από τον Θόδωρο Καρυπίδη στον "Αλενατόρε".

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Νίκος Αναστόπουλος στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε της ισοπαλίας με τον Αιγινιακό στο "Κλεάνθης Βικελίδης" ακόμη και ο Άρης είχε κερδίσει στην Καρδίτσα την Αναγέννηση και στην έδρα του τον Αιγινιακό δεν θα είχε εξασφαλίσει την άνοδό του στη Super League που είναι και ο στόχος του. Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε εφ΄ όλης της ύλης την ίδια ώρα που χαίρει της απόλυτης στήριξης του ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ Θόδωρου Καρυπίδη όπως αυτή εκφράστηκε μέσω γραπτής του δήλωσης στην ιστοσελίδα της.

Ο Νίκος Αναστόπουλος παραμένει κανονικά στον πάγκο του Άρη με τον Θόδωρο Καρυπίδη να τον εμπιστεύεται απόλυτα και ότι με την εμπειρία του μπορεί να ανατρέψει προς το καλύτερο την εικόνα της ομάδας. Ωστόσο τα δύο επόμενα παιχνίδια, με τον Κισσαμικό στα Χανιά και στο "Κλεάνθης Βικελίδης" μέσα σε πέντε μέρες αποτελούν βαρόμετρο. Κάτι που σημαίνει ότι καταρχήν το 2 στα 2 αποτελεί μονόδρομος ώστε να επανέλθει η ηρεμία εν όψει της συνέχειας. Με τον τρόπο αυτό ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Άρης βάζει τέλος στην όποια φημολογία περί των Άκη Μάντζιου, Νίκου Παπαδόπουλου και Αλέκου Βοσνιάδη.

Εν τω μεταξύ ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Θόδωρος Καρυπίδης, έκανε την παρακάτω δήλωση στήριξης στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ στο πρόσωπο του Νίκου Αναστόπουλου και διαψεύδει κάθε σενάριο αντικατάστασης.

"Σε κανέναν μας δεν υπάρχει ικανοποίηση μετά τη σημερινή ισοπαλία, όμως θέλω να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα και δεν πρόκειται να επανέλθω ξανά.

Ξέρουμε πολύ καλά ποιες είναι οι δυνατότητες της ομάδας μας και οι δύο ισοπαλίες στο ξεκίνημα δεν κλονίζουν την εμπιστοσύνη μας.

Ο προπονητής μας Νίκος Αναστόπουλος ξέρει τι πρέπει να κάνει και θα το κάνει. Με αυτόν ξεκινήσαμε και με αυτόν θα προχωρήσουμε. Το λέω για πρώτη και τελευταία φορά. Ο Νίκος Αναστόπουλος απολαμβάνει της πλήρους εμπιστοσύνης μου.

Το πρωτάθλημα βρίσκεται στο ξεκίνημά του και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η ομάδα σύντομα θα βρει το δρόμο της. Δεν συντρέχει λόγος για πανικό σε κανέναν. Αυτό που χρειάζεται είναι ψυχραιμία και στήριξη απ’ όλους".

Κι όσο για τη Συνέντευξη Τύπου; Ο προπονητής του Άρη Νίκος Αναστόπουλος είχε δηλώσει:

"Ξεκινάω από το γεγονός, πως ο Άρης με τη μεγάλη ιστορία που έχει στόχο την άνοδο. Όταν ο Καρυπίδης ανέλαβε, όλοι μαζί έχουμε αυτό το σκοπό. Για να το πετύχουμε χρειάζεται επιμονή και υπομονή.

Δεν παίζουμε μόνοι μας. Υπάρχουν ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο. Παίζοντας και με τον Άρη, έχουν ένα έξτρα κίνητρο. Δεν θέλω να δικαιολογήσω τα αδικαιολόγητα. Δεν θέλω να πω για το σημερινό ματς. Κάνω μία απλή ερώτηση.

Δεχθήκαμε ένα γκολ κόντρα στη ροή, δεν το παρατήσαμε. Παλέψαμε. Στο δεύτερο ημίχρονο, αμφιβάλλω αν παίχτηκε ποδόσφαιρο. Κι αν κερδίζαμε σήμερα, πήραμε την κατηγορία; Όχι βέβαια. Ξέρουμε ποια είναι η απόδοσή μας και τι θα βελτιώσουμε.

Έχουμε παίξει δύο επίσημα και να κάνουμε αγγέλους. Βλέπουμε ομάδες με 10 παιχνίδια, ρυθμό και πέφτουν σε γκέλα. Δεν θέλω να δικαιολογήσω τίποτα. Τι εστί Άρης το ξέρω την πρώτη φορά. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι από τη μία μέρα στην άλλη δεν γίνεται η άνοδος. Θα πάμε να παίξουμε ένα δύσκολο παιχνίδι το Σάββατο.

Καμία σχέση ο Αιγινιακός του Κυπέλλου με το σημερινό. Οι αντίπαλοι έχουν κι ένα έξτρα κίνητρο. Δεν ζητάω να κριθούμε με επιείκεια. Είμαστε Άρης και πρέπει να κερδίζουμε. Δεν μπορούμε να κάνουμε 32 νίκες. Όταν ήρθα το 2006 είχαμε στραβά αποτέλεσμα.

Δεν ψάχνω για δικαιολογίες. Είναι σαν να έχω σπάσει το ένα χέρι και να με ρωτάτε πόσα έχω. Τι θα πω; Ένα; Αφού δύο έχω…".

Για το χαμένο πρώτο ημίχρονο είπε: "Θα το λύσουμε. Τι να κάνουμε; Να το βρούμε από τον Θεό. Αν μία ομάδα είχε σήμερα τις ευκαιρίες χωρίς να παίξει τη μεγάλη μπάλα, είμαστε εμείς. Δεν ψάχνουμε δικαιολογίες, τις σιχαίνομαι. Για να κερδίσεις τον Αιγινιακό και κάθε ομάδα που έρχεται εδώ, πρέπει να φτύσεις αίμα. Δεν το βιώσατε στη Γ΄Εθνική;

Ο παίκτης του 7 με τον Άρη θα παίξει για 10. Εμείς πρέπει να παίξουμε στο 11. Μόνο με τη φανέλα δεν γίνεται. Ξέρουμε τι φταίει, αλλά θα το λύσουμε. Δύο παιχνίδια παίξαμε ρε παιδιά".

Για το εύκολο γκολ τόνισε: "Θα το λύσουμε! Δεν βλέπω άλλο πρόβλημα. Η εποχή της φανέλας πέρασε".

Για την ένταση με Τζεμπούρ είπε: "Δεν ξέρω με λεπτομέρειες…".

Για το ποιο είναι το πλάνο για Τάτο και Ίλιτς και τι τον κάνει να αισιοδοξεί ότι θα αλλαξει η κατάσταση τόνισε: "Είδαμε τους πρωταθλητές των φιλικών να δυσκολεύεται. Αν κάνεις κριτική υπάρχει προηγούμενο, γιατί αυτοί έπαιξαν 10 ματς, εμείς τρία. Αν δεν κερδίζουμε υπάρχει θέμα. Ο Τάτος και ο Ίλιτς εναλλάσσονται θέσεις, όπως και ο Ανάκογλου. Όλο αυτό το πακέτο θέλει και λίγο χρόνο. Με ακούσατε να ζητάω πίστωση χρόνου; Είναι ο Άρης νέα ομάδα; Δεν ζήτησα ποτέ χρόνο. Δεν γίνεται σε αυτές τις ομάδες".

Για την προετοιμασία σχολίασε: "Ο καθένας ξέρει τον ρόλο του. Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες. Βεβαίως είχαμε τον χρόνο. Είναι θέμα γενικό της κατηγορίας. Πόσο μάλλον στη Β΄Εθνική. Εδώ το βλέπουμε στη Super League. Χρειάζεται υπομονή, δεν γίνεται σαν Άρης, να δώσουμε δικαιώματα. Δεν πρέπει να διαλύσουμε για το αποτέλεσμα".

Για το πρόστιμο στους ποδοσφαιριστές που ακολούθησε της ισοπαλίας στην Καρδίτσα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος: "Αυτή τη στιγμή δεν είναι το θέμα μας. Έχουμε χρόνο και καιρό να το συζητήσουμε. Όλα έρχονται στην ώρα τους. Εμείς θα κριθούμε στις 10 Ιουνίου.

Αν μείνουμε πίσω βαθμολογικά, εγώ πρώτος θα σας πω ότι έχουμε θέμα. Αν κάποιος νομίζει ότι αν κερδίζαμε αυτά τα δύο ματς θα παίρναμε την άνοδο, να μας το πει. Θέλουμε ηρεμία, ψυχραιμία και δουλειά. Θα γίνει ο στόχος μας. Θα διαλύσουμε;".

Κι όσο για τον Ανδρέα Τάτο υπογράμμισε: "Θέλαμε να κερδίσουμε, αλλά δεν έμπαινε η μπάλα μέσα...".

Για τις αποδοκιμασίες του κόσμου είπε: "Στις μεγάλες ομάδες υπάρχει πίεση, άγχος και στρες. Μετά από 20 αγωνιστικές, να δω τι θα λένε κάποιοι. Και το ξύλο μέσα στο πρόγραμμα είναι".

Για το γεγονός ότι ο Άρης δυσκολεύεται στο σκοράρισμα τόνισε: "Δεν βάζουμε γρήγορα γκολ. Από εκεί και πέρα δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις κλειστές άμυνες. Τότε γίνονται πολύ δύσκολα τα πράγματα για εμάς".

Για την κριτική που δέχεται η ομάδα σημείωσε: "Κριτική πάντα θα γίνεται. Το θέμα είναι να την κάνεις μετά από δέκα ματς, όχι από το πρώτο. Ξέρω που είμαι, δεν είμαι βλάκας. Η ομάδα έχει στόχους. Εμείς δεν τα καταφέρουμε, αλλά το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει".

Για την ένταση με τον Τζεμπούρ κατέληξε: "Αυτά συμβαίνουν. Το θέμα έχει τελειώσει και όλα καλά".

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ