ΑΡΗΣ

Αναστόπουλος: "Στο... πετσί μου ο πρωταθλητισμός"

Αναστόπουλος: "Στο... πετσί μου ο πρωταθλητισμός"
Αναστόπουλος ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Νίκος Αναστόπουλος μίλησε για τον ξεκαθάρο στόχο του πρωταθλητισμού στη Football League με τον Άρη, επεσήμανε ότι στην ομάδα του μισούν την ήττα, ενώ αναφέρθηκε στην ταχύτητα που θα χαρακτηρίζει το νέο σύνολο.

Η προετοιμασία του Άρη στο Καρπενήσι ολοκληρώθηκε και ο Νίκος Αναστόπουλος έκανε τον απολογισμό του βασικού σταδίου. Επεσήμανε ότι η ομάδα θέλει να κερδίζει κάθε ομάδα στο νέο πρωτάθλημα, ότι «μισούμε την ήττα», ενώ απάντησε σε ερώτηση για το ότι κατηγορήθηκε πως έβαζε πλάτες στον Θόδωρο Καρυπίδη.

- Κόουτς οι εντυπώσεις του από τη δουλειά που έγινε στο Καρπενήσι αυτές τις δυο εβδομάδες;

"Είμαι αρκετά ικανοποιημένος για τη δουλειά που έγινε στο στάδιο. Αυτό που είναι κάτι που θα βάλει τις βάσεις για να έχουμε διάρκεια μέσα στη χρονιά. Ξεκαθαρίζω όμως ότι η προετοιμασία δεν τελείωσε εδώ, αλλά θα συνεχιστεί στο Ρύσιο και καθ΄ όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος".

- Τι είναι αυτό που κρατάς από την παραμονή στο Καρπενήσι και τι πρέπει να βελτιώσει η ομάδα από εδώ και πέρα;

"Το πιο βασικό είναι ότι υπήρχε διάθεση. Είμαστε και ένα επίπεδο καλύτερα από πέρσι κυρίως όσον αφορά τους παίκτες που ήταν από πέρσι και παρέμειναν στην ομάδα. Γιατί μην ξεχνάμε ότι πέρσι δεν κάναμε καθόλου προετοιμασία. Σήμερα αν δεν είσαι πρώτα από όλα αθλητής δεν μπορείς να έχεις και απαιτήσεις. Είμαστε ομάδα με υψηλούς στόχους και πρέπει να δουλεύουμε με τους ανάλογους ρυθμούς".

- Ήρθαν ήδη στο Καρπενήσι τρεις νέοι παίκτες. Τι άλλο να περιμένουμε όσον αφορά τις προσθήκες στο ρόστερ;

"Θέλουμε κάποιες προσθήκες ακόμη αλλά να είναι ουσιαστικές και να βοηθήσουν εκεί που έχουμε ανάγκη και θέλουμε. Για αυτό και ήμαστε λίγο σχολαστικοί στην υλοποίησή τους. Όταν συμφωνούμε με κάποιον, τότε θα ανακοινώνεται γιατί μια μεταγραφή ολοκληρώνεται μόνο όταν πέφτουν οι υπογραφές".

- Ποια θα είναι η φιλοσοφία της ομάδας του Νίκου Αναστόπουλου που φέτος θα βάλει τη σφραγίδα του;

"Η ομάδας καταρχάς δεν είναι δικιά μου. Ένα βασικό στοιχείο στο οποίο δίνει πολύ μεγάλη σημασία είναι η ταχύτητα. Αν δεν έχεις ταχύτητα δεν μπορείς να παίξεις στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Τον αργό δεν μπορείς να τον κάνεις γρήγορο, όσο και αν δουλεύεις. Η τεχνική διορθώνεται. Ένα σημείο που έχουμε ρίξει το βάρος είναι αυτό και βλέπετε ότι και οι επιλογές που προσπαθούμε να κάνουμε είναι με παίκτες που είναι γρήγοροι και παίζουν δυο θέσεις. Θέλω να ήμαστε μια ομάδα που να έχει ταχύτητα και να μπορεί να πρεσάρει. Για να πρεσάρεις όμως πρέπει να έχεις και τους ανάλογους παίκτες και για αυτό επιλέγουμε παίκτες που να μπορούν να το κάνουν. Ένα σημαντικό κομμάτι είναι επίσης ότι θέλουμε να κερδίζουμε. Δεν προετοιμαζόμαστε για να ευχαριστήσουμε κάποιους αλλά για να κερδίζουμε τα παιχνίδια".

- Η περσινή χρονιά τι γεύση σου άφησε;

"Δεν θέλουμε να τη θυμόμαστε γιατί ήταν μια χρονιά βασανιστική. Ευτυχώς την καθαρίσαμε βάσει της αξίας και της ιστορίας του Αρη. Σημασία έχει τι είσαι σήμερα. Είναι μια κατηγορία αρκετά υποβαθμισμένη αλλά ευτυχώς εξασφαλίσαμε την άνοδο πολύ γρήγορα".

- Από την ποιότητα των παικτών που έρχονται και τη χρονική διάρκεια των συμβολαίων που υπογράφουν φαίνεται ότι δημιουργείται και ένας κορμός για του χρόνου. Είναι έτσι;

"Είναι αυτοσκοπός. Κάνουνε μια ομάδα με παίκτες που του χρόνου θα είναι μέσα στον κορμό οπότε οι προσθήκες θα είναι πιο λίγες γιατί μόνο έτσι μπορείς να χτίσεις μια ομάδα. Μια ομάδα δεν φτιάχνεται διώχνοντας κάθε καλοκαίρι 15 παίκτες ή παίρνοντας παίκτες που όπως λένε κάποιοι να γνωρίζουν την κατηγορία. Γιατί πέρσι οι παίκτες ήξεραν τη Γ΄ Εθνική. Οι φανέλες από μόνες τους δεν κερδίζουν".

- Τι στοιχεία θα πρέπει να έχει ο Άρης τη νέα σεζόν για να πάρει την κατηγορία;

"Πάντα κοιτάμε τι κάνουμε εμείς και όχι ο αντίπαλος. Ο στόχος μας είναι να κερδίζουμε κάθε Κυριακή. Αν είναι εφικτό θα το κάνουμε. Αν όχι τουλάχιστον θα προσπαθούμε να μην χάνουμε. Σαν νοοτροπία και ομάδα τη μισούμε την ήττα. Ήμαστε γεννημένοι για να κερδίζουμε. Ξέρουμε βέβαια από την πλευρά των αντιπάλων ότι όταν παίζουν με τον Άρη θα έχουν ένα έξτρα κίνητρο. Το ξέρουμε, το διαπιστώσαμε και πέρσι και επειδή ήμουν και το 2006 και παρά τις δυσκολίες τα καταφέραμε το ίδιο θα είναι και φέτος το σκεπτικό μας. Θέλουμε να κερδίζουμε ακόμη και στα φιλικά. Ο αντίπαλος θα πρέπει να ματώνει για να κόψει βαθμό από τον Άρη".

- Φέτος θα ασχοληθείτε πιο ενεργά και με την ομάδα Κ19 του Άρη που θα πάρει μέρος στο πρωτάθλημα;

"Το είχαμε επισημάνει από πέρσι αλλά δεν είχαμε τις δυνατότητες. Φέτος που τις έχουμε από το νόμο, θα ρίξουμε τι βάρος εκεί. Θα γίνει ένα νέο ξεκίνημα με παιδιά που θα ασχολούνται αποκλειστικά με αυτό. Όταν είσαι επαγγελματίας προπονητής και είσαι στον Αρη πρέπει μνα ασχολείσαι μόνο με αυτό. Από εβδομάδα θα καταστρώσουμε το τελικό πλάνο, θα υπάρχει επικοινωνία, θα υπάρχει ενιαίο σύστημα το οποίο θα παίζει η 1η ομάδα, ώστε εφόσον χρειαστεί να ανέβει ένα παιδί να είναι έτοιμο στο κομμάτι της τακτικής και να ενσωματωθεί. Βλέπετε και πέρσι καθ΄ όλη τη διάρκεια της σεζόν είχαμε δυο παιδιά από τη 2η ομάδα. Φέτος πήραμε άλλους δυο στην προετοιμασία ώστε να δίνουμε και στους μικρούς του Άρη ένα έξτρα κίνητρο, ότι η πόρτα της 1ης ομάδας είναι ανοιχτή. Αν μας το επιτρέπουν οι συνθήκες θα πηγαίνουμε να παρακολουθούμε είτε εγώ είτε οι συνεργάτες μου".

- Φεύγοντας κάποιοι παίκτες από την ομάδα σε κατηγόρησαν ότι έβαλες πλάτες στον Θόδωρο Καρυπίδη. Τι έχεις να απαντήσεις;

"Αφού υπήρχε μια δυσκολία τι έπρεπε να πω; Πηγαίνετε να κάνετε απεργίες; Όντως υπήρχε ένα οικονομικό θέμα αλλά είναι στη διακριτική ευχέρεια του καθενός αν το δέχεται ή όχι. Κάποια παιδιά το αποδέχτηκαν και κάποιοι άλλοι όχι. Εγώ σε αυτά που είπα στα αποδυτήρια ήμουν σαφής, ότι δεν θα πως ποιος φεύγει ή μένει αν δεν τακτοποιηθεί οικονομικά. Όταν είδα ότι η διαδικασία ήταν χρονοβόρα, την τελευταία εβδομάδα ειδοποίησα τους παίκτες ότι καθυστερεί η πληρωμή και να κοιτάξουν τι θα κάνουν. Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου. Είμαι όμως και ένας άνθρωπος που όταν εργάζομαι σε μια ομάδα πρέπει να προασπίζομαι τα συμφέροντα του συλλόγου, του προέδρου, της διοίκησης, του τεχνικού τιμ και των ποδοσφαιριστών. Το να πει κάποιος ότι δεν είμαι καλός προπονητής είναι θέμα δικό του. Δεν επιτρέπω στον οποιονδήποτε και θα παίρνει απαντήσεις αν προσπαθεί να διαστρεβλώσει την αλήθεια γιατί στην Ελλάδα αν δεν απαντάς θεωρείται αδυναμία ή ενοχή".

- Με τον Λοράν Ντεσό τι έγινε τελικά;

"Ο κ. Ντεσό ήρθε, είπαμε κάποια πράγματα, δεν είχε κάποια ιδιότητα ακόμη στην ομάδα, όλα ήταν υπό συζήτηση αλλά δεν ευδοκίμησε η συνεργασία. Να είναι καλά ο άνθρωπος δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα".

- Τι σημαίνει κόουτς για σένα Άρης;

"Ο Άρης είναι μέσα στους πέντε πρώτους συλλόγους της Ελλάδας. Είναι μια ομάδα που πρέπει πάντα να έχει υψηλούς στόχους. Αυτό που μένει στο ποδόσφαιρο δεν είναι το ωραίο ποδόσφαιρο ή οι καλοί παίκτες, που είχαν έρθει και καλοί παίκτες. Μένει στην ιστορία η ομάδα που κατακτά τίτλους. Ο κόσμος δεν σε θυμάται επειδή έπαιξες καλά. Από φέτος θα προσπαθήσουμε να μπούμε σιγά-σιγά σε αυτό το πνεύμα γιατί για να μπορείς να μεταδώσεις τον πρωταθλητισμό πρέπει να τον έχεις βιώσει. Εμένα ο πρωταθλητισμός είναι στο πετσί μου, στο δέρμα μου, τη νοοτροπία μου, επειδή το βίωσα ως ποδοσφαιριστής. Η νοοτροπίας μας θα είναι να κερδίζουμε με όποιον παίζουμε".

Photo credits: ACTION IMAGES

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ