ΑΡΗΣ

Αναστόπουλος: "Να επιστρέψουμε εκεί που αξίζουμε!"

Αναστόπουλος: "Να επιστρέψουμε εκεί που αξίζουμε!"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο προπονητής του Άρη, Νίκος Αναστόπουλος, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Το 10 το κακό" με τους Παντελή Διαμαντόπουλο και Γιάννη Φιλέρη.

Στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Το 10 το κακό" με τους Παντελή Διαμαντόπουλο και Γιάννη Φιλέρη, μίλησε ο τεχνικός του Άρη, Νίκος Αναστόπουλος.

"Δεν ταιριάζει με την ιδιοσυγκρασία του συλλόγου. Τουλάχιστον φέτος αυτή η ταλαιπωρία τελείωσε νωρίς. Είχαμε δείξει από την αρχή στο πρωτάθλημα ότι είμαστε το αφεντικό. Τουλάχιστον τέτοια εποχή του χρόνου να λέμε ότι ανεβήκαμε εκεί που ανήκουμε (σ.σ. στην Super League) και εκεί που πρέπει να είμαστε",υποστήριξε ο Νίκος Αναστόπουλος, δικαιολογώντας γιατί δεν πρέπει να λέμε συγχαρητήρια για την άνοδο του Άρη, από την Γ' Εθνική στην Football League.

Για την προετοιμασία που έκανε, λόγω του χαμηλού επιπέδου της κατηγορίας:

"Οι συνθήκες σε αυτές τις κατηγορίες είναι δραματικές. Δεν υπήρχε χορτάρι σε κάποια γήπεδα. Για παράδειγμα, σε ένα γήπεδο που ήταν να παίξουμε το χορτάρι ήταν καφέ! Έχετε δει καφέ χορτάρι έστω από φωτογραφία; Τι να πω για τα αποδυτήρια; Σε ένα γήπεδο ήταν σαν σάουνα, κατασκευασμένα από ξύλο. Η Γ' Εθνική είναι υποβαθμισμένη κατηγορία. Τα υποφερτά γήπεδα είναι μετρημένα.

Παρόλο που είχαμε να αντιμετωπίσουμε αυτές τις συνθήκες κατορθώσαμε από πολύ νωρίς να «καθαρίσουμε» την ιστορία αυτή. Σε όλες τις κατηγορίες το ποδόσφαιρο είναι ίδιο. Η ετοιμασία μας σαν Άρης ήταν σε υψηλό επίπεδο. Δεν κοιτούσαμε καμία ομάδα υποτιμητικά.

Με αυτή τη νοοτροπία μπήκε πέρυσι ο Άρης, αλλά και η ομάδα η περσινή δεν έχει καμία ομάδα με την φετινή. Το να μπαίνεις και να νομίζεις ότι θα πάρεις το παιχνίδι με την φανέλα ή το όνομα το έκανες πριν από 50 χρόνια. Πάντα όταν μία ομάδα παίζει απέναντι στον Άρη έχει να δείξει πράγματα, έχει κίνητρο σε αυτό το παιχνίδι".

Για το πως έβρισκες κίνητρα για να κρατήσει σε εγρήγορση τους παίκτες:

"Όταν από τον Δεκέμβριο είσαι δέκα βαθμούς μπροστά πρέπει να βρεις κίνητρα στους παίκτες. Έχω παίξει μπάλα και ξέρω. Το καταλαβαίνεις ότι παύει να υπάρχει κίνητρο. Τους έβρισκα κίνητρα. Αν κερδίσετε θα έχετε δύο μέρες ρεπό, στο άλλο παιχνίδι άφηνα μία παραπάνω το ωράριο. Σαν Άρης όμως όπου παίζεις, όποιος και αν είναι ο αντίπαλος πρέπει να κερδίζεις".

Για τη νέα σεζόν:

"Υπάρχει μία σειρά πραγμάτων με προτεραιότητες. Ο πρώτος στόχος, ο αγωνιστικός επετεύχθη. Ο δεύτερος είναι η οικονομική εξυγίανση. Πιστεύω σε λίγο καιρό θα είμαστε έτοιμοι, να μπορέσουμε να είμαστε έτοιμοι. Πάντα ξεκινάς εκ των έσω. Υπάρχουν συμφωνίες με παίκτες, που τελειώνουν. Πρώτα λύνεις τα εσωτερικά σου θέματα και μετά συνεχίζεις.

Με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω τους παίκτες που είναι οι πρωταγωνιστές και τον κύριο Καρυπίδη, που επί της ουσίας ξεκίνησε την προσπάθεια. Έβαλε τα χρήματα του και έφερε τους παίκτες και εμένα. Είναι νέος άνθρωπος, που του αρέσει το ποδόσφαιρο και έτσι θα μπορέσει να επανέλθει. Δεν είναι ο Άρης για να έχει στόχο την άνοδο της Γ” Εθνική ή την Football League".

"Πάντα στην Ελλάδα υπάρχει μία δικαιολογία ότι φταίει κάποιος άλλος. Δεν μπαίνω σε τέτοιες διαδικασίες. Εγώ κοιτάω την ομάδα μου τον Άρη",σχολίασε για το πως βλέπει τους φίλους του ΠΑΟΚ, ζώντας στην Θεσσαλονίκη.

"Ο φίλαθλος του Άρη, δεν μπορεί να είναι εντάξει. Από την περσινή εμπειρία, λένε πάλι στην Γ' Εθνική; Υπήρχε μεγάλη πικρία",δήλωσε ο Νίκος Αναστόπουλος, για το αν οι οπαδοί του Άρη είναι πιο "ανακουφισμένοι" από αυτούς του ΠΑΟΚ, λόγω της ανόδου.

"Η ομάδα η περσινή δεν έχει καμία σχέση με την φετινή. Ουδεμία σχέση, η σύγκριση είναι η μέρα με την νύχτα. Από εδώ μέχρι την Σελήνη",το σχόλιο του για την σύγκριση του Άρη, που δεν κατάφερε να ανέβει άμεσα στην Football League, σε σχέση με την δική του ομάδα και το αγωνιστικό πρόσωπο που δείχνει φέτος.

Για το ποιος θα βγει πρώτος στα play off της Super League:

"Οι ομάδες οι οποίες θα είναι μέσα στην πεντάδα, θα εξαρτηθούν και από την αφαίρεση βαθμών του ΠΑΟΚ. Απ' ότι έχει δείξει η διαδικασία δεν έχει καμία σημασία τι έχεις δείξει στο πρωτάθλημα, σε σχέση με τα play off.

Έχει πολύ μεγάλη σημασία, πως θα βρεθείς εκείνη την συγκεκριμένη μέρα και αν έχεις βάθος πάγκου, γιατί παίζεις Τετάρτη – Κυριακή. Είναι το πως θα βρεθείς σε αυτό το τουρνουά, η ετοιμότητα σου, αν έχεις τραυματίες".

Για το ποιος πιστεύει ότι θα κατακτήσει το Champions League:

"Βλέπω την Μπαρτσελόνα ή την Μπάγερν".

Στην συνέχεια όμως ο Νίκος Αναστόπουλος, στάθηκε περισσότερο στον τρόπο που αποκλείστηκε από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση η Γιουβέντους, τονίζοντας πως "αυτό που έγινε με την Γιουβέντους… Σε δευτερόλεπτα να κάνει λάθος ο Εβρά. Τέτοιος παίκτης με τέτοια εμπειρία να κάνει τέτοια λάθη; Και καμία φορά λέμε για τους δικούς μας. Με την λογική μας θα τον είχαμε κρεμάσει τον Εβρά. Αν ο Μοράτα έκανε το 3-0 θα ήταν άλλο παιχνίδι".

Όταν η κουβέντα πήγε στην φετινή σεζόν της Ευρωλίγκας, σχολίασε: "Τι να πω, αυτά που λέω κάθε καλοκαίρι και μετά έρχεται ο Παντελής (σ.σ. γέλια) και τα γράφει εκ των υστέρων;"

Για το αν θα δει το Final-4 της Ευρωλίγκας:

"Θα το δω το Final4, γιατί μου αρέσει το μπάσκετ".

Photo credits: ACTION IMAGES

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ