ΑΡΗΣ

Αναστόπουλος: "H ομάδα φτιάχτηκε για να μην χάσει από κανέναν"

Αναστόπουλος: "H ομάδα φτιάχτηκε για να μην χάσει από κανέναν"
Αναστόπουλος ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Νίκος Αναστόπουλος θέλει όσο τίποτα άλλο την άνοδο του Άρη στη Super League, μίλησε για την εικόνα της ομάδας του στα φιλικά, αναφέρθηκε στον Τζεμπούρ, στον Μπουγκέρα και σε άλλα θέματα των "κίτρινων" της Θεσσαλονίκης.

Δεν συμβιβάζεται με τίποτα άλλο από την άνοδο στη Super League φέτος ο Νίκος Αναστόπουλος, ο οποίος θέλει να δει και πάλι τον Άρη στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Βέβαια, η διαφαινόμενη νέα αναβολή της πρεμιέρας, παρατείνει τον προβληματισμό στην ομάδα και κατά συνέπεια στον 58χρονο κόουτς, που συνεχίζει να βιώνει πρωτόγνωρες καταστάσεις.

Σε δηλώσεις του στον "Arena FM 89,4" μίλησε για πολλά θέματα και αρχικά ανέφερε: "Έχουμε παίξει 12 φιλικά, λίγο ακόμα και θα συμπληρώσουμε ένα… γύρο. Ας μας πουν να ξέρουμε πότε θα παίξουμε. Τόσες εβδομάδες προετοιμασίας δεν το έχω ξαναζήσει και δεν έχει ξαναγίνει ποτέ. Δεν δίνω υποσχέσεις, δεν είμαι πολιτικός! Το Κύπελλο θα το… κυνηγήσουμε, είμαστε υποχρεωμένοι. Για μένα θα είναι αποτυχία να πας στον τελικό και να μην πετύχεις την άνοδο.

Είναι ξεκάθαρο! Δεν μπορούμε να κάνουμε 34 νίκες. Θα χρειαστούν και οι επαγγελματικές νίκες. Αντίπαλος του Άρη θα είναι μόνο ο… εαυτός του. Είναι δεδομένο ότι η ομάδα φτιάχτηκε για να μην χάνει από κανέναν. Πρέπει ο κόσμος με την παρουσία του να στείλει το μήνυμα σε κάθε αντίπαλο, ότι στο Χαριλάου δεν υπάρχει ελπίδα για κανέναν! Συσπειρωμένοι όλοι, θα έχουμε ο καθένας το μερίδιό του στην άνοδο".

Πρέπει να προβληματίζει η εικόνα του Άρη στους φιλικούς αγώνες;

"Στόχος μας είναι τον Μάιο να έχουμε πετύχει την άνοδο. Αν κερδίζαμε 3-0 τον Πανθρακικό, θα σήμαινε κάτι; Ελάτε λίγο και από την πλευρά των ποδοσφαιριστών. Εγώ υπήρξα και ξέρω πως είναι. Αν έχουν τόσο σημασία τα φιλικά, ας δώσουμε και ένα… Κύπελλο, σε όποιον τα πηγαίνει καλά. Μέχρι και με το ματς με τον Πανθρακικό έκανα δοκιμές, γνωρίζοντας πως ίσως ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Οι δοκιμές δεν γίνονται στα επίσημα. Εκεί κάνεις κακό και στην ομάδα και στον παίκτη".

Είναι έτοιμος ο Άρης να παίξει το Σάββατο αν το αποφασίσει οριστικά η λίγκα;

"Πανέτοιμος! Τα φιλικά δεν μπορούν να μπουν στην ίδια ζυγαριά με τα επίσημα. Είναι δύσκολο να διαχειριστούν οι ποδοσφαιριστές μία περίοδο τριών μηνών προετοιμασίας, μόνο με προπονήσεις και φιλικά".

Θα αντεπεξέλθει η ομάδα στον τρόπο αντιμετώπισής της από τους αντιπάλους;

"Το ματς με τον Πανθρακικό, ήταν μία εικόνα του τι θα συναντήσουμε φέτος. Εντεκα παίκτες πίσω από την μπάλα. Ο Άρης μπορεί και θα αντεπεξέλθει σε αυτό τον τρόπο παιχνιδιού".

Η μη χρησιμοποίηση του Ραφίκ Τζεμπούρ στο φιλικό με τον Πανθρακικό, έτυχε εξήγησης από τον "αλενατόρε", που γνωστοποίησε επακριβώς το τι συνέβη και άφησε εκτός αποστολής τον Αλγερινό: "Φυσικά και ήταν στα πλάνα να παίξει, αλλά έπαθε μία ψύξη, γι αυτό και δεν ρισκάραμε. Από τη στιγμή που δεν παίζει και στο πρώτο επίσημο ματς, δεν υπήρχε λόγος να αγωνιστεί. Αν πιεστεί μπορεί να προκληθεί κάποιος τραυματισμός. Δεν είναι 100% έτοιμος. Εκεί τι θα κάναμε; Θα είχαμε σοβαρό πρόβλημα".

Ο Ματζίντ Μπουγκέρα;

"Τμηματικά θα παίξουν όλοι. Εχουμε ένα θέμα με τα κιλά του, αλλά είναι λογικό από τη στιγμή που είχε τόσο καιρό να παίξει και βρίσκεται σε προχωρημένη ηλικία. Σύντομα θα είναι ακόμα πιο έτοιμος".

Photo Credits: Action Images

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ