ΑΡΗΣ

Ανάκογλου: "Στο μυαλό μου η άνοδος με τον Άρη"

Ανάκογλου: "Στο μυαλό μου η άνοδος με τον Άρη"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Δημήτρης Ανάκογλου μίλησε από το Καρπενήσι για τους στόχους του ερχόμενος στον Άρη αλλά και της ομάδας που δεν είναι άλλος από την άνοδο στη Super League ποντάροντας στη βοήθεια του κόσμου.

Ο Δημήτρης Ανάκογλου, ένα από τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα του φετινού Άρη μίλησε από το Καρπενήσι για τους στόχους του, στη συνύπαρξή του στο χώρο του κέντρου με τον Ανδρέα Τάτο και υπογράμμισε ότι με τη βοήθεια του κόσμου της η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα επανέλθει στην μεγάλη κατηγορία.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο 24χρονος μέσος τόνισε: "Είμαι αρκετά ευχαριστημένος μέχρι τώρα, τα παιδιά με υποδέχθηκαν πολύ καλά, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα προσαρμογής. Φυσικά γίνεται πολλή δουλειά, αλλά αυτός είναι ο σκοπός αυτήν την εποχή, ώστε να είμαστε στο καλύτερο δυνατό σημείο και πιο έτοιμοι στο πρωτάθλημα".

Για την επιλογή του Άρη τόνισε: "Το έχω ξαναπεί, ότι που με έφερε στον Άρη είναι ότι πρόκειται για μια μεγάλη ομάδα, με ιστορία, κόσμο και προοπτική. Δεν θα ήθελα να παίξω στην Α΄ Εθνική, μόνο για να λέω ότι είμαι στην Α΄εθνική. Ελπίζω να έκανα τη σωστή επιλογή. Τώρα στο μυαλό μου είναι μόνο ο Άρης για να πετύχουμε τον στόχο της ανόδου".

Για την υπόσχεση που δίνει είναι: "Μπορώ να υποσχεθώ ότι θα δουλέψω πολύ στο γήπεδο, ώστε να βοηθήσω την ομάδα και τον προπονητή μου μέσα στο γήπεδο".

Σε ότι αφορά τον δικό του ρόλο δήλωσε: "Είμαι μέσος επιθετικογενής, που πατάει περιοχή και οργανώνει το παιχνίδι. Αυτό έκανα, αυτό θα προσπαθήσω να κάνω και τώρα, φυσικά πάντα να ανταποκριθώ σε ότι μου ζητήσει ο προπονητής".

Για αυτά που ζητάει ο Νίκος Αναστόπουλος από την ομάδα υποστήριξε: "Εκτός από το πολύ τρέξιμο, θέλει να είμαστε μια οργανωμένη ομάδα, με σωστή τακτική. Το πιο σημαντικό από όλα να είμαστε μια ποιοτική ομάδα και αυτό να βγει στο γήπεδο. Ακόμη είμαστε στην αρχή, ζητάει να είμαστε μια συμπαγής ομάδα και ο καθένας να ξέρει και να ανταποκρίνεται τακτικά στον ρόλο του".

Για τη συνεργασία του με τον Τάτο στο κέντρο σχολίασε: "Δεν παίζω στην ίδια θέση με τον Ανδρέα, μια και αγωνίζομαι σε θέση αμυντικού χαφ. Μπορούμε να συνυπάρξουμε αρμονικά με τον Ανδρέα και να κάνω αυτό που έκανα και στις άλλες ομάδες όπου αγωνιζόμουν".

Για το νέο πρωτάθλημα τόνισε: "Είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα, που δεν έχει την ποιότητα της Α’ Εθνικής και όπως αγωνίζονται οι ομάδες το αποτέλεσμα κρίνεται στην δύναμη και πολλές φορές στο ένα γκολ. Εμείς πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι και βγάζοντας ποιότητα, με το ρόστερ που έχουμε να τα καταφέρουμε. Είμαι αισιόδοξος ότι όλα θα πάνε καλά. Ο αγωνιστικός χώρος σε πολλά γήπεδα δεν είναι σε καλή κατάσταση, θα βρούμε κλειστές άμυνες, αλλά εάν είμαστε δυνατή ομάδα θα βρούμε τον τρόπο να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να κερδίζουμε τα παιχνίδια".

Για τη σχέση του με τον Θόδωρο Καρυπίδη και τους στόχους που βάζει είπε: "Με τον πρόεδρο έχουμε μιλήσει, γνωριζόμαστε και από πέρσι με την παρουσία μου στη Βέροια. Προσπαθεί να κάνει μια καλή ομάδα και ο ίδιος πιστεύει ότι η ομάδα θα ανέβει 100%. Παράλληλα, θέλουμε να πάμε όσο το δυνατόν καλύτερα στο κύπελλο, η ομάδα έχει ένα καλό κορμό και με την προσθήκη όλων των νέων παικτών να γίνουμε μια ενιαία ομάδα".

Για την πίεση που έχει μια ομάδα με πολύ κόσμο, όπως είναι ο Άρης κατέληξε: "Είναι λογικό όταν μια ομάδα έχει κόσμο, να έχουμε κι εμείς οι παίκτες πίεση. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτήν την πίεση. Δικαιολογημένα ο κόσμος έχει απαιτήσεις, πρέπει να πάρει χαρές και εμείς να είμαστε προετοιμασμένοι να καταφέρουμε να ανταποκριθούμε. Ο κόσμος θα μας βοηθήσει ειδικά στα δύσκολα παιχνίδια για να ξεπερνάμε τις δυσκολίες και να φτάνουμε στην νίκη".

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ