ΑΡΗΣ

Αλκαράθ: "Υπάρχει βελτίωση"

Αλκαράθ: "Υπάρχει βελτίωση"
Αλκαράθ

Ο Αλκαράθ μίλησε για την βελτίωση του Άρη, τον αποκλεισμό του Καπετάνου και του Παπαζαχαρία και τις μεταγραφές

"Κάναμε ό,τι μπορεί να κάνει μια ομάδα για να κερδίσει ένα παιχνίδι, πάντα μέσα στις δυνατότητες μας. Παίξαμε τον αντίπαλο στο μισό γήπεδο στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, είχαμε ένταση, πάθος και σωστές τοποθετήσεις. Δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες.

Οπότε, όσον αφορά την πρόθεση και τη θέληση των παικτών μου, διαπιστώνω ότι έχουμε βελτιωθεί", είπε αρχικά ο τεχνικός των κίτρινων.

Για την αλλαγή του Αγκάνθο σχολίασε: «Όταν ήρθα στη Θεσσαλονίκη έπαιξε έχοντας ενοχλήσεις και αυτές συνεχίστηκαν. Αναγκάστηκε να κάνει ειδικό πρόγραμμα και αυτή την εβδομάδα έκανε μόλις δυο προπονήσεις. Επομένως ήταν δύσκολο να ανταπεξέλθει στο 90λεπτο».

Για την απόδοση των νεαρών παικτών του Άρη είπε: «Δεν ξεχωρίζω μικρούς και μεγάλους. Με βάση τις προπονήσεις πρέπει να δω ποιος είναι έτοιμος. Έτσι όπως θα τρέξει η χρονιά θα χρειαστεί να παίζουμε συνέχεια με μικρούς. Μπορώ να πω ότι είμαι ικανοποιημένος απ’ όλους. Πρέπει να δούμε ποιος μπορεί να βοηθήσει.
Καταλαβαίνετε ότι σε μια ιδιαίτερη χρονιά όπως η φετινή, αυτοί οι παίκτες θα πρέπει να είναι έτοιμοι να πρωταγωνιστήσουν. Πριν από καιρό έβλεπα τα ρόστερ προηγούμενων ετών της ομάδας και είχαν κάθε εθνικότητας και κάθε ηλικίας παίκτες. Τώρα είναι όλοι Έλληνες και νεαροί. Πρέπει να δούμε πως θα γίνουν πρωταγωνιστές και πως θα βρουν ρόλο».

Για ενδεχόμενες μεταγραφές στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου και σε ποια θέση θα επέλεγε αν του έλεγαν ότι μπορεί να κάνει μόνο μια μεταγραφή τόνισε:« Είναι το ίδιο για εμένα. Ας είναι καλός και ας παίξει σε οποιαδήποτε θέση. Μπορεί να έρθει κάποιος που να μην μπορεί να βοηθήσει.

Είναι ένα θέμα που χρίζει ιδιαίτερης ανάλυσης και αυτό θα γίνει τις επόμενες μέρες. Η αγορά είναι μικρή, για εμάς ακόμη περισσότερο. Πρέπει να ξέρουμε τις επιλογές μας. Θα αξιολογήσουμε τα δεδομένα».

Για την επίθεση και αν διακρίνει πρόβλημα δήλωσε: «Εγώ παρατηρώ έναν αγώνα απ’ όλες τις πλευρές. Σε όλες τις θέσεις έχουμε μικρό αριθμό ποδοσφαιριστών. Πρέπει να δούμε το καλύτερο δυνατό. Σήμερα δε δεχθήκαμε γκολ, τη στιγμή που αυτό συνέβαινε για πολύ καιρό συνέχεια πριν».

Για παίκτες που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί μέχρι στιγμής είπε: «Ήταν μια πολύ ιδιαίτερη εβδομάδα, είχαμε τρία παιχνίδια να δώσουμε. Θα προσπαθήσω να δώσω ρυθμό σε κάποιους παίκτες που δείχνουν ανταγωνιστικοί. Θα αξιολογήσω το ρόστερ. Από τη στιγμή που είμαι ο τρίτος προπονητής μέσα στη χρονιά, τότε είναι σίγουρο ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα».

Για τον αποκλεισμό από την αποστολή των Παπαζαχαρία και Καπετάνου εξήγησε: «Δε θέλω να εστιάσω σε πρόσωπα. Εγώ κάνω τη δουλειά μου για το καλό του Αρη. Δεν είναι μόνο αυτοί, είναι ο Γκέσιος, ο Κανούλας, ο Οικονομόπουλος που μέχρι στιγμής έχουν πάρει μικρό χρόνο συμμετοχής. Για να έχουμε τόσους λίγους βαθμούς καταλαβαίνετε ότι κάτι δε λειτουργεί σωστά.

Θα κοιτάξω να δώσω ευκαιρίες σε όλους για να βγούμε από τη δύσκολη κατάσταση. Με μέγιστο σεβασμό σε όλους τους παίκτες, είχα λίγο χρόνο και πρέπει να κοιτάξω ποιοι είναι πιο ανταγωνιστικοί. Δεν κοίταξα ούτε βιογραφικά, ούτε ηλικίες».

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ