ΑΡΗΣ

Αλκαράθ: "Η ομάδα μου έδειξε χαρακτήρα"

Αλκαράθ: "Η ομάδα μου έδειξε χαρακτήρα"
INTIME SPORTS

Ο Λούκας Αλκαράθ εξέφρασε την άποψη ότι ο Άρης είχε τον πλήρη έλεγχο στο ματς ενώ στάθηκε στο γεγονός ότι οι παίκτες του έδειξαν διάθεση να πάρουν τη νίκη κόντρα στον Πανιώνιο.

"Στο πρώτο ημίχρονο αν και δεν κάναμε ξεκάθαρες ευκαιρίες, θεωρώ ότι είχαμε τον πλήρη έλεγχο. Καθ’ όλη τη διάρκεια ήμασταν στο αντίπαλο μισό του γηπέδου.

Προηγηθήκαμε 1-0 και εκεί που έδειχναν διαφορετικά τα πράγματα για εμάς, δεχτήκαμε ένα γκολ από ένα λάθος και εκεί άλλαξαν οι ισορροπίες. Στο δεύτερο μέρος δε βγήκαμε καλά και ο αντίπαλος μας πίεσε", ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο Λούκας Αλκαράθ, και συνέχισε:

"Πλησίασε στην περιοχή μας. Με τις αλλαγές καταφέραμε να αλλάξουμε τις ισορροπίες του αγώνα και να ελέγξουμε το κέντρο. Κάπως έτσι ήρθε το 2-1.

Μετά το γκολ άρχισε να φαίνεται η πίεση της βαθμολογικής κατάστασης, η πίεση των παιδιών που είναι άπειρα, οπότε εκείνο το διάστημα δεν μπορώ να το κρίνω.

Παρόλα αυτά μένω στο ότι η ομάδα μου έδειξε χαρακτήρα και διάθεση για να γυρίσει το αποτέλεσμα".

Σε ερώτηση για το αν η αλλαγή του συστήματος με τις αλλαγές του σε 4-3-3 έγινε για να έχει ο Άρης περισσότερη κατοχή της μπάλας απάντησε:

"Εκείνη τη στιγμή μας έλειπε η δυνατότητα να κάνουμε ευκαιρίες, να κλέψουμε μπάλες. Μας έλειψε η δύναμη. Τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά, αλλά οι αλλαγές μας «βγήκαν». Σε άλλη περίσταση μπορεί να αντιμετωπίσουμε διαφορετικά την κατάσταση".

Για την σημασία των τριών βαθμών της νίκης εν όψει της συνέχειας εξήγησε: "Οι βαθμοί που πήραμε ήταν πολύ σημαντικοί, αλλά πρέπει να πω ότι στο μήνα που είμαι εδώ δεν έχουμε λύσει τίποτα. Η καθημερινότητα της ομάδας μας δεν έχει βελτιωθεί σε τίποτα, παρά το γεγονός ότι το έχουμε ζητήσει. Πρέπει να κάνουμε κάτι και όχι να κοιτάμε στον… ουρανό για να λυθούν τα προβλήματα. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών μου, δεν έχω παράπονο από αυτούς. Έγιναν πολλά λάθη από το προηγούμενο καθεστώς, ενώ το καλοκαίρι δεν έγινε σωστός σχεδιασμός".

Για την διαφορά της απόδοσης του Άρη στα δύο ημίχρονα και αν αυτό είχε να κάνει με το άγχος για το αποτέλεσμα υποστήριξε: "Φυσικά και παίζει ρόλο το άγχος, αλλά η πίεση είναι πάντα θετική από τον κόσμο. Μας δίνει ώθηση. Στο δεύτερο ημίχρονο δε μας βγήκαν τα πράγματα όπως θέλουμε και γι’ αυτό και κάναμε τις αλλαγές".

Τέλος για τις δύο περιπτώσεις πέναλτι που ζήτησε ο Άρης ήταν κατηγορηματικός ότι: "Πέναλτι. Και τα δύο είναι πέναλτι. Όπως ήταν πέναλτι και με τον Αστέρα Τρίπολης, όπως ήταν και με την Ξάνθη, το οποίο είναι το πιο ξεκάθαρο πέναλτι που έχω δει στη ζωή μου".

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ