ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κλήθηκε να καταθέσει στον Εισαγγελέα ο Καλαϊτζίδης

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
Καλαϊτζίδης, Απόλλων Πόντου (eurokinissi) MOTIONTEAM

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών παρήγγειλε διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τις δηλώσεις του Δημήτρη Καλαϊτζίδη, μετά το Αιγινιακός - Απόλλων Πόντου.

Ο τεχνικός του Απόλλωνα Πόντου, Δημήτρης Καλαϊτζίδης, δήλωσε μετά τον α γώνα με τον Αιγινιακό, για την 5η αγωνιστική της Football League: "Προτείνω τον αθλητικό εισαγγελέα να με καλέσει, γιατί έχω να του δώσω πάρα πολλές πληροφορίες για παράγοντες που μπαίνουν στα αποδυτήρια και λένε θα δεχτείτε τρία τέρματα, για άλλους που παίρνουν τηλέφωνο στο ημίχρονο και λένε θα δεχθείτε άλλα δύο, για παράγοντες που παίρνουν 20.000 ευρώ πριν τον αγώνα για να χάσουν με τέσσερα και πέντε γκολ.

Για τεχνικούς διευθυντές που με τον κουμπάρο τους και ένα ακόμη στήνουν το ματς, και μετά ο πρόεδρος πηγαίνει στα αποδυτήρια και τους βρίσκει και γίνονται διάφορα περιστατικά. Έχω να του δώσω σημαντικές πληροφορίες για να τις αξιολογήσει, να καθαρίσουμε αυτό το δύσμοιρο ποδόσφαιρο από τα μιάσματα που κυκλοφορούν μέσα σε αυτό".

Μία ημέρα μετά την τοποθέτησή του στη συνέντευξη Τύπου (είχε προηγηθεί η ήττα της ομάδας του με 1-2), ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Λάμπρος Τσόγκας, παρήγγειλε από την αθλητική εισαγγελέα τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τις δηλώσεις του 60χρονου προπονητή. Ο Καλαϊτζίδης έχει κληθεί ήδη να καταθέσει και, φυσικά, να προσκομίσει τα αποδεικτικά στοιχεία που υποστηρίζει ότι έχει για στημένα παιχνίδια.

Η συγκεκριμένη εισαγγελική παραγγελία κοινοποιήθηκε ταυτόχρονα στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπο Βουρλιώτη, που εποπτεύει τους αθλητικούς εισαγγελείς της χώρας.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΥ

Ο τέως μεγαλομέτοχος του Αιγινιακού, Γιάννης Νιώπας, απάντησε στον Δημήτρη Καλαϊτζίδη, υποστηρίζοντας ότι στον αγώνα της Κυριακής (26/11) υπήρξαν προπηλακισμοί από μπράβους. Διαβάστε όσα δήλωσε στο Metropolis 95,5:

Για τις δηλώσεις Καλαϊτζίδη σχετικά με ομάδες που δέχονται τέσσερα και πέντε γκολ και αν αναφέρεται στις ήττες του Αιγινιακού από Άρη, ΟΦΗ:

"Έτσι λέει... Μπορείτε να ρωτήσετε τον κύριο Καλαϊτζίδη, μην ρωτάτε εμένα. Ας τον ρωτήσει και ο αθλητικός εισαγγελέας. Γιατί γίνονται αυτές οι δηλώσεις αφού έχει χάσει ο κύριος Καλαϊτζίδης, έχει μαλώσει με όλη την εξέδρα... Δεν θέλω να σχολιάσω τα λόγια του. Αν θέλετε να με ρωτήσετε κάτι άλλο...

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει τέτοιες δηλώσεις. Και μετά τις Σέρρες τα ίδια έλεγε. Όποτε φέρνει άσχημα αποτελέσματα τα ίδια λέει. Χθες μάλωνε με όλη την κερκίδα, το έδειξε και η τηλεόραση. Ο κύριος Νικολαΐδης τα είπε σωστά. Όσα δεν φτάνει η αλεπού... Μιλά για την απόδοση του διαιτητή, μου έλεγε πράγματα για τον διαιτητή στο ματς.Εγώ δεν είμαι πλέον στην κεφαλή του Αιγινιακού, έχει αλλάξει χέρια, αλλά επειδή είμαι χρόνια σε αυτή την ομάδα και θα είμαι πάντα κοντά όσο μπορώ, τι να πω...".

Σε εσάς τι έλεγε για τους διαιτητές;

"Στο χωριό μας λένε... της κοντής της... της φταίνει οι τρίχες. Τι να πω άλλο. Έλεγε ότι κάποιος έπρεπε να φάει κόκκινη κάρτα στον Αιγινιακό, ότι η φάση που γίνεται το δεύτερο γκολ είναι φάουλ. Όλοι το είδαν στην τηλεόραση. Αν εγώ έχω μια ομάδα με 300 χιλιάδες ευρώ μπάτζετ και οι άλλοι έχουν με 3 εκατ. και δεν μπορούν να να μας κερδίσουν στο Αιγίνιο, ξεκινούν και κάνουν δηλώσεις εν θερμώ χωρίς να σκεφτόμαστε τι λέμε.

Κύριε Καλαϊτζίδη... Αυτά που λέει σκέφτηκε πριν τα πει; Δεν μπορώ να καταλάβω. Εν θερμώ όταν χάνουμε όλοι λέμε μία κουβέντα παραπάνω. Όλοι μπορούν να χάσουν και όλοι μπορούν να κερδίσουν. Ο ΠΑΟΚ έφερε 2-2 στη Νέα Σμύρνη. Γι' αυτό το ποδόσφαιρο είναι ωραίο. Πέρυσι ο Αιγινιακός έφαγε έξι γκολ στα Τρίκαλα".

Σε αναφορά δημοσιογράφου για τα φετινά ματς που έχουν μπει πολλά γκολ (Άρης - Αιγινιακός 5-0, ΟΦΗ - Αιγινιακός 6-0, Κισσαμικός - Αχαρναϊκός 4-1) ο Νιώπας είπε:

"Έχετε επιλεκτική μνήμη. Ξεχνάτε ότι και χθες μπήκαν κάπου 4 γκολ (εννοώντας το ματς Δόξα Δράμας - Εργοτέλης). Φωτογραφίζετε τον Αιγινιακό. Ήσασταν στο γήπεδο; Θεωρείτε ότι αυτή η συμπεριφορά του κυρίου Καλαϊτζίδη ήταν πρέπουσα; Ότι δεχτήκαμε προπηλακισμούς από μπράβους στα αποδυτήρια είναι πρέπον; Ξέρετε πώς ταξίδεψε ο Αιγινιακός στο Ηράκλειο; Οι μισοί στο κατάστρωμα αυθημερόν.

Ο ΟΦΗ πάλι έξι δεν έριξε; Τα τέσσερα τα ακύρωσαν. Απαγορεύεται ο Αιγινιακός να χάσει; Και πέρυσι χάσαμε ματς με πολλά γκολ, τι πάει να πει αυτό; Είδατε καμία φιλοξενία άσχημη; Όλη την ώρα προσπαθούσα να κατευνάσω τα πνεύματα και να γίνω πυροσβέστης. Μπήκα ανάμεσα στους φιλάθλους που τους έβριζε ασύστολα ο κύριος Καλαϊτζίδης.

Καλώς να πάει οπουδήποτε να καταθέσει ό,τι στοιχεία έχει. Επτά χρόνια σε αυτό τον χώρο δεν ακούστηκε ποτέ το όνομα του Αιγινιακού. Τώρα ξαφνικά που έχασε η Καλαμαριά ακούστηκε το όνομα του Αιγινιακού; Θεωρώ ότι είναι κρίμα αντί να ψάχνουμε εκεί που φταίει κάτι, να ψάχνουμε εντελώς διαφορετικά πράγματα. Μια μικρή ομάδα κέρδισε μία μεγάλη όπως είναι η Καλαμαριά. Τυχαίνουν και αυτά στο ποδόσφαιρο, τι να κάνουμε;".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ