ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Απίστευτο: Έσβησε κόκκινη κάρτα η δικαστής της Football League

FOOTBALL LEAGUE / ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ
Αναγέννηση Καρδίτσας, Απόλλων Σμύρνης EUROKINISSI SPORTS

Η Αναγέννηση Καρδίτσας απέστειλε DVD στο πρωτοβάθμιο μονομελές πειθαρχικό όργανο της Football League για να πετύχει τη μικρότερη δυνατή ποινή για παίκτη της και τελικά, προς έκπληξή της, η κόκκινη σβήστηκε! Διαβάστε το ρεπορτάζ.

Για την 4η αγωνιστική της Football League η Αναγέννηση Καρδίτσας υποδέχτηκε τον Απόλλωνα Σμύρνης, παιχνίδι που ολοκληρώθηκε στο 0-0. Στο 40ό λεπτό ο Στέργιος Δημόπουλος των γηπεδούχων τιμωρήθηκε με κόκκινη κάρτα για βιαιοπραγία στον Πασχάλη Κάσσο του Απόλλωνα και ως εκ τούτου δεν είχε δικαίωμα να παίξει στον αγώνα του Σαββάτου (10/12) με τον Αιγινιακό.

Η ομάδα του απέστειλε DVD στο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο προκειμένου να πετύχει τη μικρότερη δυνατή ποινή για τον 26χρονο χαφ. Να μην τιμωρηθεί δηλαδή με δύο αγωνιστικές, αλλά με μία. Προς έκπληξή της, ωστόσο, η δικαστής έσβησε την κόκκινη κάρτα, "πατώντας" στη διάταξη του του άρθρου 10§6εδ.τελ. του Π.Κ., όπου αναφέρεται:

"Η χρήση οπτικών μέσων (π.χ. βίντεο, φωτογραφίες), ως αποδεικτικού υλικού, επιτρέπεται, αυτεπαγγέλτως ή κατόπιν καταγγελίας από οποιαδήποτε Π.Α.Ε. της ίδιας κατηγορίας, αποκλειστικά και μόνο στις εξής περιπτώσεις: α) διαπίστωση λανθασμένης αναγραφής υπαίτιου ποδοσφαιριστή (ταυτότητας προσώπου παραβάτη), β) παράβαση η οποία διεπράχθη και δεν τιμωρήθηκε από τον διαιτητή διότι διέλαθε της προσοχής του διαιτητή. Στις περιπτώσεις αυτές είναι υποχρεωτική η κλήση σε απολογία".

Απίστευτο: Έσβησε κόκκινη κάρτα η δικαστής της Football League

Η απόφαση: " Από την επισκόπηση του DVD του αγώνα μεταξύ των ομάδων «Π.Α.Ε. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ – Π.Α.Ε. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ», κατόπιν αιτήματος του ποδοσφαιριστή της 1ης ως άνω Π.Α.Ε., ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ Στέργιου (σχετ. το από 8-12-2016 υπόμνημα αυτού και το συνημμένο σ’ αυτό DVD), προέκυψε περίπτωση σφάλματος τιμώρησης στο πρόσωπο αυτού και επομένως, κατ’ εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 10§6εδ.τελ. του Π.Κ., σε συνδυασμό με τη διάταξη του άρθρου 15§8εδ.γ’ του Κ.Α.Π. Επαγγελματικών Ομάδων, δεν εκκινείται κατά αυτού η πειθαρχική διαδικασία".

Με άλλα λόγια, κρίθηκε μετά τη χρήση του DVD ότι ο διαιτητής Γρατσάνης (Τρικάλων) λανθασμένα τιμώρησε τον Δημόπουλο. Η δικαστής επενέβη και σβήστηκε η κόκκινη, σε μια απόφαση σπάνια για τα ελληνικά ποδοσφαιρικά δεδομένα.

Δείτε το video:

TAGS ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ