ΑΕΛ

Το τρίτο αστέρι της Λάρισας

Το τρίτο αστέρι της Λάρισας
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Σαν σήμερα, στις 5/5/2007, η ΑΕΛ επικράτησε με 2-1 επί του Παναθηναϊκού και κατέκτησε το Κύπελλο. Το Sport24.gr θυμάται...

Το τρίτο τρόπαιο της ιστορίας της κατέκτησε σαν σήμερα η ΑΕΛ. Η ομάδα της Λάρισας στις 5/5/2007 είχε επικρατήσει επί του Παναθηναϊκού με 2-1 στον τελικό του Κυπέλλου χάρη στα τέρματα των Κόζλεϊ και Ατσούε και εμείς θυμόμαστε τη μεγάλη επιτυχία της ομάδας του Γιώργου Δώνη.

0-1, sto 2
0-1, sto 2 ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Με κεφαλιά στο 3' ο Κόζλεϊ είχε δώσει το προβάδισμα στην ΑΕΛ

Το ματς: Ο τελικός άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για τη Λάρισα, αλλά και για όσους ήθελαν να παρακολουθήσουν ένα ωραίο παιχνίδι. Στην πρώτη φάση της αναμέτρησης, μόλις στο 3ο λεπτό, οι τυπικά φιλοξενούμενοι ευτύχησαν να προηγηθούν με κοντινή κεφαλιά του Κόζλεϊ, μετά από εκτέλεση φάουλ του Φωτάκη.

Ο Παναθηναϊκός σιγά σιγά άρχισε να ισορροπεί το παιχνίδι και δημιούργησε την πρώτη καλή φάση στο 13’ μετά από κεφαλιά του Μάντζιου, ενώ ακούμπησε το γκολ είκοσι λεπτά αργότερα με τον ίδιο παίκτη. Το πλασέ, όμως, που επιχείρησε μετά από ωραία ατομική προσπάθεια του Νίλσον, ήταν αδύναμο και δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Κοτσόλη.

Οι πράσινοι είχαν καλύτερη εικόνα και στη συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου και στο 43’ βρήκαν την ευκαιρία να φτάσουν στο 1-1 μετά από πενατακάθαρο πέναλτι που κέρδισε ο Παπαδόπουλος από τον Φέρστερ. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, ο οποίος έφερε το ματς στα ίσια και έδωσε νέο ενδιαφέρον στο δεύτερο ημίχρονο.

1-2 82'
1-2 82' ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ατσούε ξέφυγε από τον Μόρις και με σουτ έκανε το 2-1

Η εικόνα του ματς ήταν ανάλογη και στο δεύτερο ημίχρονο με τον Παναθηναϊκό να χάνει σημαντικές ευκαιρίες με τους Παπαδόπουλο και Νίλσον. Όλα αυτά μέχρι το '70 όταν και η Λάρισα άρχισε να γίνεται απειλητική. Ο Ατσούε στο 82' μετά από μια βαθιά μπαλιά του Φωτάκη, άφησε πίσω του τους Γκούμα και Μόρις και με ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Εμπέντε, δίνοντας και πάλι το προβάδισμα στην ομάδα του.

Οι παίκτες του Μουνιόθ πίεσαν στα τελευταία λεπτά, έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Μάντζιο να στείλουν το ματς στην παράταση και το τελευταίο σφύριγμα του Κύρου Βασσάρα έδωσε το έναυσμα για τα πανηγύρια των Θεσσαλών. Η Λάρισα έφτασε πανάξια στην κατάκτηση του τρίτου κυπέλλου στην ένδοξη ιστορίας της, 22 χρόνια μετά από τον τελικό κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Η ταυτότητα του τελικού

Παναθηναϊκός - ΑΕΛ 1-2

Σκόρερς: 44' Παπαδόπουλος πεν. - 3' Κόζλεϊ, 82' Αντσουέ

Γήπεδο: Πανθεσσαλικό

Διαιτητής: Κύρος Βασσάρας

Βοηθοί: Σαραϊδάρης, Μποζατζίδης

Κίτρινες: Ιβανσιτς, Λεοντίου, Σέριτς - Διγκόζης, Φέρστερ, Φωτάκης, Αντσουέ

Κόκκινες: -

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μουνιόθ): Εμπέντε, Νίλσον (84' Σέριτς), Βύντρα, Μόρις, Γκούμας, Λεοντίου, Τζιόλης (86' Μπίσκαν), Ιβανσιτς, Νίνης (72' Ρομέρο), Παπαδόπουλος, Μάντζιος.

ΛΑΡΙΣΑ (Δώνης): Κοτσόλης, Γκαλίτσιος, Βενετίδης, Φέρστερ, Νταμπίζας, Μπασιλά, Φωτάκης, Διγκόζης, Κλέιτον (86' Βάλλας), Αλωνεύτης (72' Καλατζής), Κόζλεϊ (60' Αντσουέ).

Η ΑΕΛ θυμάται: "Συμπληρώνονται σήμερα, 5 του Μάη, ακριβώς 9 χρόνια από τότε που η "Βασίλισσα του Κάμπου" φόρεσε στα ολόχρυσα μαλλιά της και το 3ο αστέρι που παραμένει εκεί επιβλητικά για να θυμίζει αλλά και να οδηγεί.

Η κατάκτηση του 2ου Κυπέλλου Ελλάδας στον τελικό του Πανθεσσαλικού απέναντι στον Παναθηναϊκό (2-1), δεν μπορεί παρά να χαρακτηριστεί ως μία από τις κορυφαίες στιγμές στην 52χρονη πορεία της ΑΕΛ και αυτοδίκαια οι σκέψεις όλων μας στρέφονται σήμερα στους συντελεστές εκείνου του άθλου. Τους ξαναφέρνουμε στην οθόνη του μυαλού μας, τους αποθεώνουμε νοερά και υποκλινόμαστε στο τεράστιο επίτευγμά τους, που τους κατέστησε μέλη του "βυσσινί" πανθέου".

Θυμηθείτε τι είχε γίνει στον τελικό:

Photo credits: Action images

TAGS ΑΕΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ