ΑΕΛ

''Τίτλος και άνοδος στη Superleague με ΑΕΛ''

''Τίτλος και άνοδος στη Superleague με ΑΕΛ''
ΑΕΛ INTIME SPORTS

Στην επίσημη παρουσίαση του νέου προπονητή Ράτκο Ντόστανιτς και των συνεργατών του προχώρησε η ΠΑΕ ΑΕΛ το μεσημέρι της Πέμπτης (16/7). Ευχή για άνοδο από το νέο μεγαλομέτοχο, Αλέξη Κούγα.

Αρχικά ο Ντόστανιτς ρωτήθηκε για το που θα γίνει η προετοιμασία της ΑΕΛ και ανέφερε:«Έχουμε δύο πλάνα για τη προετοιμασία. Θα το αποφασίσουμε σήμερα».

Για το τι γνωρίζει για την ΑΕΛ:«Ξέρω σε ποια ομάδα ήρθα. Είναι τιμή για εμένα να προπονήσω μια τόσο μεγάλη ομάδα, αλλά θα πρέπει όλα να τα αποδείξουμε μέσα στο γήπεδο. Ήρθα στην ΑΕΛ για να δουλέψω σκληρά και να επαναφέρω την ΑΕΛ στη μεγάλη κατηγορία».

Για το αν υπάρχει ξεκάθαρο πλάνο στο μυαλό του:«Έχω δει όλους τους παίκτες που ήταν στην ομάδα. Ξέρω τους παίκτες που πρέπει να πάρουμε. Έχουμε και άλλες εναλλακτικές λύσεις για να φέρουμε και άλλους παίκτες. Κάνουμε μια καινούρια προσπάθεια και ξεκινάμε σχεδόν από το μηδέν. Δεν έχουμε δικαίωμα στο λάθος. Οι παίκτες πρέπει να έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Ξέρουμε πως η ομάδα έχει ένθερμους οπαδούς. Πρέπει να έχουμε το χρόνο και δεν πρέπει να κάνουμε λάθος».

''Τίτλος και άνοδος στη Superleague με ΑΕΛ''
INTIME SPORTS

Αν θέλει να κρατήσει παίκτες από την περασμένη σεζόν:«Έχω εικόνα για τους παίκτες. Αλλά αυτό δεν μπορώ να το πω τώρα».

Για το πόσους παίκτες θέλει να δουλέψει:«Θέλω να δουλεύω με μικρό αριθμό παικτών. Θέλω να δουλεύω με νέους παίκτες. Στους νέους παίκτες πρέπει να δοθούν οι ευκαιρίες. Οι παίκτες που θα έρθουν εδώ θα πρέπει να είναι έτοιμοι και να δίνουν τα πάντα για την ομάδα. Ο χαρακτήρας παίζει σημαντικό ρόλο. Πρέπει να δίνουν τα πάντα για να βγαίνουν νικητές».

Για το πότε θα ξεκινήσει η προετοιμασία:«Αν θα είμαστε έτοιμοι θα ξεκινήσει 23 ή αλλιώς 26. Θα έχουμε το χρόνο για να δουλέψουμε μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος».

Για το αν πιστεύει πως με την περσινή ομάδα η ΑΕΛ θα μπορούσε να βγει Σούπερ Λίγκα:«Δεν είναι μόνο τα αγωνιστικά είναι και άλλα…».

Για το τί ποδόσφαιρο θα παίξει φέτος η ομάδα:«Η ΑΕΛ θα παίζει 4-3-3 ή 4-4-2, πιεστικό ποδόσφαιρο. Όταν θα έχουμε 15.000 κόσμος δεν θα γυρίζουμε ποτέ πίσω. Θέλω να έχουμε εμείς την κατοχή της μπάλας. Φυσικά κάποιες φορές θα παίξουμε και για το αποτέλεσμα».

''Τίτλος και άνοδος στη Superleague με ΑΕΛ''
INTIME SPORTS

Κούγιας: Λίγος ο χρόνος για να πω τα όνειρά μου για την ομάδα

Ο νέος ιδιοκτητήτης, Αλέξης Κούγιας, ανέφερς: '' Βλέποντας μόνο την εικόνα τόσων εκπροσώπων αρκέι να καταλάβεις πόσο μεγάλη ομάδα είναι η ΑΕΛ. Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που έχω την τιμή να έχω την ιδιότητα του εγγυητού της πορείας μίας πολύ μεγάλης ομάδας. Για μένα η λέξη ιδιοκτήτης δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει ιδιοκτήτης ιδεών και αυτό να το θυμάστε πάντα. Ήρθα να υπηρετήσω με τον πλέον απόλυτο τρόπο αυτή την ιδέα. Είναι βέβαιο ότι θα γίνουν λάθη, όμως θα προσπαθήσουμε να γίνουν όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη. Είμαι βέβαιος ότι η προσωπική επαφή μαζί σας, λόγω των επιτυχημένων επιλογών που γίνονται, θα είναι ελάχιστη. Όσο το λιγότερο μιλά ένας ιδιοκτήτης, εντός εισαγωγικών, των μετοχών ποδοσφαιρικής ΑΕ, τόσο πιο ευτυχή θα είναι τα γεγονότα.

Εύχομαι την επόμενη φορά που θα έρθουμε σε επαφή να είναι στο τέλος του πρωταθλήματος όταν θα έχουμε κατακτήσει τον τίτλο. Όλοι είμαστε εδώ για να κάνουμε περήφανους τους οπαδούς της ΑΕΛ και θέλω πραγματικά να είμαστε όλοι μαζί μία οικογένεια, αλλά ποδοσφαιρικά ένα πολεμικό έργο. Είνα πολύ λίγος ο χρόνος για να πω τα όνειρά μου για την ομάδα. Προτιμώ να κάνω πράξεις. Σε αυτή τη συλλογιστική είναι και η σημερινή μου παρουσία. Είμαι εδώ μόνο για να παρουσιάσω τους ανθρώπους αυτούς. Λειτουργούμε μόνο σε ποδοσφαιρική λογική, κάτι που λείπει από το ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού οι περισσότεροι δεν πετυχαίνουν πούλμαν με τη μπάλα ούτε από τα πέντε μέτρα.

''Τίτλος και άνοδος στη Superleague με ΑΕΛ''
INTIME SPORTS

Εδώ τα πράγματα θα αλλάξουν. Η δική μου ποδοσφαιρική λογική και γνώση θα περιοριστεί στη σωστή επιλογή δασκάλου των παικτών και αυτών που θα κάνουν τη ζωή του καλύτερη. Επιλέξαμε μαζί με τον Κυπαρίσση ένα άφθαρτο πρόσωπο με γνώμονα ότι σε δύσκολες στιγμές ο Κυπαρίσσης ήταν αυτός που δέχτηκε να μείνει στην ΑΕΛ παρότι του έδινα διπλάσια χρήματα. Επιλέξαμε τον Ντόστανιτς, γιατί είναι πραγματικά γνώστης της προπονητικής, έντιμος άνθρωπος, Σέρβος από αυτούς που θέλουμε να αγαπάμε και θεωρούμε αδέρφια μας. Όχι ο Σέρβος που κάνει επάγγελμα την εθνικότητα. Προτιμήσαμε έναν καταξιωμένο ξένο και όχι έναν από αυτούς που τα τελευταία χρόνια ήταν προπονητές δήθεν καλών ομάδων, αλλά ομάδων της διαπλοκής. Ξεκινάμε κάτι πολύ καθαρό.

Καλωσορίζω τον κύριο Ντόστανιτς σε μία πολύ μεγάλη ομάδα και εύχομαι καλή τύχη στον Θωμά. Αυτή εύχομαι να είναι η τελευταία μου παρουσία. Ακόμα και την παρουσίαση των συνεργατών θα κάνει ο Κυπαρίσσης. Υπάρχει δρόμος μπροστά και θα τα καταφέρουμε μέσα από σωστές συμπεριφορές''.

* Τους συνεργάτες του Ράτκο Ντόστανιτς στο τιμ της ΑΕΛ παρουσίασε ο Θωμάς Κυπαρίσσης στην παρουσίαση της Πέμπτης (16/07). Βοηθός του Σέρβου θα είναι ο Κώστας Κατσάρας, γυμναστής ο Κώστας Μαντζιώκας, προπονητής τερματοφυλάκων ο Βαγγέλης Τσότσας και προπονητής της ομάδας Νέων ο Κώστας Κολομητρούσης.

TAGS ΑΕΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ