ΑΕΛ

Σκάει "βόμβα" με στοιχεία στην ΑΕΛ

Σκάει "βόμβα" με στοιχεία στην ΑΕΛ
INTIME SPORTS

Ο Κώστας Πηλαδάκης έλαβε στα χέρια του στοιχεία τα οποία δείχνουν ξεκάθαρα πως συγκεκριμένες ομάδες έδωσαν παραποιημένα στοιχεία στην ΕΠΟ για την αδειοδότηση τους και τις μεταγραφές που πραγματοποίησαν τον Γενάρη. Διαβάστε την απάντηση της ΑΕΛ στο ρεπορτάζ.

Η ιστορία με τις αδειοδοτήσεις φαίνεται πως έχει πολύ ψωμί ακόμα, αφού αρκετές ομάδες δεν έχουν εξασφαλίσει όλα τα απαραίτητα χαρτιά που χρειάζονται και ουσιαστικά είναι στον αέρα.

Πρόσφατα στο γραφείο του ιδιοκτήτη της ΑΕΛ Κώστα Πηλαδάκη έφτασαν έγγραφα, τα οποία έχουν κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία που δείχνουν ότι ορισμένες ομάδες έχουν δώσει παραποιημένα στοιχεία στην ΕΠΟ για την αδειοδότηση τους και την πραγματοποίηση μεταγραφών τον Ιανουάριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr λοιπόν, ο ισχυρός άνδρας των βυσσινί έχει κάποια στοιχεία που δείχνουν ότι κάποια χαρτιά που έχουν προσκομίσει ομάδες της Superleague έχουν αλλαγμένες ημερομηνίες και ληξιπρόθεσμες οφειλές προς ποδοσφαιριστές και ομάδες.

Δεν αποκλείεται μάλιστα να κινηθεί νομικά μέσω των οργάνων της ΕΠΟ, με ότι μπορεί να συνεπάγεται αυτό. Το μόνο βέβαιο είναι πως η κατάσταση με τις αδειοδοτήσεις δεν έχει ξεκαθαρίσει και μέσα στις επόμενες 2-3 ημέρες (ίσως και σήμερα) θα έχουμε σημαντικές εξελίξεις.

Παράνομες μεταγραφές!

Όπως προκύπτει από στοιχεία που αναφέραμε πιο πάνω, ομάδες της Superleague πραγματοποίησαν μεταγραφές τον Ιανουάριο χωρίς να έχουν το δικαίωμα να τις κάνουν και οι οποίες είναι άκυρες με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό!

Η τοποθέτηση της ΑΕΛ είναι για τις πληροφορίες του Sport24.gr:


" Αναμένουμε τις αποφάσεις της επιτροπής αδειοδότησης και σε περίπτωση που τα συγκεκριμένα στοιχεία -απαράβατοι όροι των κανονισμών αδειοδότησης- δεν ληφθούν υπόψη, θα τα παραδώσουμε στον εισαγγελέα".

Μέσα στις επόμενες ημέρες όλα αυτά θα πάνε στον εισαγγελέα, ο οποίος θα κινήσει και τις όποιες διαδικασίες προβλέπονται. Είναι βέβαιο λοιπόν πως οι βυσσινί θα εξαντλήσουν όλες τις πιθανότητες για να δικαιωθούν τόσο στον τρόπο λειτουργίας του συλλόγου, όσο και στο αγωνιστικό κομμάτι.

Απόφαση με ερωτηματικά από την ΕΠΟ

Όπως αποφάσισε η ΕΠΟ, αν κάποια ομάδα από την Superleague δεν καταφέρει να πάρει πιστοποιητικό και να συμμετέχει στο πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν, τη θέση της θα πάρει ομάδα από την Football League!

Μιλώντας στον Sentra fm 103.3 ο ιδιοκτήτης της Ξάνθης Χρήστος Πανόπουλος απάντησε σε σχετική ερώτηση:

"Αυτά τα πράγματα είναι ανοησίες. Δεν έχει νόημα αυτό που αποφάσισαν. Μία ομάδα που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα θα πρέπει να αντικατασταθεί από μία που έχει δείξει ότι το αξίζει μέσα στη χρονιά".

Στις 30 Απριλίου τελειώνουν όλα

Ψάχνοντας λίγο το θέμα με τις αδειοδοτήσεις συλλέξαμε μία πληροφορία που αναφέρει πως στις 30 Απριλίου οι ομάδες θα πρέπει να έχουν προσκομίσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα για να πάρουν την άδεια για το νέο πρωτάθλημα και τη συμμετοχή στα Κύπελλα Ευρώπης.

Τη φετινή σεζόν λοιπόν (και ενόψει της επόμενης όπου η UEFA θα έχει πολύ αυστηρά κριτήρια σε σχέση με τώρα) η άδεια θα είναι υπό την στενή επιτήρηση της UEFA, όμως η ΕΠΟ θα έχει και πάλι τον τελευταίο λόγο.

Λόγω του βεβαρημένου ιστορικού όμως πολλών ομάδων μας, η ΕΠΟ δεν θέλει να εκτεθεί στα μάτια της UEFA, κάνοντας την κατάσταση ακόμα πιο πιεστική για ομάδες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τις εγγυητικές και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

TAGS ΑΕΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ