ΑΕΛ

ΠΑΕ ΑΕΛ: "Πανελλήνια Ημέρα Κατά της Γηπεδικής Βίας στη μνήμη στου Μπλιώνα"

ΠΑΕ ΑΕΛ: "Πανελλήνια Ημέρα Κατά της Γηπεδικής Βίας στη μνήμη στου Μπλιώνα"
ΑΕΛ, Κούγιας ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Με επιστολή της προς τον Σταύρο Κοντονή, η ΠΑΕ ΑΕΛ ζητά ανήμερα της 30ής επετείου από το θάνατο του Χαράλαμπου Μπλιώνα ζητά να καθιερωθεί η 26η Οκτώβρη ως Πανελλήνια Ημέρα Κατά της Γηπεδικής Βίας.

Πέρασαν 30 χρόνια από την ημέρα που ο Χαράλαμπος Μπλιώνας ξεψύχησε στα σκαλοπάτια του "Αλκαζάρ", μετά από ρίψη φωτοβολίδας πριν την αναμέτρηση της ΑΕΛ με τον ΠΑΟΚ.

Η θεσσαλική ΠΑΕ με επιστολή της προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, ζητά να καθιερωθεί η 26 Οκτώβρη ως Πανελλήνια Ημέρα Κατά της Γηπεδικής Βίας και να συνοδεύεται από συγκεκριμένες δράσεις κατά την χρονικά πλησιέστερη αγωνιστική ημέρα όλων των επαγγελματικών και ερασιτεχνικών κατηγοριών.

Αναλυτικά η επιστολή:

"Αξιότιμε κ. υπουργέ, κύριοι,

Το χρονόμετρο του ελληνικού ποδοσφαίρου σταμάτησε να κυλάει το απόγευμα της Κυριακής 26/10/1986 στο στάδιο Αλκαζάρ. Μαζί με τον φίλαθλο Χαράλαμπο Μπλιώνα, σκοτώθηκαν και τα τελευταία ψήγματααθωότηταςπου είχαν απομείνει σ' αυτόν τον χώρο.

Κι από τότε, ενώ φαινομενικά άλλαξαν όλα και φτάσαμε ως την καθολική απαγόρευση της μετακίνησης φιλάθλων για να μην γίνονται πόλεμοι στα γήπεδα, στην ουσία υπάρχει σιωπή.

Μόνο η ΑΕΛ και οι απανταχού φίλοι της, με ελάχιστες εξαιρέσεις μερίδας του Τύπου, θυμούνται αυτή τη μέρα, για να μνημονεύσουν το τραγικότερο γεγονός που συνέβη σε κερκίδα ελληνικού γηπέδου.

Αν είναι να συνεχίσουμε να σιωπούμε και να καταργούμε τον χαρακτήρα της ποδοσφαιρικής γιορτής απ' τα γήπεδά μας, ας κάνουμε τουλάχιστον αυτή τη σιωπή εκκωφαντική, στέλντοντας προς πάσα κατεύθυνση το μήνυμα του αγώνα ενάντια σε κάθε μορφή βίας.

Για τον λόγο αυτό η ΠΑΕ ΑΕΛ απευθύνει σήμερα, ακριβώς 30 χρόνια μετά την αιματοβαμμένη εκείνη Κυριακή, δημόσια πρόσκληση προς ΓΓΑ, ποδοσφαιρικές αρχές και όλες τις ΠΑΕ και τα ποδοσφαιρικά σωματεία της χώρας, να συμπαραταχθούν μαζί της για τον ορισμό της συγκεκριμένης Επετείου ως Πανελλήνιας Ημέρας Κατά της Γηπεδικής Βίας, η οποία θα συνοδεύεται από συγκεκριμένες δράσεις κατά την χρονικά πλησιέστερη αγωνιστική ημέρα όλων των επαγγελματικών και ερασιτεχνικών κατηγοριών.

Ο Μπάμπης Μπλιώνας δεν πρέπει να ξεχαστεί ποτέ κι από κανέναν, για να μην διανοηθεί ποτέ κανείς να το ξανακάνει.

Λάρισα 26/10/2016"

TAGS ΑΕΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ