ΑΕΛ

ΠΑΕ ΑΕΛ: "Μηδενισμός και -3 στον Απόλλωνα Σμύρνης"

ΠΑΕ ΑΕΛ: "Μηδενισμός και -3 στον Απόλλωνα Σμύρνης"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ΑΕΛ, με ανακοίνωσή της, γνωστοποιεί ότι ζητά το μηδενισμό κι αφαίρεση τριών βαθμών από τον Απόλλωνα Σμύρνης, για το γεγονός ότι βρέθηκαν στον αγωνιστικό χώρο 6 αλλοδαποί ποδοσφαιριστές, αντί των 5 επιτρεπομένων.

Ένσταση θα καταθέσει κατά τη διάρκεια της Τρίτης 29 Μαρτίου η ΠΑΕ ΑΕΛ, ζητώντας το μηδενισμό του Απόλλωνα Σμύρνης στο ματς με τον Πανελευσινιακό, καθώς και την αφαίρεση τριών βαθμών στην "Ελαφρά Ταξιαρχία" από το τρέχον πρωτάθλημα της Football League, καθώς στο ματς με την Ελευσίνα βρέθηκε κατά τη διάρκεια των αλλαγών έξι αλλοδαποί (κοινοτικοί και ξένοι) ποδοσφαιριστές, αντί των πέντε επιτρεπομένων. Ο κανονισμός, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ομάδας από τη Λάρισα, άλλαξε την τρέχουσα σεζόν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ:

"Το νομικό τμήμα της ΠΑΕ ΑΕΛ σήμερα θα καταθέσει ένσταση κατά του κύρους του αγώνα ΠΑΕ Πανελευσινιακός - ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης και θα ζητήσει τον μηδενισμό του Απόλλωνα και την αφαίρεση 3 βαθμών από τη βαθμολογία του Απόλλωνα Σμύρνης στο Πρωτάθλημα της Football League.

O λόγος για τον οποίο θα κατατεθεί η ένσταση είναι ότι στον χθεσινό αγώνα η ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης, ενώ το σκορ ήταν 0-0, σταδιακά αντικατέστησε 3 Έλληνες ποδοσφαιριστές με 3 κοινοτικούς-αλλοδαπούς με αποτέλεσμα, από το 71ο λεπτό έως και το 97ο λεπτό που τελείωσε ο αγώνας, να αγωνίζονται έξι (6) κοινοτικοί-αλλοδαποί αντί για πέντε (5) όπως επιβάλουν οι κανονισμοί της ΕΠΟ.

Συγκεκριμένα, από το 71' έως το 97' ευρίσκοντο στον αγωνιστικό χώρο οι εξής ποδοσφαιριστές κοινοτικοί-αλλοδαποί της ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης:

1. Κονέ (ξένος)

2. Παρπέξ (κοινοτικός)

3. Καμαρά (ξένος)

4. Βάντερσον (κοινοτικός)

5. Φομίν (κοινοτικός)

6. Φατιόν (κοινοτικός)

Συγκεκριμένα, ενώ στον αγώνα ξεκίνησαν στην 11άδα οι Κονέ, Φατιόν, Καμαρά, κατά τη διάρκεια του αγώνα ο προπονητής και οι ιθύνοντες του Απόλλωνα (Τενές-Λεβεντογιάννης-Βελέντζας) ζήτησαν από τους διαιτητές του αγώνα να αντικατασταθούν οι εξής Έλληνες ποδοσφαιριστές με τους εξής ξένους: Αρχικά στο ημίχρονο ο Πιπίνης και τη θέση του πήρε ο Βάντερσον, ακολούθως αντικαταστάθηκε ο Τζιώρας και τη θέση του πήρε ο Παρπέξ και στο 71ο λεπτό αντικαταστάθηκε ο Γκότοβος και τη θέση του πήρε ο Φομίν.

Δυστυχώς για τον Απόλλωνα οι ιθύνοντες αγνοούσαν ότι ο κανονισμός άλλαξε, ενώ κατά την προηγούμενη περίοδο οι ΠΑΕ που είχαν αδειοδότηση δικαιούντο να χρησιμοποιούν 6 αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές στην 11άδα, κατά την τρέχουσα περίοδο δικαιούνται να χρησιμοποιούν μόνο 5.

H ΠΑΕ ΑΕΛ διασταύρωσε προ ολίγου από την αρμόδια υπάλληλο της Football League κυρία Βρεττού, τόσο το γεγονός της χρησιμοποίησης των συγκεκριμένων παικτών στον χθεσινό αγώνα όσο και την εθνικότητά τους.

Συγκεκριμένα ότι: Ο Καμαρά είναι Γκανέζος, ο Κονέ είναι Ιβοριανός, ο Βάντερσον είναι Βραζιλιάνος, ο Παρπέξ είναι Γάλλος, ο Φομίν είναι Ουκρανός και ο Φατιόν είναι Αλβανός. Δηλαδή οι τρεις πρώτοι λογίζονται ως ξένοι και οι τρεις τελευταίοι ως κοινοτικοί αφού και η Αλβανία (Φατιόν) θεωρείται για τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές ως κοινοτική χώρα.

Το νομικό τμήμα της ΠΑΕ ΑΕΛ αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην ΕΠΟ για να επιβεβαιώσει και από την αρμόδια υπάλληλο κυρία Σοφιανού τα όσα επιβεβαίωσε από τη Football League".

Πριν από λίγα λεπτά, το νομικό επιτελείο της ΠΑΕ ΑΕΛ, είχε επικοινωνία με την αρμόδια υπάλληλο της ΕΠΟ κυρία Σοφιανού η οποία επιβεβαίωσε τα όσα είχε προηγουμένως διαβεβαιώσει η υπάλληλος της Football League κυρία Βρεττού και διέψευσε, αυτό το οποίο αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης, ότι ο ποδοσφαιριστής Άντονι Φατιόν είναι Έλληνας.

Ο Φατιόν, τόσο στα μητρώα δελτίων της Football League όσο και στα μητρώα δελτίων της ΕΠΟ, έχει ατομικό δελτίο ποδοσφαιρστού ως Αλβανός, έχει προσκομίσει μόνο Αλβανικό διαβατήριο και λογίζεται για την περίοδο 2015-16 ως κοινοτικός ποδοσφαιριστής.

Κατόπιν αυτής της εξελίξεως και με την υποβολή της ενστάσεως εκ μέρους της ΠΑΕ ΑΕΛ, η οποία έχειάμεσο ένομο συμφέρον, είναι βέβαιο γεγονός τόσο ο μηδενισμός της ΠΑΕ Απόλλων και η κατοχύρωσις του αγώνα με 3-0 υπέρ της ΠΑΕ Πανελευσινιακός όσο και η αφαίρεσις 3 βαθμών από τον πίνακα βαθμολογίας με αποτέλεσμα η ΠΑΕ Απόλλων να ισοβαθμεί τελικώς σήμερα με την ΠΑΕ Τρίκαλα και η βαθμολογική της διαφορά με την ΠΑΕ ΑΕΛ να είναι όχι 4 αλλά 10 βαθμούς.

ΟΙ ΠΟΙΝΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΚΑΠ

Στο άρθρο 23 παρ.9 του ΚΑΠ προβλέπει ήττα στα χαρτιά, αφαίρεση τριών βαθμών και πρόστιμο. Όπως αναφέρεται: «Σε περίπτωση που γίνεται δεκτή ένσταση ή καταγγελία για οποιοδήποτε λόγο αντικανονικής συμμετοχής ποδοσφαιριστή για παράβαση του παρόντος Κανονισμού καιτων λοιπών Κανονισμών της Ε.Π.Ο., η υπαίτια ομάδα που μετέχει ο ποδοσφαιριστής αυτός, χάνει τον αγώνα με τέρματα 3-0, εκτός αν το αποτέλεσμα ευνοεί την αντίπαλη ομάδα, της επιβάλλεται χρηματική ποινή από οκτώ χιλιάδες (8.000) ευρώ έως σαράντα χιλιάδες (40.000) ευρώ και της αφαιρούνται τρεις ( -3) βαθμοί από τον πίνακα του τρέχοντος πρωταθλήματος».

TAGS ΑΕΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ