ΑΕΛ

Οι 8 παίκτες της ΑΕΛ στη νίκη επί του Ολυμπιακού έπαιζαν πέρυσι Football League

Οι 8 παίκτες της ΑΕΛ στη νίκη επί του Ολυμπιακού έπαιζαν πέρυσι Football League
ΑΕΛ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η σπουδαία νίκη (1-0) της ΑΕΛ επί του Ολυμπιακού έχει ιδιαίτερη σημασία και για τον εξής λόγο: Οι 8 από τους 14 παίκτες που αγωνίστηκαν, έπαιζαν πέρυσι στη Football League. Το Sport24.gr αναλύει.

Πριν από την έναρξη της σεζόν πολλοί υποστήριζαν ότι η ΑΕΛ δεν θα μπορέσει να πετύχει εφέτος στη Super League, διότι οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές της είναι επιπέδου Fοotball League. Την Κυριακή (25/9) το βράδυ, βέβαια, αυτοί οι παίκτες έφτασαν σε μια μεγάλη νίκη. Επικράτησαν 1-0 του Ολυμπιακού και έφτασαν στο πρώτο τρίποντο στη μεγάλη κατηγορία έπειτα από τρία παιχνίδια.

Είναι αξιοσημείωτο ότι οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν απέναντι στους "ερυθρόλευκους" προέρχονται από τη Football League. Έπαιζαν, δηλαδή, στη δεύτερη κατηγορία τη σεζόν που ολοκληρώθηκε. Οι 8 στους 14 ήταν πέρυσι στην πορεία ανόδου. Μερικοί από αυτούς, μάλιστα, δεν έχουν εμπειρία από αναμετρήσεις της πρώτης κατηγορίας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο τερματοφύλακας Ξενοδόχοφ, ο οποίος έκανε ντεμπούτο στη Super League και ήταν και πάρα πολύ καλός (αλλά και άτυχος). Δείτε ποιοι ποδοσφαιριστές έπαιζαν πέρυσι στη δεύτερη κατηγορία, για να αντιληφθείτε πως ορισμένοι από αυτούς δεν είχαν την απαιτούμενη εμπειρία να αντεπεξέλθουν σε τέτοια ματς, άσχετα αν έκαναν εξαιρετικό ματς με τους Πειραιώτες.

1. Γκενάντι Ξενοδόχοφ: Πρώτη φορά έπαιξε σε παιχνίδι Super League. Έχει παίξει σε Β' και Γ' Εθνική με Ολυμπιακό Χερσονήσου, Θρασύβουλο, Δόξα Δράμας και Ζάκυνθο.

2. Μπόρισλαβ Γιοβάνοβιτς: Πέρυσι με την ΑΕΛ στη Football League. Έπαιξε σε 27 ματς και πέτυχε 2 γκολ. Με τον Εργοτέλη, ωστόσο, έχει παίξει μια τριετία στη μεγάλη κατηγορία.

3. Νίκος Γκόλιας: Προέρχεται από τη Football League και την Αναγέννηση Καρδίτσας. Τη σεζόν 2013-2014 είχε δώσει μόλις 2 ματς με τον Άρη στη Super League.

4. Βασίλης Ρέντζας: Έπαιξε την περασμένη σεζόν σε Εργοτέλη και ΑΕΛ, στη δεύτερη κατηγορία. Με την ομάδα του Ηρακλείου έχει συμμετοχές στη Super League.

5. Νίκος Αναστασόπουλος: Μόλις το τρίτο του παιχνίδι στη Super League. Πέρυσι με την ΑΕΛ στη Football League και παλαιότερα σε Νίκη Βόλου - Παναχαϊκή.

6. Άντονι Φατιόν: Το τρίτο του παιχνίδι στη Super League. Πέρυσι με την Απόλλωνα στη Football League και παλαιότερα σε Εθνικό Αστέρα, Παναχαϊκή, Λαμία και Απόλλωνα Σμύρνης.

7. Ανδρέας Λαμπρόπουλος: Πέρυσι με την ΑΕΛ στη Football League. Έμπειρος παίκτης, όμως, καθώς έχει παίξει με Κέρκυρα και ΟΦΗ στη Super League.

8. Νίκο Βαρέλα: Πέρυσι με την ΑΕΛ στη Football League και τη σεζόν 2014-2015 στη Ζάκυνθο, επίσης στη δεύτερη κατηγορία. Μόλις το 2ο παιχνίδι του στη Super League.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΑΕΛ από ατσάλι, 1-0 τον Ολυμπιακό
Ο Αναστασιάδης έπεσε κι έψαχνε τα γυαλιά του στους πανηγυρισμούς
Νίκη μετά από 10 χρόνια επί του Ολυμπιακού στη Λάρισα
Φόβοι για εξάρθρωση ώμου στον Ξενοδόχοβ
Oι νίκες του Αναστασιάδη επί του Ολυμπιακού
Γκόλιας στον Sport24 Radio 103,3: "Σούταρα χωρίς να σκεφτώ"
Αναστασιάδης: "Τα φαβορί είναι για τις εφημερίδες και τα καφενεία"
Κούγιας: "Απάντηση σε όσους με έλεγαν άνθρωπο του Ολυμπιακού"
Μεγάλη νίκη, πολλοί "λαβωμένοι" για ΑΕΛ
Δύο ομάδες έχει κερδίσει σε 5,5 χρόνια: Παναθηναϊκό & Ολυμπιακό!

Photo credits: Action Images

TAGS ΑΕΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ