ΑΕΛ

Ντόστανιτς: "Η ΑΕΛ θα ανέβει στη Super League"

Ντόστανιτς: "Η ΑΕΛ θα ανέβει στη Super League"
Ντόστανιτς ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ΑΕΛ κατέκτησε τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα στη Football League, αλλά στη θεσσαλική ομάδα με πρώτο τον Ράτκο Ντόστανιτς, θέλουν να μείνουν στην κορυφή μέχρι τέλους, κάτι που εξέφρασε στο Sport24.gr ο Σέρβος τεχνικός.

Στα μισά του δρόμου της φετινής κούρσας της Football League η ΑΕΛ έχει πετύχει τον στόχο της. Να είναι στην κορυφή της έχοντας κατακτήσει τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα. Το "αλογάκι" του θεσσαλικού κάμπου είναι... σούζα στο δρόμο προς τη Super League υπό την καθοδήγηση του Ράτκο Ντόστανιτς που μιλώντας στο Sport24.gr εξέφρασε τη σιγουριά του για την επίτευξη του βασικού στόχου της χρονιάς.

Το περασμένο καλοκαίρι ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ΑΕΛ ο Αλέξης Κούγιας επέλεγε τον Σέρβο τεχνικό και μόνο δικαιωμένος μπορεί να αισθάνεται. Ο Ντόστανιτς έχει δημιουργήσει ένα σύνολο με κράμα ποδοσφαιριστών που έχουνε εμπειρία από τη Super League και τη Football League σε συνδυασμό με νέους και διψασμένους και διάκριση περνώντας τη φιλοσοφία του. Μίας ομάδας με γερές βάσεις στην άμυνά της που από αυτήν "χτυπώντας" κυρίως από τα άκρα να βρει τον τρόπο να "ξεκλειδώσει" τις αντίπαλες άμυνες στον δρόμο προς το τρίποντο της νίκης.

Ντόστανιτς: "Η ΑΕΛ θα ανέβει στη Super League"
Ντόστανιτς ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ντόστανιτς αν είχε ακούσει ερχόμενος στη Λάρισα για να αναλάβει τη τεχνική ηγεσία της ΑΕΛ το τι εστί πλέον το ζει σε καθημερινή βάση. Την πίεση για την κατάκτηση του αποτελέσματος σε κάθε παιχνίδι όπου και αν αγωνίζεται ανεξαρτήτου αντιπάλου. Δείχνει όμως να ανταποκρίνεται μέσα από την καθημερινή δουλειά και δεν λέει όχι εκτός από την επίτευξη της ανόδου στη Super League και για την παραμονή του στην άκρη του πάγκου της. Σε ένα πρωτάθλημα που το γνωρίζει από την παρουσία του στην άκρη του πάγκου της Βέροιας το 2013, με τη "Βασίλισσα του βορρά" να ήταν ο πρώτος του ελληνικός σταθμός το 2007 ενώ είχε ακολουθήσει το 2011 ο Διαγόρας Ρόδου.

Ντόστανιτς: "Η ΑΕΛ θα ανέβει στη Super League"
Ντόστανιτς ACTION IMAGES PRESS AGENCY

"Κάθε παιχνίδι τελικός. Έχουμε άλλους 15 για την άνοδο"

Ο Ντόστανιτς αφού δέχτηκε τα συγχαρητήρια του Sport24.gr για την κατάκτηση του άτυπου τίτλου του πρωταθλητή χειμώνα στο φετινό πρωτάθλημα της Football League δέχτηκε να ανοίξει τα χαρτιά του για τη μέχρι στιγμής πορεία στο κυνήγι της ανόδου στη Super League και όχι μόνο. Τι σημαίνει λοιπόν η κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή χειμώνα στη Football League για τον Σέρβο τεχνικό της ΑΕΛ; "Είναι σημαντική γιατί μας δίνει αυτοπεποίθηση και δύναμη να συνεχίσουμε το ίδιο και καλύτερο για να πετύχουμε το στόχο μας. Την άνοδό μας στη Super League για τον οποίο και δουλεύουμε", παραδέχτηκε ο Σέρβος τεχνικός στο πρώτο του σχόλιο.

Τι θα πρέπει να κάνει όμως η ΑΕΛ για να αντέξει στην κορυφή μέχρι τέλους και να πετύχει τον στόχο της ανόδου στη Super League; "Να αντιμετωπίζουμε κάθε παιχνίδι σαν τελικό. Έχουμε μπροστά μας άλλους 15 τελικούς στο Β΄ γύρο της Football League". Μάλιστα ο Ντόστανιτς δεν αρνήθηκε να οριοθετήσει και το πιο σημαντικό αποτέλεσμα για την ΑΕΛ σε αυτόν τον Α΄ γύρο της Football League. "Η νίκη που σημειώσαμε στην πρεμιέρα επί της Λαμίας στην έδρα μας. Ένα παιχνίδι που θέλαμε τη νίκη γιατί ήταν το πρώτο του πρωταθλήματος και μπροστά στον κόσμο μας".

Ντόστανιτς: "Η ΑΕΛ θα ανέβει στη Super League"
Μαρουκάκης ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το δίδυμο Μαρουκάκη-Μπόγιοβιτς και το γκολ του Ξενοδόχοφ

Μετά τον Α΄ γύρο της Football League και μετά από 17 παιχνίδια οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ έχουνε σημειώσει 26 γκολ εκ των οποίων τα μισά, τα 13 οι δύο βασικές της επιθετικές αιχμές. Ο Ματθαίος Μαρουκάκης 9 και όλα στο 2015 όντας ακόμη με τη σειρά του πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος και 4 ο Σέρβος Μίλαν Μπόγιοβιτς όλα στο 2016. Ποιο όμως είναι το πιο σημαντικό γκολ στη μέχρι στιγμής πορεία της ΑΕΛ σύμφωνα με τον Σέρβο τεχνικό της ομάδας; "Κάθε γκολ είναι σημαντικό. Ωστόσο αν ήταν να διαλέξω ένα θα ήταν αυτό του Ξενοδόχοφ στην Πάτρα επί της Παναχαϊκής στις καθυστερήσεις που μας έδωσε έναν ακόμη σημαντικό βαθμό και ψυχολογία για τη συνέχεια. Μάλιστα θα το ξεχώριζα και για το ότι ο τερματοφύλακας δεν βάζει και τόσο συχνά γκολ αφού η δουλειά του είναι να μην δέχεται". Κι όσο για τις δύο βασικές επιθετικές αιχμές της ομάδας του τους Μαρουκάκη και Μπόγιοβιτς σχολίασε: "Ο Μαρουκάκης και ο Μπόγιοβιτς είναι δύο καλοί ποδοσφαιριστές και πραγματικά έχουνε πετύχει πολλά και σημαντικά γκολ στη μέχρι στιγμή πορεία μας. Ωστόσο και οι ίδιοι δουλεύουν για την ομάδα όπως και η ομάδα για αυτούς".

1-1
Ξενοδόχοφ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

"Η ΑΕΛ έχει νοοτροπία νικητή"

Στο παιχνίδι αυτό στο Πανπελοποννησιακό Στάδιο η ΑΕΛ βρέθηκε πίσω στο σκορ αλλά κατάφερε να πάρει βαθμό ή βαθμούς. Ο Ντόστανιτς πάντως έχει την δική του εξήγηση. Κάτι που φάνηκε στο πως τοποθετήθηκε για το αν θεωρεί πως η ΑΕΛ με τον τρόπο αυτό έχει αποδείξει πως διαθέτει χαρακτήρα. "Η ΑΕΛ έχει το δικό της χαρακτήρα και τη νοοτροπία του νικητή που της δίνει το βάρος της φανέλας της και της ιστορίας της στο ελληνικό ποδόσφαιρο", για να συμπληρώσει: "Θεωρώ όμως ότι η ομάδα δεν έχει αποκτήσει τον αγωνιστικό χαρακτήρα που εγώ θα ήθελα. Κάτι για το οποίο δουλεύουμε καθημερινά στις προπονήσεις για να το πετύχουμε".

Πόσο καλό όμως ή κακό έκανε η μοναδική ήττα στον Α΄ γύρο η εντός έδρας στο AEL FC Arena από την Κέρκυρα; "Ποτέ δεν είναι καλό όταν χάνεις ένα παιχνίδι και πόσο μάλιστα στην έδρα σου. Παρόλα αυτά κοιτάξαμε να μάθουμε από τα λάθη μας εν όψει της συνέχειας του πρωταθλήματος για την επίτευξη του στόχου της ανόδου μας στη Super League".

Κάνοντας μία διαδρομή στα αποτελέσματα της ΑΕΛ σε αυτόν τον Α΄ γύρο της Football League θα παρατηρήσει πως τρία τα έχει κερδίσει με 1-0 και τα τέσσερα με 2-0. Σκορ που μπορεί να φαντάζουν φτωχά από πλευράς συγκομιδής γκολ αλλά ουσίας αφού δίνουν τους τρεις βαθμούς της νίκης με την ΑΕΛ στα 10 από τα 17 παιχνίδια να μην έχει δεχτεί γκολ έχοντας κερδίσει τα 8 από αυτά. "Σε κάθε παιχνίδι αυτό που έχει σημασία είναι να παίρνουμε τους τρεις βαθμούς της νίκης. Εξίσου σημαντικό είναι ότι στη διάρκεια του παιχνιδιού όλοι να παίζουμε άμυνα και επίθεση", εξηγεί ο Ντόστανιτς.

Ντόστανιτς: "Η ΑΕΛ θα ανέβει στη Super League"
Ντόστανιτς ACTION IMAGES PRESS AGENCY

"Σε κάθε μεγάλη ομάδα υπάρχει πίεση. Έτσι και στην ΑΕΛ"

Για το αν έχει αισθανθεί μέχρι στιγμής την πίεση για την επίτευξη της ανόδου στη Super League ο Ντόστανιτς ήταν ξεκάθαρος. "Κάθε μεγάλη ομάδα υπάρχει πίεση και η ΑΕΛ είναι μία μεγάλη ομάδα". Κι όσο για το αν την αισθάνθηκε στη διάρκεια του Α΄ γύρου όταν υπήρξαν αρνητικά αποτελέσματα: "Φυσικά έχουμε πίεση αλλά οι φίλαθλοί μας ήταν πάντα κοντά μας και τους ευχαριστούμε για αυτό".

Κι αν η ΑΕΛ είναι πρώτη τη στιγμή αυτή στον βαθμολογικό πίνακα της Super League οι βασικοί της διώκτες στο κυνήγι της ανόδου είναι η Κέρκυρα και ο Απόλλων Σμύρνης με την ομάδα του να μην έχει κερδίσει κανέναν από τους. Ισοπαλία με τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη και ήττα εντός έδρας στο AEL FC Arena από την Κέρκυρα. Ο Ντόστανιτς δεν δείχνει να αγχώνεται και είναι κατηγορηματικός πως: "Το σημαντικό είναι ότι είμαστε εμείς πρώτοι. Δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν από αυτούς που μας ακολουθούν. Εξάλλου οι ομάδες που μας ακολουθούν θα πρέπει να κοιτάξουν πως θα μας προσπεράσουν".

Σε αυτές έχοντας χάσει ωστόσο λίγο έδαφος είναι τα Τρίκαλα και η Λαμία τις οποίες ο Ντόστανιτς παρόλα αυτά θεωρεί ότι μπορούνε ακόμη να μπούνε στο κόλπο. "Τα Τρίκαλα και η Λαμία συνεχίζουν να έχουνε τις δικές τους πιθανότητες για την άνοδό τους στη Super League. Ωστόσο πιστεύω με σιγουριά ότι η ΑΕΛ θα είναι σίγουρα η μία που θα πάρει το ένα από τα δύο εισιτήρια". Σε ένα πρωτάθλημα μάλιστα όπου για πρώτη φορά δεν θα υπάρχει η διαδικασία του μίνι πρωταθλήματος των playoffs για το ένα ή και τα δύο εισιτήρια όπως ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια. "Η απουσία των playoffs κάνει το κυνήγι της ανόδου ακόμη πιο δύσκολο αλλά για μένα είναι καλύτερα ότι δεν υπάρχουνε".

Ντόστανιτς: "Η ΑΕΛ θα ανέβει στη Super League"
Κόσμος ΑΕΛ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

"Ο κόσμος της ΑΕΛ είναι απαιτητικός και πάντα δίπλα μας"

Πως πήρε όμως ο Ράτκο Ντόστανιτς την απόφαση να επιστρέψει στην Ελλάδα τη φορά αυτή για λογαριασμό της ΑΕΛ; "Η ΑΕΛ είναι μία μεγάλη ομάδα και για εμένα θα ήταν σημαντικό να την οδηγήσω και πάλι στη Super League. Για αυτό και αποδέχτηκα την πρόταση που μου έγινε". Σε μία ομάδα όπου εκτός από το ότι είναι μεγάλη έχει και τη δυναμική συμπαράσταση των φιλάθλων της όπου και αν αγωνίζεται με τη φετινή πορεία υπό τις οδηγίες του Σέρβου τεχνικού να έδωσε εκ νέου όραμα και δίψα. "Ο κόσμος της ομάδας είναι απαιτητικός αλλά είναι πάντα δίπλα μας σε όλα μας τα παιχνίδια όπου και αν αγωνιζόμαστε. Είτε στην έδρα μας στο AEL FC Arena όπου τους περιμένουμε σε κάθε παιχνίδι και στο Β΄ γύρο για να πανηγυρίσουμε την άνοδό μας στη Super League είτε και εκτός έδρας. Εξάλλου ο στόχος μας είναι κοινός και ένας μεταξύ διοίκησης, ομάδας και κόσμου. Η άνοδός μας στη Super League. Εκεί όπου ανήκει η ΑΕΛ και ο κόσμος της και πρέπει να βρίσκεται".

Ντόστανιτς: "Η ΑΕΛ θα ανέβει στη Super League"
Ντόστανιτς ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η παραμονή του και την επόμενη χρονιά

Τέλος για το αν θεωρεί πως η άνοδός της ΑΕΛ στη Super League θα ισοδυναμεί με παραμονή του στον πάγκο της ως δικαίωση σε ένα πρωτάθλημα που το γνωρίζει από την παρουσία προ ετών στη Βέροια είπε: "Αυτό που είναι σημαντικό είναι να ανέβει πρώτα η ΑΕΛ στη Super League και μετά βλέπουμε για την επόμενη χρονιά". Με τον τρόπο αυτό γράφτηκε ο επίλογος της κουβέντας μας με τον Σέρβο τεχνικό της ΑΕΛ παραμονές της σέντρας της πρεμιέρας του Β΄ γύρου της Football League όπου οι "βυσσινί" θα αγωνιστούν στη Λαμία.

TAGS ΑΕΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ