ΑΕΛ

Ντόστανιτς: "Δεν είμαι μαλ@@@ς, δέχθηκα παρεμβάσεις"

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΡΑΤΚΟ ΝΤΟΣΤΑΝΙΤΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI)
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΡΑΤΚΟ ΝΤΟΣΤΑΝΙΤΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο τέως τεχνικός της ΑΕΛ, Ράτκο Ντόστανιτς, μαζί με τον βοηθό του, Θοδωρή Σκύφτα, υπέδειξε τις παρεμβάσεις του Αλέξη Κούγια στο έργο του ως αιτία της παραίτησής του. Η απάντηση του ιδιοκτήτη των "βυσσινί".

Ο Αλέξης Κούγιας παρουσίασε τη Δευτέρα (12/3) τον νέο προπονητή της ΑΕΛ, Σωτήρη Αντωνίου, λέγοντας ότι θα τον αγαπήσουν όλοι. Ο τέως τεχνικός της ομάδας της Λάρισας, Ράτκο Ντόστανιτς, παρέθεσε συνέντευξη Τύπου μαζί με τον βοηθό του, Θοδωρή Σκύφτα, στην οποία υπέδειξε τις παρεμβάσεις του ιδιοκτήτη των "βυσσινί" στο έργο του ως αιτία της παραίτησής του.

"Ήρθα εδώ σαν επαγγελματίας προπονητής για να κάνω τη δουλειά μου. Η δουλειά μου είναι μέσα στο γήπεδο. Με σεβασμό σε κάθε πρόεδρο, όπως θα έπρεπε να σέβονται κι εμένα. Να ξέρετε, όμως, πάντα υπάρχει μία γραμμή που δεν πρέπει να περνάει ούτε ο προπονητής, ούτε ο πρόεδρος, ο οποίος την πέρασε. Σεβάστηκα την ΑΕΛ και έκανα τη δουλειά μου όσο μπορούσα καλύτερα. Μία ομάδα, αν θέλει να έχει επιτυχίες, να έχει πρόοδο, ρόλο παίζει η υγιής ατμόσφαιρα. Δεν υπήρχε όμως η ηρεμία. Έκανα καλά τη δουλειά μου. Δεν είμαι ο Μουρίνιο. Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα άλλο όταν περάστηκε η κόκκινη γραμμή. Δεν ανέχτηκα πολλά γι αυτό αποχώρησα", υποστήριξε αρχικά και στη συνέχεια μίλησε:

Για το αν δέχτηκε παρεμβάσεις: "Μπαίνουμε σε λεπτομέρειες. Δεν δέχομαι παρέμβαση ως προπονητής. Τώρα δέχτηκα παρεμβάσεις. Θα αποτύχω μέσα από τις δικές μου ιδέες. Κανενός άλλου. Σε όποια ομάδα κι αν δούλεψα, κοιτούσα μόνο το συμφέρον της ομάδας. Δεν έβαζα πάνω από την ομάδα το προσωπικό συμφέρον".

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΗΣ ΑΕΛ ΡΑΤΚΟ ΝΤΟΣΤΑΝΙΤΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI)
Κούγιας, Σκύφτας, Ντόστανιτς EUROKINISSI SPORTS

Για το συμβόλαιο του: "Σήμερα το πρωί κάναμε τη κοινή συναίνεση λύση του συμβολαίου. Ακόμα μία φορά θέλω να πω ότι είναι ντροπή. Πήρα 5 χιλιάδες. Αυτός ήταν ο μισθός, δεν πήρα 10 χιλιάδες. Ήξερα ότι δεν θα πληρωνόμουν στη συνέχεια. Πήρα και κάποια λεφτά μετά τη νίκη με την ΑΕΚ. Πήρα μία προκαταβολή 5 χιλιάδων ευρώ".

Για την επιλογή του Σκύφτα ως διερμηνέα: "Να ξέρετε ότι κάθε προπονητής έχει κάποιον εμπιστοσύνης σε όλο τον κόσμο. Γι' αυτό επέλεξα τον Θοδωρή να είναι δίπλα μου. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να μην έχω έναν δικό μου άνθρωπο δίπλα μου. Δεν δημιούργησα κανένα πρόβλημα. Τον ήθελα εκεί".

Όταν του ζητήθηκε ένα σχόλιο για το γεγονός πως ήξερε ποιος είναι ο Κούγιας, απάντησε: "Δεν είμαι μαλ@@@ς. Ξέρω ποιος είναι ο Κούγιας. Θέλω να πω ένα πράγμα. Εμένα μου αρέσει η ΑΕΛ. Η ΑΕΛ είναι μεγάλη ομάδα. Μαριονέτα όμως δεν θα γίνω".

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΥΓΙΑ ΣΤΟΝ ΝΤΟΣΤΑΝΙΤΣ

Ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, από την πλευρά του απάντησε ότι δεν παρενέβη στη δουλειά του Ράτκο Ντόστανιτς, παρά μόνο εξέφρασε την απορία του για τις επιλογές του Σέρβου στα ματς κόντρα στον Λεβαδειακό και την Κέρκυρα.

"Διάβασα στο διαδίκτυο την συνέντευξη τύπου του - προπονητή για 15 μέρες της ΑΕΛ - Ράτκο Ντόστανιτς και το μόνο που σκέφτομαι, μετά τα τόσα ψέματα που διάβασα, ειδικά τα περί δήθεν παρεμβάσεων, χωρίς να αναφέρει βεβαίως ούτε ένα όνομα ποδοσφαιριστού, όπως θα έπρεπε, και ούτε πότε έγινε όπως θα έπρεπε και χωρίς να τον ρωτήσουν οι δημοσιογράφοι γι αυτές τις παρεμβάσεις, όπως θα έπρεπε, και το μόνο το οποίο έχω να δηλώσω είναι ότι μέχρι σήμερα για τον προπονητή Ντόστανιτς είχα πολλές ενστάσεις, ειδικά για τον τρόπο που διαχειρίζεται τα παιχνίδια, για τον άνθρωπο Ντόστανιτς δεν είχα καμία. Από σήμερα έχω και για τον προπονητή και για τον άνθρωπο Ντόστανιτς.

SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΚΕΡΚΥΡΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI)
Κούγιας EUROKINISSI SPORTS

Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε έχω παρέμβει στο έργο του και τις δύο φορές που εργάστηκε και το μόνο που έκανα μετά τα παιχνίδια με Λεβαδειακό και Κέρκυρα, ήταν να τον ρωτήσω και να εκφράσω την απορία μου μετά τον αγώνα με τον Λεβαδειακό για το πως είναι δυνατόν, ενώ κερδίζουμε 1-0 στο ημίχρονο, έχουμε τόσες ελλείψεις παικτών, είμαστε κουρασμένοι γιατί παίξαμε την Πέμπτη με την ΑΕΚ, ενώ ο Λεβαδειακός είναι ξεκούραστος, δεν κάνει δύο αλλαγές στο ημίχρονο να βάλει τον Γκόλια αμυντικό χαφ και τον Μόρα τρίτο στόπερ, βγάζοντας δύο κουρασμένους μεσοεπιθετικούς ή κυνηγούς, και το κάνει αφού χάνουμε 2-1, βγάζοντας τον Ντέλετιτς και τον Λεοζίνιο την ώρα που τους χρειαζόμαστε για να ισοφαρίσουμε και να αντρέψουμε το σκορ.

Και μετά τον αγώνα με την Κέρκυρα γιατί έβαλε από την αρχή τον κουρασμένο Περόνε, αντί του Ναζλίδη που ήταν ξεκούραστος, γιατί δεν έπαιξε με τον Λεβαδειακό λόγω τραυματισμού και γιατί έβαλε τον Ναζλίδη να παίξει δεκάρι, που δεν είναι η θέση του, αντί του ανεβασμένου και πλέον ακριβοπληρωμένου παίκτου μας, του Λεοζίνιο, που είναι δεκάρι και κάθε φορά που χρησιμοποιείται ή πετυχαίνει ή φτιάχνει γκολ.

Κατά τα άλλα εύχομαι σε αυτόν και τον συνεργάτη του κ. Σκύφτα κάθε επιτυχία στην επαγγελματική, την προσωπική και την οικογενειακή τους ζωή, αλλά η ΑΕΛ και η ιδιοκτησία της δεν έχουν σχέση με τον Λεβαδειακό και τη Βέροια, εμείς προλαβαίνουμε πριν πρέσουμε".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

"Να είναι ο Σωτηράκης αυτό που ονειρευόμαστε"
Κούγιας: "Σπανίως απολύω προπονητές"
Σκύφτας: "Κι ο Μπλάζεβιτς σκουπιδιάρης ήταν"

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ