ΑΕΛ

Ντεγκρά: "Να σου δώσω 5 λεπτά από τη ζωή μου να δεις τι νιώθω"

Ντεγκρά: "Να σου δώσω 5 λεπτά από τη ζωή μου να δεις τι νιώθω"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ματίας Ντεγκρά μιλά στο Sport24.gr για το συμβάν με τον ιδιοκτήτη της ΑΕΛ, Αλέξη Κούγια. Γιατί λέει πως "δεν έχω δύναμη να συνεχίσω το ποδόσφαιρο", τι δηλώνει για το λάθος που τελικά του στοίχισε την καριέρα, πριν καταλήξει στο "πάω πίσω σε αυτούς που με αγαπούν".

Τη Δευτέρα (12/9) το βράδυ, στο ματς που ολοκλήρωσε την πρώτη αγωνιστική της Super League που διεξήχθη φέτος και τρίτη του προγράμματος, η ΑΕΛ έμεινε ισόπαλη 2-2 με τον Ηρακλή. Ενόσω οι "βυσσινί" προηγούνταν 2-1, ο Ματίας Ντεγκρά υπέπεσε σε λάθος που διαμόρφωσε αποτέλεσμα.

Μετά από όσα ακολούθησαν και αφορούσαν και τον ιδιοκτήτη της θεσσαλικής ΠΑΕ, Αλέξη Κούγια, ο Αργεντινός γκολκίπερ αναθεώρησε όλη του τη ζωή, όπως μας διαβεβαίωσε στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε. Ο 33χρονος πορτιέρε μιλά αποκλειστικά στο Sport24.gr για το απόγευμα που άλλαξε την κοσμοθεωρία του και τον έκανε να σκεφτεί αν θέλει να συνεχίσει να ασχολείται με το ποδόσφαιρο.

Εκφράζει την αγανάκτηση που νιώθει προς αυτούς που υποστήριξαν ότι έκανε σκοπίμως το λάθος, τονίζει ότι παίζει ποδόσφαιρο γιατί είναι κάτι που αγαπά και όχι για τα λεφτά, ενώ αποκαλύπτει το περιεχόμενο του τηλεφωνήματος που δέχθηκε από τον πατέρα του και τον έπεισε πως για το καλό όλων θα ήταν χρήσιμο να επιστρέψει στην πατρίδα του.

"Όλοι μου λένε να μη σταματήσω"

Το πρώτο πράγμα που είπε, πριν καν υποβάλουμε την πρώτη ερώτηση, ήταν ότι " έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που λέμε ότι κάθε λάθος στο ποδόσφαιρο γίνεται επίτηδες. Είμαι πολύ ταραγμένος, πολύ στεναχωρημένος. Είναι η χειρότερη στιγμή της καριέρας μου. Αλήθεια στο λέω. Το μόνο που κρατάω είναι τα λόγια που μου έχουν πει παλαιότεροι συμπαίκτες μου, οι οποίοι ξέρουν τι άνθρωπος είμαι. Όλοι με παίρνουν τηλέφωνο και μου λένε να μη σταματήσω την καριέρα μου. Είμαι ξένο παιδί, δεν έχω δύναμη καθόλου. Δεν θέλω να προκαλέσω πρόβλημα. Όλοι μιλούν για ένα λάθος που έκανα. Ποιος όμως, λέει ότι έχασα δύο χρόνια δουλειάς; ΚΑΝΕΙΣ. Αυτοί που επιμένουν πως έκανα αυτό που έγινε επίτηδες, να βγουν να το αποδείξουν".

-Μπορείς να γυρίσεις πίσω στα δευτερόλεπτα που ακολούθησαν το λάθος;

"Το μεγαλύτερο λάθος ήταν το πρώτο κοντρόλ, που μου έφυγε μακριά η μπάλα. Ήρθε κοντά μου ο Περόνε και δεν είχα άλλη επιλογή από το να τον ντριμπλάρω. Μετά έκανα ένα ακόμα κοντρόλ για να δω αν έχω κοντά μου κάποιον συμπαίκτη για να του δώσω τη μπάλα. Δεν είδα κανέναν και ένιωσα ότι ο Περόνε είχε φτάσει κοντά μου από δεξιά να μου πάρει τη μπάλα. Ήθελα να τη δώσω στον Παύλο που ήταν αριστερά μου, έκανα λάθος, την πήρε ο Λεοζίνιο και έβαλε γκολ. Το παραδέχομαι. Ήταν πολύ μεγάλο λάθος. Είμαι ο πρώτος που κάνω κριτική στον εαυτό μου. Τρία ή τέσσερα λάθη έχω κάνει στην καριέρα μου και για μια εβδομάδα δεν μπορούσα να κοιμηθώ".

-Οι συμπαίκτες σου τι σου είπαν μετά το λάθος;

"Δεν μου είπαν κάτι. Ξέρουν τι άνθρωπος είμαι και ότι δεν έκανα κάτι κακό επίτηδες. Μου έχουν στείλει πολλά μηνύματα από άλλες ομάδες που έχω περάσει και δεν μπορούν να πιστέψουν ότι έγινε αυτό με εμένα. Ότι για ένα λάθος έφυγα. Με ξέρουν σαν άνθρωπο, ξέρουν τι είμαι".

- Στη φυσούνα τι έγινε;

"Δεν θέλω να πω γιατί πικραίνομαι".

- Ο κ. Κούγιας και ο κ. Αναστασιάδης τι σου είπαν στη συνέχεια;

"Να φύγω από την ομάδα. Αλλά και εγώ μετά από ό,τι συνέβη ήθελα να φύγω".

- Σε όλους αυτούς που λένε ότι το λάθος έγινε σκοπίμως τι έχεις να απαντήσεις;

"Ότι δεν έχουν παίξει ποτέ τους ποδόσφαιρο. Δεν ξέρουν πόσο πονάει ένα τέτοιο λάθος".

Ο πατέρας μου έκλαιγε

-Με την οικογένειά σου μίλησες;

"Ο πατέρας μου μπήκε στο Ίντερντετ και μέσω του google προσπαθούσε να καταλάβει τι έχει γραφτεί για εμένα. Με πήρε και έκλαιγε. Δεν τον ενδιαφέρει αν είμαι καλός παίκτης ή όχι. Θέλει να είμαι καλός άνθρωπος. Και με έκανε καλό άνθρωπο".

- Η οικογένειά σου είναι στην Αργεντινή;

"Ναι. Εγώ είμαι εδώ με την κοπέλα μου και σκέφτομαι τι να κάνω. Τέλειωσαν όλα για εμένα. Τώρα έχω πολλά στο μυαλό μου. Δεν είναι μόνο η ψυχολογική κατάσταση, είναι ότι θέλω να σταματήσω το ποδόσφαιρο".

Πώς είναι δυνατόν να συνεχίσω να παίζω όταν νομίζουν ότι είμαι πουλημένος; Είναι δυνατόν;

- Τι σκέφτεσαι να κάνεις άμεσα; Να πας στη χώρα σου; Να μείνεις εδώ;

"Δεν είναι απλά τα πράγματα. Θέλει οργάνωση τώρα. Έχω πολλά πράγματα, έχω χαρτιά. Σιγά, σιγά όμως θα τα φτιάξω και θα γυρίσω πίσω. Θέλω να πάω στη χώρα μου, στους ανθρώπους μου, που με αγαπάνε. Στο λέω όμως, για εμένα το ποδόσφαιρο τελειώνει. Μου έχουν πάρει όλη τη δύναμη. Μόνο πέντε λεπτά από τη ζωή μου να σου έδινα, να δεις πώς νιώθω. Πώς είναι δυνατόν να συνεχίσω να παίζω όταν νομίζουν ότι είμαι πουλημένος; Είναι δυνατόν;".

- Αν συνεχίσεις το ποδόσφαιρο, μέχρι τον Δεκέμβριο δεν μπορείς να παίξεις. Οικονομικά θα έχεις πρόβλημα;

"Εγώ φίλε μπάλα παίζω επειδή την αγαπάω. Η οικογένειά μου είναι ευτυχισμένη ήδη. Δεν παίζω ποδόσφαιρο για να κερδίσω λεφτά. Δεν το ξέρει κανένας γιατί δεν το δείχνω. Ο πατέρας μου όλο αυτά τα χρόνια μου έλεγε να γυρίσω πίσω, να είμαστε μαζί. Οικονομικά πρόβλημα δεν έχουμε".

-Η κοπέλα σου τι σου έλεγε μετά από ό,τι συνέβη;

"Τι να μου πει και αυτή η καημένη; Με στηρίζει πάντα και με ακολουθεί παντού".

-Θέλεις να πεις κάτι στον κόσμο της ΑΕΛ;

"Ένα συγγνώμη. Έκανα ένα σοβαρό λάθος. Τους ζητώ ταπεινά συγγνώμη. Θα ήθελα να τους πω να στηρίξουν την ομάδα. Και επίσης να πω στους νεαρούς παίκτες της ΑΕΛ να παίζουν χωρίς φόβο".

- Μετάνιωσες που ήρθες στην Ελλάδα;

" Γι' αυτό που έγινε έχω πικραθεί. Έχω περάσει ωραία χρόνια στην Ελλάδα και γνώρισα πολύ καλούς ανθρώπους".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Τέλος ο Ντεγκρά από την ΑΕΛ, θέλει να σταματήσει το ποδόσφαιρο!
Επίθεση Κούγια σε Ντεγκρά
"Τελειώνει" τον Ντεγκρά και ο Αναστασιάδης
Τέλος ο Ντεγκρά από την ΑΕΛ, θέλει να σταματήσει το ποδόσφαιρο!
Το "καρφί" του Πανσερραϊκού για Κούγια και ΑΕΛ
Η διπλή γκάφα του Ματίας Ντεγκρά που τον "τελείωσε" από τον Αστέρα
TAGS ΑΕΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ