ΑΕΛ

Μαύρη επέτειος: 30 χρόνια από τον θάνατο του Μπλιώνα

Μαύρη επέτειος: 30 χρόνια από τον θάνατο του Μπλιώνα

Ημέρα μνήμης και μαύρης επετείου για τη Λάρισα και τον ελληνικό αθλητισμό είναι η 26η Οκτωβρίου, καθώς το 1986 ο Χαράλαμπος Μπλιώνας ξεψύχησε στα σκαλοπάτια του Αλκαζάρ (VIDEO, PHOTOS).

Ο θάνατος του Χαράλαμπου Μπλιώνα, ο οποίος ήταν το πρώτο θύμα της βίας στα ελληνικά γήπεδα και δυστυχώς όχι το τελευταίο, σημάδεψε ανεξίτηλα της ιστορία της ΑΕΛ.

Σχεδόν μια ώρα πριν την έναρξη του αγώνα, ΑΕΛ - ΠΑΟΚ, οπαδοί του "Δικεφάλου" έριξαν τρεις ναυτικές φωτοβολίδες προς το μέρος αυτών της Λάρισας. Μια από αυτές βρήκε τον 29χρονο τότε, Χαράλαμπο Μπλιώνα, στην καρωτίδα και τον άφησε στον τόπο.

Μαύρη επέτειος: 30 χρόνια από τον θάνατο του Μπλιώνα

Ακολούθησε πανδαιμόνιο στις εξέδρες του Αλκαζάρ. Φίλαθλοι πηδούσαν τα κάγκελα, προσπαθώντας να βοηθήσουν τον άτυχο άνδρα, αλλά πολλοί δεν άντεχαν στην εικόνα του με την φωτοβολίδα σφηνωμένη στο λαιμό. Ακόμα και αυτοί που τον μετέφεραν προς το ιατρείο, έκλαιγαν...

Όταν, αργότερα, ανακοινώθηκε από τα μεγάφωνα ο θάνατός του, η ένταση κλιμακώθηκε με τους οπαδούς της ΑΕΛ να κινούνται απειλητικά προς το μέρος αυτών του ΠΑΟΚ, τη στιγμή που γονείς κατέφθαναν στο γήπεδο ψάχνοντας απεγνωσμένα τα παιδιά τους.

Μαύρη επέτειος: 30 χρόνια από τον θάνατο του Μπλιώνα

Μετά από παρέμβαση της αστυνομίας, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Παρά το περιστατικό, ο αγώνας δεν αναβλήθηκε, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των γηπεδούχων, οι οποίοι επικράτησαν με 2-1 και στο τέλος αφιέρωσαν τη νίκη στον άτυχο νέο.

Ως υπαίτιος, συνελήφθη ο τότε 19χρονος, Βασίλης Θεοδωρίδης, ο οποίος καταδικάστηκε σε 10ετή κάθειρξη. Η ποινή έπεσε στα 2,5 χρόνια και τελικά αποφυλακίστηκε στον ενάμιση χρόνο, παρότι από την πρώτη στιγμή υποστήριζε την αθωότητά του. Μέχρι σήμερα κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ποιος ήταν ο δολοφόνος του Χαράλαμπου Μπλιώνα, που έφυγε τόσο άδικα...

Μαύρη επέτειος: 30 χρόνια από τον θάνατο του Μπλιώνα

Ο Μπλιώνας είχε διοριστεί πριν από μία εβδομάδα στην Αθήνα ως καθηγητής των ΣΕΛΕΤΕ και εκμεταλλευόμενος την αργία της 28ης Οκτωβρίου, ταξίδεψε στο Μακρυχώρι, για να επισκεφθεί τους γονείς του. Ανήμερα του Αγίου Δημητρίου (26/10) αποφάσισε -την τελευταία στιγμή- να πάει μόνος του να δει το ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής.

TAGS ΑΕΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ